Hogyan tudnám lebeszélni a homeopátiáról?
Figyelt kérdés
Az egyik családtag, aki nem rokon állandóan homeopátiáról és ehhez hasonló dolgokról beszél. Hiába mondtam, hogy engem nem érdekel, állandóan ezzel van elfoglalva. Olyanokat mond, hogy a víznek van memóriája, pl. ha 100 literve beleteszel egy csepp c-vitamint,akkor az a víz úgy fog hatni, mnitha rendesen szednél c-vitamint,mert emlékszik rá és az a minimális mennyiség elég lesz,hogy a szervezet felismerje, meg ilyen hülyeségek. Hogyna lehetne lebeszélni róla?2018. jan. 20. 19:18
1/19 anonim válasza:
Sehogy,van aki elhiszi ezt az agymosást,és még pénzt is ad érte kuruzslóknak sajnos.
2/19 anonim válasza:
De miért kellene lebeszélned, semmi baja nem lesz ha vizet iszik.
3/19 anonim válasza:
"Én nem hiszek ebben." És kimész a szobából.
4/19 A kérdező kommentje:
Ez csak egy példa volt, látom nem érted.... Nem a víz ivással van a probléma...
2018. jan. 20. 19:27
5/19 anonim válasza:
Amikor elkezdi az ilyeneket mondani, lábujhegyen kiosonsz mellöle. Ne akard lebeszélni. (Tartsd tiszteletben felebarátod agybaját, hogy ö is tiszteletben tartsa a tiedet!)
6/19 anonim válasza:
Azt kérdezd meg tőle, hogy meddig tart a memóriája.
Emlékszik, hogy az osztrákok beleszartak vagy hogy a halak beleélveztek?
7/19 anonim válasza:
Kb. így:
Bocsi lehet hogy ez neked nagyon érdekes téma, de engem légyszi ne fárassz vele, mert nem érdekel.
Amikor már tizedszerre ezzel leállítod, akkor csak megérti. Persze ha nem neked szól csak a kiselőadása, akkor simán vonulj csak el.
8/19 anonim válasza:
Verd valamivel fejbe, aztán ha panaszkodik, hogy fáj, mondd, hogy vegyen be egy homeopátiás fájdalomcsillapítót.
9/19 anonim válasza:
Keress cáfoló anyagokat az interneten, rengeteg van és minden cáfolat ész érveken alapul, a homeopátiát pedig már tudományosan megcáfolták (pontról pontra, az elméleti alapjait is és most már klinikai vizsgálatokkal is bizonyították, hogy placebo hatásnál többet nem képes produkálni). Ha hajlandó meghallgatni téged és hatnak rá az ész érvek, akkor lehet, hogy meg tudod győzni, de valószínűbb, hogy egyfajta vallásos hittel csüng a homeopátián, elvakult és képtelen meglátni a tényeket. Azért ha úgy érzed, hogy megéri, akkor készülj fel a vitára, minden hiedelmével állíts szembe egy konkrét tudományos tényt, meglátod, sarokba fogod szorítani.
10/19 anonim válasza:
Én a helyedben arról sem akarnám meggyőzni, hogy a homeopátia hülyeség, mert más hitét is tiszteletben tartom.
Egyébként az engedélyezett táplálékkiegészítők legalább nem ártanak, néha a placebo hatásuk tényleg gyógyít, éppen úgy, mint másoknál meg az ima.Az ember szervezete jobban meg tud küzdeni a betegségekkel, ha hisz abban, hogy győzhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!