Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyi volna a reális gyerekta...

Mennyi volna a reális gyerektartás egy gyermek után, ha apa kb.200e Ft körül keres és évente kb. négyszer jön el agyerekért, és azzal letudja a dolgot?

Figyelt kérdés

Nyolc éve váltunk külön, akkor bírósági úton intéztük a gyerekelhelyezést és gyerektartást. Akkor ő beajánlott havi 28e Ft-ot és közölte,hogy viszont nem tud a gyerekért kéthetente jönni és egész hétvégére elvinni. (Arra hivatkozott,hogy szolgálati lakásban lakik a párjával,és a párja különben sem szereti a lányát- de a fiát se viheti haza. EZeket csak kifogásnak gondolom, bár lehet valóságalapja,de én kirúgnám a szolgálati lakásomból az olyan társat,aki nem fogadja el a gyerekemet.) Jön még azzal is,hogy őt bármikor ügyeletbe tehetik-ami szintén kamu,mert meg lehet azt beszélni minden munkahelyen,hogy amikor gyerekes hétvége van,akkor valaki mást hívjanak ügyeletbe.

Amikor el is viszi a gyereket,anyjáékhoz viszi,akik helyette foglalkoznak az unokával. Csak egy napra hajlandó elvinni,és azt is negyedévente egyszer. Nem véletlenül mentünk szét,már régen se akarta kivenni a részét a család életéből,csak a kényelmi oldal érdekelte. Ezeket csak azért írom le,mert azzal a 28e-rel akarta ezek szerint kiváltani a "törődést". A fixösszeg nem inflációkövető, és néhány év múlva sokkal nehezebb lesz eltartanom a lányom ,mint annak idején. A kiadások nőnek, az extrákat eddig is én álltam,nem szállt bele dolgokba. Emelni szeretnék. Az se fontos,hogy a gyerektartást növelje,de évente járuljon hozzá egy normális összeggel még a további kiadásokhoz. Azonban kapcsolattartás köztünk se nagyon van, ezért meghatározhatnánk mennyit és mikor,és utalná. Szerintetek ez így kérhető?

2017. nov. 25. 20:29
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
35%

Fordulhatsz birosaghoz, hogy vizsgaljak felul a gyerektartas merteket es korrigaljak ha lehetseges. Menni fog!

Masfelol viszont te az a kellemetlen ex feleseg lehetsz , aki meg nyolc ev mulva is azon rugozik, hogy mit es miert csinal a volt ferje. Fogd fel, elvaltatok!

Az, hogy milyen az apa es a gyerekek viszonya, az az O dolguk.

2017. nov. 26. 07:50
 12/21 anonim ***** válasza:
16%

Te nem a gyerekeid érdekeit nézed, de azt, hogy ezt a ferfit hogyan tudnad megszopatni....

Ha lwmondott a gyerekeirol es nem viszi oket, akkor ugysem tudsz mit tenni....

2017. nov. 26. 09:37
 13/21 anonim ***** válasza:
78%

#12 Ha szerinted büntetés,ha normális gyerektartást

szeretnének fizettetni az apukával és anyuka azt szeretné,ha többet foglalkozna a gyerekkel az állítólagos édesapa,akkor nagy bajok vannak veled.

2017. nov. 26. 10:09
 14/21 anonim ***** válasza:
56%

Komolyan azt gondolja bárki is, hogy 28.000 ft havonta normális gyerektartásnak?

Sem időt, sem pénzt nem szán a gyerekére, és még az anyuka a számító?!

Az ilyen apáról a gatyát leperelném.

Csinál itt ott néhány gyereket, aztán havi kis pénzzel lezártnak tekinti a dolgot. A gyerekneveléshez bizony pénz kell, vannak váratlan kiadások, minden felelősség az anyuka nyakán........

kedves kérdező! Menj bíróságra, vagy ügyvédhez, mert a gyereknevelést, eltartást kiegyenlíteni havi 28.000 ft- tal az vicc!

2017. nov. 26. 10:42
 15/21 anonim ***** válasza:
45%

14# gyerekvállalas nem csak az apuka döntese, a kapcsolat nem csak az apuka felellőssege....

Ha mar oda jut a dolog, hogy vállás van az nem csak az apuka hibaja....

De milyen igaz is.... egyedül nevelem 2 lanyomat.... és 21.000 ft gyerektartast kapok az anyjuktol....

Gondolom most férfiként elkezdem kiperelni az anyjukat a gatyajából, akkor most en leszek a szemét...

2017. nov. 26. 11:14
 16/21 anonim ***** válasza:
0%

Értem. Zavar hogy keveset viszi el a gyereket ezért adjon több pénzt. Logikus.

Hát őőő igen. Egy kisgyerek nem csak anyagilag kerül sokba hanem időben energiában is. Mármint jó esetben -a bevágjuk a gyereket a TV elé nem számít-. Tehát ha ebben nem vesz részt, akkor kompenzálja anyagilag.

Vagy ha sajnálja a pénzt, akkor vigye el tisztességesen ő is a gyereket, szervezzen programokat, töltsön vele minőségi időt.

2017. nov. 26. 12:48
 17/21 anonim ***** válasza:
52%

Kedves 15-ös! A helyedben biza anyukáról is leperelném a gatyát!

Itt nem azon van a hangsúly, hogy nő vagy férfi....

Ebben az esetben az apuka kivonta magát a forgalomból, és a közös gyerek felnevelésének és eltartásának nagyobb részét az anyukára hagyta. Ha nálatok is ez a helyzet, akkor véleményem ugyanez. Sőt, anyaként még rosszabbnak tartom.

2017. nov. 26. 13:04
 18/21 A kérdező kommentje:
11.-nek:Az a kellemetlenkedő exfelség aki 8 év után is azon rugózik???8 évig türelmes voltamvele,pedig kisgyermek mellett elhelyezkedni is nehéz.évekig voltam munkanélküli, rohadt nehezen tartottam el a gyereket, de nem kívántam vissza az exet,mert nemvolt partner soha semmiben. A legminimálisabbat adta hozzá a még közös élethez is, úgy érdemben mint anyagilag. Az én lakásomban élt, mert 38 évesen még nem tudott magának elő teremteni semmit. hazaadott 30e-ret,hazajött,sörözött és játszott a számítógépen. Amikor különváltunk,nehéz volt,de legalább egy felnőtt gyerekről nem kellett gondoskodnom. És nemcsak az ődolguk,hogy ritkán jön.Ez később majd visszaüt,a lánya lefogja sz@rni. De évekig azon voltam,hogy én kerestem, mégis mikor látogatja meg.Ha lehetne,én erre is kötelezném a másik felet,mert az ilyen kislányokból lesznek az apa komlexusosak.Az hogy két ember különválik,előfordul.Sokszor jobb,mert nincs állandó veszekedés. De ha szereti a gyerekét,akkor fontos neki a kapcsolatuk.
2017. nov. 26. 13:56
 19/21 anonim ***** válasza:
15%
De akkor minek jöttél össze vele egyáltalán, ha ilyen szar alak? Sőt, nemcsak hogy összejöttél, de gyereket is csináltál vele. Legalább 50%-ban te vagy a hibás, hogy létrejött ez a helyzet, ha jobban belegondolunk.
2017. nov. 26. 16:24
 20/21 anonim ***** válasza:
39%

"De akkor minek jöttél össze vele egyáltalán, ha ilyen szar alak? Sőt, nemcsak hogy összejöttél, de gyereket is csináltál vele. Legalább 50%-ban te vagy a hibás, hogy létrejött ez a helyzet, ha jobban belegondolunk."

Teljesen irreleváns abból a szempontból, hogy az általa fizetett gyerektartás még a minimum hányadot sem éri el, holott nincs kirívóan magas jövedelme.

2017. nov. 26. 16:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!