Hogy van ez? 18 évesen még eltartanak, de mindent szabad?
Szerintem meg amíg otthon él, lesz szíves betartani a szabáyokat, amik attól, mert 18-20, 20x éves NEM szűntek meg.
Ergo: csendben lenni alvásidőben, nem lebujt csinálni a házból, cigizés az udvaron, részegen nem szétverni mindent, stb.
Persze, lehet jönni a "felnőtt vagyok" dumával, de az, akit én tartok el, NEM felnőtt, hanem idős gyerek.
Nyilván tiszteletben tartom hogy nagykorú, nem korlátozom, de a házban a szabályok ugyanúgy élnek.
Határ a csillagos ég, a 85 éves szülő is játszhat zsarolósdit a 60 éves gyerekkel, hogy pl. nem hagyja rá a házat, ha amazt a nőt választja menyének...
Természetesen egy féltő, aggódó szülőnek mindig is lesz beleszólása a gyerek életébe, csak igyekezzen azt féltésnek feltüntetni, és ne visszaélni ilyen "amíg az én házam és én kenyerem" szövegekkel, mert annak egy vége lesz: rácsapja a gyerek az ajtót, azt inkább egy szál gatyában hajléktalan lesz valahol, mintsem ilyen játszmákban részt vegyen.
"Amíg én tartom el a gyerekem a házamban, azt gondolom van beleszólásom az életébe. "
Normális esetben, ha jól nevelted, akkor nincs erre szükség, mert nem fog hajnalban részeg társaságot felhozni, nem fog drogozni, stb., hanem rendesen tanul és normál keretek között éli az életét, jár szórakozni.
Hozzáilló barátja, barátnője van, nem egy 20 évvel idősebb bácsit vagy 2 gyerekes elvált anyukát szed össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!