Nősülni vagy nem? Kb 8 eve vagyunk eggyütt
Egyes, gyakorlatilag SEMMILYEN jogok nem illetik meg attól, mert együtt élnek.
Ha valamelyikük intenzvre kerül, a 8 éve vele élő társa NEM mehet be, nem kaphat felvilágosítást, mert jogilag semmi közük egymáshoz, nem hozzátartozó, pl.
Közös gyerek esetén apasági meg minden szirszar.
Érdekes, mi már évek óta vagyunk élettársak, mégse engednek be sehova a párommal (orvos pl), nem engem hívnak hanem az anyját, mert hivatalosan ő a legközelebbi hozzátartozója, stb.
Kórházban mégis honnan tudják, hogy hivatalosan ki házas??? :D Nincs rendszer, amiben ellenőriznék. Manapság már a nevekből sem derül ki.
Amikor én voltam kórházban (1 éve) bárkit meg lehetett adni értesítendő személynek. Akinek leadtam a nevét, az érdeklődhetett. Látogatni bárki látogathat. Intenzív osztályra is bárki jöhetett, csak ott pár óra volt a látogatási idő és egyszerre egy ember jöhetett csak be.
Mert egyébként is, ha valaki már/még nem házas, akkor nem lehet egyáltalán látogatója??? :D
14-es, elképzelni nem tudom, hol élsz, milyen (riasztó?) külsőd lehet, hogyha nem engednek be pároddal pl. orvoshoz.
A világ legtermészetesebb dolga, hogy bárki elkísérhet orvoshoz. Akár testvéred, barátod is (tehát akivel baráti viszonyban vagy, nem párkapcsolatban).
Az más kérdés, hogy esetleg olyan a szituáció, hogy SENKIT nem engednek be a betegen kívül - és ezért nem engedtek be téged sem.
Ugyanígy kórházban: amikor előjegyzett műtétre mentem, én diktálhattam be az értesítendő személy nevét és telefonszámát. Látogatóba meg természetes, hogy munkatárs, szomszéd, unokatestvér is bejöhet, miért pont az élettársat ne engednék be.
Édesanyját mindig beengedik, szóval nem arról van szó, hogy senki nem mehet be. Kerek perec közölte az asszisztens, hogy idegen nem mehet be.
Esztergomi kórház egyébként, és huszonéves vékony nő vagyok, nincs rossz fizimiskám, nem járok baltával a kezemben, se semmi ilyesmi.
#14, ebben semmi érdekes nincs, a lényeget leírta a #16 - hidd el, senki sem rohan haza a házassági anyakönyviért, mielőtt beszélne az orvossal. Vond le a megfelelő következtetést...
(banyek, még nem is éltünk együtt, a párom még pár hónappal 18 alatt volt, és akkor is én mentem vele minden ilyen helyzetben...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!