Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Normális, hogy a lányom...

Normális, hogy a lányom 13évesen még szopja az ujját?

Figyelt kérdés
2010. jún. 2. 15:57
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
66%
Ennyi idősen már nem leszoktatni kell, hanem magának kell leszoknia. Feltételezem nem fogyatékos, így lehetne annyi esze, hogy felfedezze magától, hogy amit csinál az nem normális. Olyan embernek kéne beszólnia neki, akire nagyon hallgat. Lehet durvábban is.
2010. jún. 2. 16:27
 22/26 anonim ***** válasza:
61%
Van abban igazság, hogy sokan dohányoznak , és az is ugye pótcselekvés, ...de azért 13 évesen ujjat szopni nem egészen "egészséges". A cigi is inkább lelki függőséget okoz, és ez is. Tudni kellene az okokat, mert sokszor "nem múlik el magától"! Nagy vonalakban a dohányos szülők gyerekei is dohányoznak. (hogy ennél a példánál maradjak) Az én szüleim is dohányoznak, én nem. Én egy kirívó eset vagyok, de sajnos igen egyedi ....ezzel csak azt akarom mondani, hogy azért mert valaki leszokott felnőttkorában az ujjszopiról, majdnem hogy biztos, hogy ő az a bizonyos 1 a 10ből.
2010. jún. 2. 16:29
 23/26 anonim ***** válasza:

Ezt csak nem a szüleim írták? xD

13 vagyok és énis szopom a hüvelyujjam. Megnyugtató, mert sok stressz ér mostanában, de igazából kiskorom óta.

Akkor, ha megparancsolod neki, hogy ne tegye csak rosszabb lesz. (hallottam olyanról, hogy akkor a lány bepisilt éjszaka)

2010. jún. 2. 16:44
 24/26 anonim ***** válasza:

Szerintem nem kell aggódni, ha majd akar rajta változtatni fog is... ;)

Én is kb. 11 éves koromig szoptam a mutató ujjam minden este elalváskor és közben csavargattam a hajam. :D Így tudtam csak elaludni és így mindig nagyon nyugodtan aludtam... :D Aztán egyszercsak elkezdett idegesíteni a dolog, rém kínosnak éreztem, féltem, hogy táborokban észreveszik a többiek... :D Anyuék csak legyintettek, hogy á ugyan majd csak leszokok róla előbb-utóbb. Én már nagyon bestersszeltem magam rajta, hogy mondjuk milyen lesz ha összeházasodok valakivel és rájön a férjem.. :D Tényleg tisztán emlékszem rá, hogy ilyen aggodalmaim voltak. Mindenféle trükköt kipróbáltam: rossz ízű köröm rágás elleni kencével bekentem az egész ujjam, összekötöztem a többivel befőttes gumival, és hasonló nem túl tartósnak bizonyuló ötletekkel... Végül aztán valahogy magától abbamaradt az egész. Azt vettem észre hogy jé már hónapok óta nem szopom az ujjam. :D

Szóval szerintem nála is elmúlik, esetleg beszélgess el vele... De aggódni szertintem csak akkor kell ha néhány éven belül nem változik a helyzet.

17/L

2010. jún. 2. 17:00
 25/26 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a kérdést kb 10 évvel ezelőtt kellett volna feltenni és akkor próbálni orvosolni ezt a problémát.Nem értem ,a kérdezőnek miért nem jutott eszébe hamarabb leszoktatni erről a lányát?

Talán pszichológus megtalálná az okot és segítene erről leszokni.Vagy majd leszokik róla,ha a többi fiatal elkezdi miatta cikizni..

2010. jún. 2. 17:03
 26/26 anonim ***** válasza:
Én még most is szopom az újjam. 18
2010. jún. 2. 18:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!