Ha lenne 2 lakasod odaadnad az egyiket a szulodnek?
van egy edesapam akivel a kapcsolatom az utobbi evekben egy semleges szintre jutott
sosem volt jo kapcsolatunk, gyermekkent csak arra emlekszem mindig mennyit kiabalat otthon, a rengeteg feszultsegre amit otthon generalt a gyenge idegrendszere miatt, sosem foglalkozott velem, sem az iskolaztatasom, sem a fejlodesem semmilyen iranyban nem izgatta
csak a kocsija, a munkaja, es a sajat barati kore ami foglalkoztatta
lett 2 nagyon szep lakasom es most igenyt tartana az egyikre, mondvan hogy a hely ahol o lakik (ahol felnottem) lelakott, rossz lakas rossz kornyeken, regi haz stb. "neki sosem lenne kerete egy ilyen uj lakast venni es megerdemli hogy o is jo helyen lakhasson "...
ezt ideztem tole
mit gondoltok?
en eladnam a masikat es vallalkozasba fektetni
Semmiképp sem. Bár szép ha a gyerek tud segíteni a szülőn, de ez akkor is túlzás. Csak kényelmesebb életet akar. Van saját háza, éldegéljen ott tovább. Eddig jó volt? Legyen most is az. Csak akkor engedném apámat a házamba (nem neki adni, csak odaengedni), ha tényleg nagyon rossz lenne az anyagi helyzete, és nem tudna hova menni.
Az én apám egy elég tehetetlen ember, ott volt a nagy ház, a 2 cég, de ő lesz@rta. Elment egy menedékszállóra lakni, és hagyta hogy a házunkat szétlopják a nem napbarnítottak. Most egy milliomos rokon felkarolta és tőle kapott egy házat. Viszont ismerem apámat, és ha a kisujjamat nyújtom, neki az egész karom kell. Szóval ő is jó helyen van így, eléldegél magának. Ha meg is tehetném sem adnám neki az egyik házam. A te story-dból ítélve, az apád csak ki akar használni. Szóval semmiképp se add neki. Éld az életed és kezd el a vállalkozást amit szeretnél.
Nehéz így bármit is mondani és tanácsolni, mert idézlek : "edesapam akivel a kapcsolatom az utobbi evekben egy semleges szintre jutott"
illetve hivatkozol a pocsék gyermekkorodra is.
Ha semlegessé vállt a kapcsolat, akkor honnan van tudomása a te anyagi helyzetedről, hogy mid van, mid nincs ?!
Nekem is van egy családtagom, akinek az anyagi helyzetéről, bevételéről semmiféle tudomásom nincsen. Ő nem tartja fontosnak, hogy beszámoljon, én, mi, meg nem számoltatjuk el. Gőzöm nem volt éveken keresztül arról, hogy van egy panellakása is és lehet elmenetem volna egy szállóra lakni és még akkor sem tudtam volna meg. Évek teltek már el, mikor szóba került, de mivel ő egy másik család, eszem ágában sincsen kiszolgáltatva lenni és beköltözni valamibe ami nem az enyém, mikor tudom, hogy vannak gyerekek, gyerekei is, akik élnék az életüket pl, ott, abban a feleslegesnek látszó lakásban majd, mivel már nem kétévesek, hanem fiatal felnőttek.
Szóval, nem is értem az apádat, mert amíg van saját élete, van saját háza, lakása, addig érthetetlen számomra, hogy ahelyett, hogy szépítgetné, felújítaná a sajátját, miért akarja azt ami a tiéd ?!!! Nézd, ha neked van sok felesleges pénzed, annyi bevételed van havonta, hogy nem érvágás egy lakás, akkor add neki és költöztesd oda.
a "lepukkant" lakasban amiben el az edesapam a felesegevel, az edesanyammal egyutt van
a kapcsolatuk kutya - macska szituacio, de egyikojuk sem tud kulon koltozni, alberletet fizetni, es nem is akar erre aldozni, igy marad az allando veszekedes otthon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!