Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Olyan nagy kérés, hogy ne...

Olyan nagy kérés, hogy ne dohányozzanak a lakásban?

Figyelt kérdés
Anyával ma összevesztem, mert bent dohányzott a wc-ben, reggel bementem és megcsapott a tömény cigiszag. Kértem, hogy legközelebb menjen ki az erkélyre dohányozni, mert majdnem megfulladtam, erre teljesen kifordult önmagából, csapkodott meg ordított. Eddig is voltak ilyenek, de most lett elegem, nem is beszélve arról, hogy a konyhába is dohányoznak apámmal együtt. A konyhaablak alatt tiszta hamu minden, mert ennyire se vigyáznak a rendre. (én takarítok) Most komolyan zárjam ki őket az erkélyre ha dohányoznak? Ti hogy oldjátok meg?
2018. jan. 21. 11:13
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
60%

Sajnos ha övéké a lakás valóban nem tehetsz semmit, ráadásul saját tapasztalat hogy egy dohányos soha nem fogja megérteni hogy ez mást zavar. Én anyámat arra tudtam csak rávenni hogy a kocsiban be cigizzen mikor ott vagyok. Amúgy az első neki hogy rágyújt. Nyáron a teraszra is kimegy, de télen ez kizárt.

Én a szobaajtóm csukva tartom, így csak alig jön be a füst. Ha majd elköltözök akkor ott megtilthatom hogy bent szívja mikor vendégségbe jön, de a saját lakásukba nem.

Ez van, ilyen a dohányos szülők gyerekének a sorsa...

2018. jan. 21. 11:43
 12/26 anonim ***** válasza:
92%

" egy dohányos soha nem fogja megérteni hogy ez mást zavar. "

Ez hülyeség. Én dohányzom, és mégsem dohányzom sose lakásban, autóban, még egyedül sem. Egy kerthelyiségben, egy asztaltársaságnál is megkérdezem, hogy a többieket zavarja-e , ha rágyújtok.

2018. jan. 21. 11:44
 13/26 anonim ***** válasza:
30%

"Akik szerint ez rendben van, mert nem az ő háza, akkor mit szólnátok, ha a főnökötök mindig rátok fújná a füstöt? Biztosan nem zavarna titeket, mert hát ő a főnök."

Ez NEM ugyanaz, mert egyrészt munkahelyen tilos a dohányzás (magánlakásban nem), másrészt a munkahely nem a fönök magánlakása.

Azt senki nem írta, hogy nem érthetö, ha a kérdezöt zavarja a dohányfüst, hanem CSAK ANNYIT, hogy a szülök szabják meg a saját lakásukban, hogy mit lehet és mit nem a törvények adta kereteken belül. Márpedig az jogilag nincs megtiltva, hogy valaki a lakásában dohányozzon.

És mielött belémkötsz, nem, én nem dohányzom, nálunk senki nem dohányozhat a lakásomban, és nem is értek egyet azokkal, akik benn dohányoznak!

2018. jan. 21. 11:57
 14/26 anonim ***** válasza:
75%

Megkérheted őket, aztán vagy figyelnek rád vagy nem.

A buta bunkó embereket nem érdekli más egészsége, persze a sajátja se.

2018. jan. 21. 11:57
 15/26 anonim ***** válasza:
43%

Akik azt mondják hogy nincs rendben, igenis szólni kell, stb, azok próbáltak már dohányost lebeszélni arról hogy a saját lakásában/kocsijában/irodájában ne cigizzen?? Bizonyára nem, mert akkor tudnák hogy annak sértődés és harag a vége, plusz mégtöbb cigi az idegesség miatt. Vannak akik beszélgetni se tudnak anélkül hogy ne szívnák folyamatosan...

Igen, sokan belátják hogy lakásban nem jó, és akár a -20ban is kimennek, de sokan erre nem hajlandók. Mondjuk előbbiek feltételezem nem is napi 1 dobozzal szívnak, hanem 1-2 szálat

2018. jan. 21. 12:05
 16/26 anonim ***** válasza:
18%
"Nehogy már a nyúl vigye a vadász puskát "
2018. jan. 21. 12:21
 17/26 anonim ***** válasza:
32%
Egy függőt nem tudsz lebeszélni arról,hogy a szokását hol és milyen módon folytassa.
2018. jan. 21. 12:24
 18/26 anonim ***** válasza:
26%

Kérdező hány éves vagy, tanulsz-e még vag dolgozol, az se teljesen mindegy azért.

Az övék a lakás szerintem eléggé hülye érv, egy családban nem így kellene hogy menjenek a dolgok. Persze lehet azt mondani hogy költözz el ha nem tetszik, de alapvetően szerintem az már rég rossz ha így működik valakinél. Nem hiszem hogy olyan nagy dolog kimenni az erkélyre rágyújtani, főleg ha a gyerekem kér meg rá.

2018. jan. 21. 12:32
 19/26 anonim ***** válasza:
72%

13: De lehet ugyanaz. Pl. magáncégnél, a főnök a tulaj. Munkahelyen sem véletlenül nem lehet dohányozni :)

De pl. mész egy rendezvényre a munkatársakkal, főnökkel, főnök vezet, a saját autója, te, vagy még egy-két munkatárssal, aztán nekiáll füstölni. Biztosan nem zavarna, hogy szívod a füstjét és csupa füst szagú lesz a ruhád, hajad.

Mondom ezt úgy, hogy dohányzom :D De zárt helyiségben soha. A saját hajam és ruhám is beszívná. Másra meg tuti nem fújnám a füstöt.

2018. jan. 21. 12:37
 20/26 anonim ***** válasza:
24%

Igen, olyan nagy kérés. Valahogy magam sem díjaznám, ha valaki kikergetne a saját lakásomból a minusz akárhány fokba a reggeli kávémmal.

Persze, megértem én, hogy zavar a dohányfüst.

Na de a wc-ben? Ott azért nem a cigiszag a legbüdösebb. Vagy igen? Szellőztető nincs? Ablak?

2018. jan. 21. 13:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!