Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerinted meg lehet érteni,...

Szerinted meg lehet érteni, hogy valaki miért marad benne egy bántalmazó kapcsolatban?

Figyelt kérdés
2017. dec. 28. 22:05
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Ja, a csávó a barátnőjével is agresszív, ocsmány módon beszél róla/vele, dagadtnak meg malacnak hívja, rászól, ha meg mer enni egy szelet kenyeret, és semmit nem csinálhat nélküle. Azért nincs munkája sem, mert a pasija megtiltotta neki, merthogy biztos pasizna a munkahelyén.
2017. dec. 28. 23:00
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

#3 vagyok. Nem önerejéből szabadult ki, hanem véget ért a munkaszerződése, és haza kellett jönnie.

Megvan ennek a lélektana: a fickó a magányosnak tűnő nőt felkarolja, elszigeteli a környezetétől, önbizalmát csökkentő helyzetekbe hozza, picit bünteti, aztán elhiteti vele, hogy a nő az oka mindennek, mert "felbosszantotta", aztán a fickó szívhezszólóan bocsánatot kér, nő megbocsát, körforgás elindult.

A fickó nyilván rászáll a magányos madárkákra, megérzi, ki az, aki fogékony. A nő nem buta. Valószínűleg van valami vonás a személyiségében, ami alkalmassá teszi az áldozat szerepére.

Elismerésre méltó, ha valaki meg tudja szakítani az ördögi kört.

2017. dec. 28. 23:52
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Ha érdekel a téma, olvasd el a NANE "Miért marad?" című kiadványát. Szerintem a honlapjukon fennt van. Nagyon érdekes és sok mindent meg fogsz utána érteni. Ez a kérdés sokkal bonyolultabb annál, minthogy a nő gyenge, vagy elvakultan szerelmes.
2017. dec. 29. 09:13
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
2017. dec. 29. 09:15
 15/26 anonim ***** válasza:
83%

Ismét 6-os vagyok

Addig, ameddig egy ilyen témájú fórumon le vagyok pontozva, mert az írtam, hogy az első pofonnál elhagytam, addig reménytelen bármit is mondani, mert sötétség van a fejekben.

Amíg világ a világ, mindig lesznek bántalmazók és olyanok, akik ezt eltűrik, mert ők ilyennek születtek.

Minden kifogás csak rizsa, ehhez mindig két ember kell.

2017. dec. 29. 09:21
 16/26 A kérdező kommentje:
Én mindenkit felpontoztam. Nem tudom ki és miért pontozott le. :(
2017. dec. 29. 11:03
 17/26 anonim ***** válasza:
85%

Nyilván olyan pontozott le, aki szerint egy pofon miatt nem kell elhagyni a másikat.

Na ők azok, akiket aztán később hülyére vernek, mert nem fogják fel, hogy egy kapcsolatban 1 pofon is elfogadhatatlan és előszobája lehet a későbbi pacallá verésnek.

De ez már szerencsére nem az én gondom!

2017. dec. 29. 11:14
 18/26 anonim ***** válasza:
2017. dec. 29. 11:47
 19/26 anonim ***** válasza:
19%

Én pontoztam le az összes olyan hozzászólást, ami a nőre hárítja a felelősséget és azt sugallja, hogy a nő tehet mindenről.

Megnézném, hogy hogyan tudnál menekülni egy bántalmazó kapcsolatból, ha senkid sem lenne a világon, csak a három éves gyereked, nem lenne hova menned vele, csak esetleg anyaotthonba, ami mondjuk jó messze van a munkádtól. Olyan könnyen ítélkezik az ilyen agytalan mindenki más felett, hogy az ember hányik tőle.

És nagyon sok pont az ilyen ostoba és rosszindulatú megmondó ember miatt marad ott, ahonnan menekülnie kéne, mert mindegyik csak ugat, de egyik sem segít. Sehogy.

2017. dec. 29. 12:31
 20/26 anonim ***** válasza:
28%

Mondjuk én tojok a pontozásodra, de szerintem te nem vagy normális 55%-os, ami lehet a sok verés következménye, vagy alapban is ilyen ostoba vagy, ezért is verhetnek!

Olyan ember nincs, akinek az égvilágon senkije nincs, akihez egy vészhelyzetben fordulhat, ... vagy ha van is ilyen, akkor arról ő tehet, mert mindenkit elvadított maga mellől, az imádott pasija miatt.

Ha valaki változtatni akar, akkor arra tudatosan készül, tervet csinál, gyűjtögeti a pénzt, ha kell ezresenként, informálódik, kapcsolatokat épít és lelép egy arra alkalmas időben.

Csak hát ehhez tényleg némi észre is szükség lenne.

Biztos neked is van vagy 3 gyereked, a negyedik a hasadban, így persze nehézkesebb.

2017. dec. 29. 12:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!