Mennyi volna a reális gyerektartás egy gyermek után, ha apa kb.200e Ft körül keres és évente kb. négyszer jön el agyerekért, és azzal letudja a dolgot?
Nyolc éve váltunk külön, akkor bírósági úton intéztük a gyerekelhelyezést és gyerektartást. Akkor ő beajánlott havi 28e Ft-ot és közölte,hogy viszont nem tud a gyerekért kéthetente jönni és egész hétvégére elvinni. (Arra hivatkozott,hogy szolgálati lakásban lakik a párjával,és a párja különben sem szereti a lányát- de a fiát se viheti haza. EZeket csak kifogásnak gondolom, bár lehet valóságalapja,de én kirúgnám a szolgálati lakásomból az olyan társat,aki nem fogadja el a gyerekemet.) Jön még azzal is,hogy őt bármikor ügyeletbe tehetik-ami szintén kamu,mert meg lehet azt beszélni minden munkahelyen,hogy amikor gyerekes hétvége van,akkor valaki mást hívjanak ügyeletbe.
Amikor el is viszi a gyereket,anyjáékhoz viszi,akik helyette foglalkoznak az unokával. Csak egy napra hajlandó elvinni,és azt is negyedévente egyszer. Nem véletlenül mentünk szét,már régen se akarta kivenni a részét a család életéből,csak a kényelmi oldal érdekelte. Ezeket csak azért írom le,mert azzal a 28e-rel akarta ezek szerint kiváltani a "törődést". A fixösszeg nem inflációkövető, és néhány év múlva sokkal nehezebb lesz eltartanom a lányom ,mint annak idején. A kiadások nőnek, az extrákat eddig is én álltam,nem szállt bele dolgokba. Emelni szeretnék. Az se fontos,hogy a gyerektartást növelje,de évente járuljon hozzá egy normális összeggel még a további kiadásokhoz. Azonban kapcsolattartás köztünk se nagyon van, ezért meghatározhatnánk mennyit és mikor,és utalná. Szerintetek ez így kérhető?
"De akkor minek jöttél össze vele egyáltalán, ha ilyen szar alak? Sőt, nemcsak hogy összejöttél, de gyereket is csináltál vele. "
Ha mindenki előre tudná házasság előtt,hogy mi lesz a kimenetele,nem lenne ennyi válás.Nem igaz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!