Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha lenne 2 lakasod odaadnad...

Ha lenne 2 lakasod odaadnad az egyiket a szulodnek?

Figyelt kérdés

van egy edesapam akivel a kapcsolatom az utobbi evekben egy semleges szintre jutott

sosem volt jo kapcsolatunk, gyermekkent csak arra emlekszem mindig mennyit kiabalat otthon, a rengeteg feszultsegre amit otthon generalt a gyenge idegrendszere miatt, sosem foglalkozott velem, sem az iskolaztatasom, sem a fejlodesem semmilyen iranyban nem izgatta

csak a kocsija, a munkaja, es a sajat barati kore ami foglalkoztatta

lett 2 nagyon szep lakasom es most igenyt tartana az egyikre, mondvan hogy a hely ahol o lakik (ahol felnottem) lelakott, rossz lakas rossz kornyeken, regi haz stb. "neki sosem lenne kerete egy ilyen uj lakast venni es megerdemli hogy o is jo helyen lakhasson "...

ezt ideztem tole

mit gondoltok?

en eladnam a masikat es vallalkozasba fektetni

2017. dec. 13. 12:46
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Ha van hol laknia, és ő lakta le, nem tett érte semmit, hogy megőrizze az állagát a háznak, akkor mi a kérdés? Természetesen nem adnám oda. Tegye rendbe a sajátját. Minden házat ki lehet pofozni szépre. Maradjon ott, ahol van.
2017. dec. 13. 14:06
 12/26 anonim ***** válasza:
94%
Neked jó volt felnőni, de neki nem jó ottlakni? Nana! :D Jó lesz az neki... :) én így nem adnám oda.. ismerős a helyzet, vettünk egy 36 nmes garzont, anyum anyuja kitalálta, hogy odaköltözik a full felújított lakásba, amihez neki azon kívül, hogy a fele a lányáé semmi köze.A 80 nmes kertes házat meg meg akarja tartani(ennek a fele is anyumé, de csere sem lehetséges, mert a kertes ház nem ér annyit mint a lakás, nem rossz állapotú a ház sem, csak belvárosi, egyetem közeli a lakás ezért a nagy különbség). Mi nem adjuk neki oda a lakást, éljen a házban, ne akarja a házat is és a lakást is..
2017. dec. 13. 14:20
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Így biztos nem. Én mondjuk odaadtam anyámnak a lakásomat, de neki bedőlt a saját lakáshitele, amúgy a híd alá ment volna és rákos is volt, 2 év múlva meghalt. De ahogy nálatok áll a helyzet, biztos nem adnám.
2017. dec. 13. 14:25
 14/26 anonim ***** válasza:
71%
hát albérlőnek beköltözhetne 3 havi kaució ellenében, de nem lakhatja le, vagy ha igen kifizetné
2017. dec. 13. 14:28
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Semmiképp sem. Bár szép ha a gyerek tud segíteni a szülőn, de ez akkor is túlzás. Csak kényelmesebb életet akar. Van saját háza, éldegéljen ott tovább. Eddig jó volt? Legyen most is az. Csak akkor engedném apámat a házamba (nem neki adni, csak odaengedni), ha tényleg nagyon rossz lenne az anyagi helyzete, és nem tudna hova menni.

Az én apám egy elég tehetetlen ember, ott volt a nagy ház, a 2 cég, de ő lesz@rta. Elment egy menedékszállóra lakni, és hagyta hogy a házunkat szétlopják a nem napbarnítottak. Most egy milliomos rokon felkarolta és tőle kapott egy házat. Viszont ismerem apámat, és ha a kisujjamat nyújtom, neki az egész karom kell. Szóval ő is jó helyen van így, eléldegél magának. Ha meg is tehetném sem adnám neki az egyik házam. A te story-dból ítélve, az apád csak ki akar használni. Szóval semmiképp se add neki. Éld az életed és kezd el a vállalkozást amit szeretnél.

2017. dec. 13. 15:31
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Így, semmiképp nem. Az ő dolga megoldani a saját lakhatási körülményeit. Ki lakta le azt a lakást? Ez olyan örök gyerek viselkedés, majd más megoldja helyettem.
2017. dec. 13. 16:25
 17/26 anonim ***** válasza:
12%
A fogalmazásod alapján ha vállalkozásba fekteted a lakás árát az vagyon el is fog úszni seperc alatt. Könnyen jön - hiszen ezekért a lakásokért nem megdolgoztál, hanem "lettek" - könnyen megy. Ehhez képest a léhűtő apád beköltöztetése még jó alternatívának tűnik.
2017. dec. 13. 17:09
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Nehéz így bármit is mondani és tanácsolni, mert idézlek : "edesapam akivel a kapcsolatom az utobbi evekben egy semleges szintre jutott"

illetve hivatkozol a pocsék gyermekkorodra is.

Ha semlegessé vállt a kapcsolat, akkor honnan van tudomása a te anyagi helyzetedről, hogy mid van, mid nincs ?!

Nekem is van egy családtagom, akinek az anyagi helyzetéről, bevételéről semmiféle tudomásom nincsen. Ő nem tartja fontosnak, hogy beszámoljon, én, mi, meg nem számoltatjuk el. Gőzöm nem volt éveken keresztül arról, hogy van egy panellakása is és lehet elmenetem volna egy szállóra lakni és még akkor sem tudtam volna meg. Évek teltek már el, mikor szóba került, de mivel ő egy másik család, eszem ágában sincsen kiszolgáltatva lenni és beköltözni valamibe ami nem az enyém, mikor tudom, hogy vannak gyerekek, gyerekei is, akik élnék az életüket pl, ott, abban a feleslegesnek látszó lakásban majd, mivel már nem kétévesek, hanem fiatal felnőttek.

Szóval, nem is értem az apádat, mert amíg van saját élete, van saját háza, lakása, addig érthetetlen számomra, hogy ahelyett, hogy szépítgetné, felújítaná a sajátját, miért akarja azt ami a tiéd ?!!! Nézd, ha neked van sok felesleges pénzed, annyi bevételed van havonta, hogy nem érvágás egy lakás, akkor add neki és költöztesd oda.

2017. dec. 13. 17:58
 19/26 anonim ***** válasza:
60%
Még valamit, az apád elfogja adni a lepukkant házát és a pénzt neked adja, vagy ki adjátok albérletbe (?) mert nem mindegy ám, te azt írod, hogy NEKI ADNI A LAKÁSODAT ! hangzik ez mint ajándék tőled, de közben meg lesz ott egy ingatlan amiből profitálsz, nem ?!
2017. dec. 13. 18:03
 20/26 A kérdező kommentje:

a "lepukkant" lakasban amiben el az edesapam a felesegevel, az edesanyammal egyutt van

a kapcsolatuk kutya - macska szituacio, de egyikojuk sem tud kulon koltozni, alberletet fizetni, es nem is akar erre aldozni, igy marad az allando veszekedes otthon

2017. dec. 13. 18:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!