Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerinted meg lehet érteni,...

Szerinted meg lehet érteni, hogy valaki miért marad benne egy bántalmazó kapcsolatban?

Figyelt kérdés
2017. dec. 28. 22:05
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
85%
19-es, elhiszem, hogy könnyebb bírálni olyanokat, akik tesznek valamit magukért, mint kapcsolatfüggőként rinyálni, ha már van 2-3 gyerek. Ha neked is akkor és ott lett volna ilyen nagy szád, mint itt névtelenül, akkor nem lennél most szarban. És igenis segítenek az emberek, meg a különböző szervezetek, csak nyitni kell feléjük, nem otthon duzzogni két verés között, hogy senki nem segít. Ha dolgozni jársz, akkor vannak munkatársaid, normális kapcsolat esetén lesz aki segít, de ehhez neked kellene változnod, minden irányban.
2017. dec. 29. 13:09
 22/26 anonim ***** válasza:
100%
20-as, neked is ajánlom figyelmedbe a NANE kiadványát. Ez nem ilyen egyszerű, ahogy te látod. Senki nem tökéletes, mindenki hoz rossz döntéseket és a felelősséget vállalnunk kell ezekért, a bántalmazott nőknek is, de az áldozathibáztatás soha nem a megfelelő út. A bántalmazó kapcsolatban a bántalmazásért csak a bántalmazó fél a hibás, ez tény.
2017. dec. 29. 13:11
 23/26 anonim ***** válasza:
79%

Kérlek, te is értsd meg végre, hogy én pont nem akartam áldozattá válni, ezért időben változtattam és ez nem tetszett az 55%-osnak.

Hogy lehet elvárni valakitől, hogy tegyen a saját érdekében, ha lehúzza azt, aki tett is, hogy ne kerüljön hasonló helyzetbe?

Itt leírta valaki, hogy van a közelében olyan, aki most készül egy előre borítékolhatóan bántalmazó kapcsolatba belemászni és hiába beszélnek neki, se Istent, se embert nem ismer, megy az ösztöne után.

Sajnos segíteni csak azon lehet, aki ezt igényli és hagyja magát.

2017. dec. 29. 13:19
 24/26 anonim ***** válasza:
0%

Szrrintem igen is van olyan kilátástalan valaki élete azaz a multol mostanáig, hogy az egyetlen esély számára ha ott marad ahol éppen van, rossz amiben él de jobb mint a híd alatt. ::((

Ez pont olyan mintha a lány vagy fiatalabb nő egyetlen esélye a pénzszerzési esélye a prostinak all ::(((

Sajnos vannak ilyen nők kik így élnek. ::((

2018. jan. 4. 22:16
 25/26 anonim ***** válasza:

"Ez pont olyan mintha a lány vagy fiatalabb nő egyetlen esélye a pénzszerzési esélye a prostinak all ::((( "

Miért is az egyetlen esély prostinak állni?

Munkahelyről, munkába járásról még nem hallottál?

Akkor kérdezz a Földön több milliárd nőt, akik tisztességgel eljárnak dolgozni, nem pedig qrválkodnak!

De abban igazad van, hogy ez pont olyan, mint bántalmazó kapcsolatban élni és nem tenni semmit önmagunkért, csak várni a csodát!

Aki ennyire nem tartja semmire önmagát, azt a pasija is verheti mint a répát, mert úgyis marad.

2018. jan. 5. 08:24
 26/26 anonim ***** válasza:

25-ös: Abban igazad van, hogy a prostinak állás nem az egyetlen pénzszerzési esély. De azért, mert neked esetleg sikerült, ne hibáztasd az áldozatot. Ugyanis aki ezt vagy csak ezt a lehetőséget látja a környezetében gyerekkorától, annak nehezen jut eszébe más megoldási lehetőség, ha egyáltalán tud róla. Az alacsony önértékelés is már nagyon korán beleivódik a személyiségbe a tapasztalatai alapján, még mielőtt valódi döntési helyzetbe kerülne. Ahhoz, hogy valaki az első pofon után ki tudjon lépni a helyzetből, az kell, hogy már előtte legyen egy nagyobb rálátása a világra, hogy tudja, sokféle problémamegoldási mód van, hogy vannak helyek ahol, és emberek, akiktől segítséget kérhet és kaphat. Ez egyébként nem csak iskolázottsági kérdés. Sajnos diplomás családokban is előfordul tartós bántalmazás. És ha a gyerek azt látja, hogy ezt tartósan eltűri a bántalmazott fél (aki egyébként lehet a férfi is, és a súlyos bántalmazás sem feltétlenül fizikai bántás...), akkor számára ez a "normális" (még ha fájdalmas és félelmetes is).

A kiíró kérdésére pedig azt válaszolom, hogy megérteni meg lehet, csak elfogadni nem. Meg kell próbálni segíteni a bántalmazott félnek, hogy ki tudjon állni magáért, hogy ki tudjon lépni az ilyen kapcsolatból, illetve hogy bele se lépjen.

(U.i.: Nekem is az volt az elhatározásom még mielőtt randizni kezdtem volna életemben, hogy az első kézemelésnél vége lesz. Szerencsére soha még csak a közelébe sem jutottam, hogy ilyen döntést kelljen hoznom, pedig már 38 éves házasok vagyunk.)

2018. jan. 5. 12:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!