Normális, hogy a lányom 13évesen még szopja az ujját?
Ezt csak nem a szüleim írták? xD
13 vagyok és énis szopom a hüvelyujjam. Megnyugtató, mert sok stressz ér mostanában, de igazából kiskorom óta.
Akkor, ha megparancsolod neki, hogy ne tegye csak rosszabb lesz. (hallottam olyanról, hogy akkor a lány bepisilt éjszaka)
Szerintem nem kell aggódni, ha majd akar rajta változtatni fog is... ;)
Én is kb. 11 éves koromig szoptam a mutató ujjam minden este elalváskor és közben csavargattam a hajam. :D Így tudtam csak elaludni és így mindig nagyon nyugodtan aludtam... :D Aztán egyszercsak elkezdett idegesíteni a dolog, rém kínosnak éreztem, féltem, hogy táborokban észreveszik a többiek... :D Anyuék csak legyintettek, hogy á ugyan majd csak leszokok róla előbb-utóbb. Én már nagyon bestersszeltem magam rajta, hogy mondjuk milyen lesz ha összeházasodok valakivel és rájön a férjem.. :D Tényleg tisztán emlékszem rá, hogy ilyen aggodalmaim voltak. Mindenféle trükköt kipróbáltam: rossz ízű köröm rágás elleni kencével bekentem az egész ujjam, összekötöztem a többivel befőttes gumival, és hasonló nem túl tartósnak bizonyuló ötletekkel... Végül aztán valahogy magától abbamaradt az egész. Azt vettem észre hogy jé már hónapok óta nem szopom az ujjam. :D
Szóval szerintem nála is elmúlik, esetleg beszélgess el vele... De aggódni szertintem csak akkor kell ha néhány éven belül nem változik a helyzet.
17/L
Ezt a kérdést kb 10 évvel ezelőtt kellett volna feltenni és akkor próbálni orvosolni ezt a problémát.Nem értem ,a kérdezőnek miért nem jutott eszébe hamarabb leszoktatni erről a lányát?
Talán pszichológus megtalálná az okot és segítene erről leszokni.Vagy majd leszokik róla,ha a többi fiatal elkezdi miatta cikizni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!