Én 14 éves koromig szoptam az ujjam. Nem görcsöltem semmin, nem voltam abnormális és nem volt semmilyen mentális problémám... Csak nehéz volt abbahagyni azt, amihez már annyira hozzászoktam. Egy erdei-táborban lebuktam az osztálytársaim előtt, annyira ciki volt, hogy többet nem csináltam. Most 19 éves vagyok. És normális.
2010. jún. 2. 16:09
12/26 anonim válasza:
ez nem csak nyilvánosan kóros, otthon is. orvost neki.
2010. jún. 2. 16:09
13/26 anonim válasza:
16: 08 vagyok megint
én is sokáig szoptam (5 éves koromig - ez is sok) és állítólag ezért lettek előreállóak a fogaim. (fogorvos mondta. még ki se nőttek, de már a gyökeret olyan irányba nyomta és így is bújtak ki)
2010. jún. 2. 16:10
14/26 anonim válasza:
Először nem akartam hozzászólni, de mégis:
Normálisnak nem normális, de
én is ezt csináltam szinte egész iskolás koromban és normális felnőtt lett belőlem. Nem állnak kifelé a fogaim, nincsenen és nem is voltak pszichés problémáim, nagyszerű családom volt és van most is. Megszégyeníteni semmiképp sem kell. Engen anyukám megértett, bár nem helyeselte, és ez nekem sokat jelentett. Talán azért most is bizalmas közöttünk a viszony, mert sohasem a tiltásból állt ki. Mire felnő, már nem fogja szopni. Hidd el! 36N
2010. jún. 2. 16:15
15/26 anonim válasza:
Nem normális, hanem egy "stikk", kb. olyan mint a körömrágás. Tudják, hogy nem jó, de mégis rágják. Van ismim, aki még 32 évesen is rágja a körmét!! Ezeknek a hátterében mindig valamilyen pszichés tudott vagy tudalatti szorongás áll. Kérdező! Először is beszélgess a lányoddal, lehet van vmi titkos problémája, amit nem mer elmondani. A leszokásban pedig segíthet pl. büdi krém, amivel bekeni az ujját, és akkor nem lesz neki olyan "jó"....
2010. jún. 2. 16:17
16/26 anonim válasza:
Azt kellene tudni, hogy pont ő miért szopja az ujját.
Aztán a kiváltó okot helyettesíteni mással (pl. fáradtság miatt, akkor megnyugtatni, beszélgetni, forró fürdőt készíteni neki stb.)
2010. jún. 2. 16:19
17/26 anonim válasza:
Nem mindennapi, de nem is valami ritka dolog.Hadd szopja, ha így jól alszik, ha megvigasztalja, megnyugtatja.Ha nem nyilvánosan csinálja, hadd tegye.Nem ártalmas, a megszégyenítés, a piszkálódás miatta annál inkább. Abbahagyja, ha itt lesz az ideje.
2010. jún. 2. 16:22
18/26 anonim válasza:
Vannak ismerőseim akik dohányoznak.N rosszabb az ujjszopás a dohányzásnál? Nem is károsabb, nem is kórosabb nem is undorítóbb. Ismerek 13 éveseket akik cigiznek. A dohányost sem küldjük pszichológushoz. Pedig az is pótcselekvés. Az ujjszopásról pedig ha akar, majd leszokik elég nagy ahhoz, hogy ezt maga döntse el. Nem árt vele sem magának, sem másnak.
Na és akkor most lehet kövezni!
2010. jún. 2. 16:23
19/26 anonim válasza:
A kérdező írta, hogy akkor szopja a lánya az ujját, ha fáradt. Szerintem ez egy fokkal jobb, mintha állandóan azt tenné. Talán, ha több órát aludna egy nap, akkor megszűnne a dolog, este feküdjön le hamarabb aludni.
2010. jún. 2. 16:24
20/26 anonim válasza:
Én is szoptam az ujjam 13 évesen, nagyon nehéz volt leszokni. Más úgysem tudott volna rávenni, ezt magamnak kellett eldöntenem. Leszoktam kb fél évre, utána vissza, majd megint le.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!