Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti elmennétek a temetésre...

Ti elmennétek a temetésre (részletesen lejjeb)?

Figyelt kérdés
Az unokatestvérem feleségének az anyja meghalt. Én kb. 10 éve találkoztam vele egyszer az unokatestvérem eskövőjén. Unokatestvéremmel, feleségével évente 1-2-er találkozom. Szerintetek illetlenség ha nem megyek a temetésre, neheztelhetnek rám unokatestvéremék emiatt? Vagy az unokatesóm felesége iránti együttérzésből illene elmennem?

2017. dec. 14. 08:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
89%
Miért is kéne elmenned egy vadidegen ember temetésére?!
2017. dec. 14. 09:24
 2/11 anonim válasza:
86%
Én nem mennék el. 1. Nem is ismered 2.az unokatesòd feleségének a rokona, neked kb.semmi közöd hozzá... ez az én véleményem, és szerintem nem gáz ha nem mész el. Más lenne ha legalabb havi kontakban lennétek
2017. dec. 14. 09:31
 3/11 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem sem muszáj elmenned, nem illetlenség. De ha úgy érzed, menj el, rosszul esni nem fog nekik.
2017. dec. 14. 09:34
 4/11 anonim ***** válasza:
79%
Ha kaptál értesítést a temetésről, küldj gyásztáviratot! Ha nem, hívd fel az unokatestvéred feleségét és nyilváníts részvétet neki. Az unokatestvérednek is jólesik majd, nemcsak a nejének.
2017. dec. 14. 09:41
 5/11 anonim ***** válasza:
31%
küldj egy koszorút és kész
2017. dec. 14. 11:22
 6/11 anonim ***** válasza:
77%
Ha az összes távoli rokonom összes rokonának a temetésére elmennék, akkor csak temetésekből állna az egész életem.
2017. dec. 14. 12:07
 7/11 Duenna ***** válasza:
3%
Én illendőségből elmennék. Ezzel biztosan senkit nem bántanék meg, de ha nem mennék el, akkor ezzel lehetséges, hogy megbántanék másokat, például a rokonokat. Az az egy óra temetési ceremónia kibírható.
2017. dec. 14. 12:18
 8/11 anonim ***** válasza:
82%

"Az unokatestvérem feleségének az anyja meghalt. Én kb. 10 éve találkoztam vele egyszer..."

Ez annyira semmilyen "rokonság", hogy ne strapáld magad a temetéssel.

Valóban, ha névre szólóan értesítettek, arra illik egy részvétnyilvánítással reflektálni, de semmi több.

2017. dec. 14. 13:02
 9/11 anonim ***** válasza:
9%

Ha nem mész el és ettől megsértődnek a rokonok, akkor könnyen lehet,

hogy majd ők sem mennek el legközelebb a te temetésedre.

2017. dec. 14. 13:07
 10/11 anonim ***** válasza:
0%

Rokoni temetesre illik elmenni meg akkor is, ha nem tartottatok napi szinten a kapcsolatot.

Megtisztelo a halottal szemben es ugyancsak joleso erzes a kozeli rokonsagnak, hogy osztozol a gyaszukban.

Szoval szerintem menj el! Ezt igy illik.

2017. dec. 14. 20:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!