Miért erőltetik a szülei?
Sajnos vannak ilyen emberek...rájuk kell hagyni, hadd mondjanak...én javasolnám az ilyen embernek, hogy végezzen maga teológiát, vagy vonuljon apácának...
Sosem értettem...ha valaki nem hivatásból csinálja amúgy is megette a fene az egészet, minek erőltetni?
Előbb utóbb megbékülnek, ne foglalkozzatok vele...(igaz könnyű mondani, de akkor is...)
Hát ez eléggé gáz.
Micsoda bigott banda! A barátodnak sürgősen el kellene mennie tőlük, még mielőtt lelkiismeretfurdalásból szót fogadna nekik!
Szeretem az ilyen "keresztényi alázatot"... Hipokrita, képmutató népség, már megbocsáss!
szerintem ne fecséreld az energiádat arra,hogy a szüleit próbálod értelmezni
legyetek boldogok
amit leírtál,abból nekem úgy tűnik a fiú így boldog, te is, a helyzet nem kilátástalan
sok boldogságot Nektek :)
Nem érdemlik meg, hogy Te készülj ki miattuk!
Valaki itt azt írta, hogy valami nagy bűn miatt akarják a fiukat feláldozni, és így szeretnének bűnbocsánatot nyerni... Jó gondolat, lehet, hogy ez a dolog nyitja, és a saját "lelki üdvosségükért" harcolnak!
Micsoda önző dolog, kényszeríteni valakit olyan dologra, amire nem érez elhivatottságot! Azzal már ugye nem törődnek, hogy milyen pap válna valakiből, aki kényszerből lett azzá?
Beszélj a barátoddal, most még tudna szakot cserélni, ha kedve van hozzá, és ha, mint írod, ti is tudnátok segíteni neki.
Szívből sajnállak benneteket, a gyerekkori nevelést nem könnyű egyhamar levetni, de majdcsak jóra fordulnak a dolgok, bízzál benne.
Én sem vagyok vallásos, sőt, de igenis tiszteletben tartom mások hitét egy bizonyos mértékig. A lelki terrort viszont ugyanúgy elítélem, mint a fanatikus testit. Az ilyesmiből még soha semmi jó nem sült ki!
Sok sikert, légy erős és magabiztos kettőtök helyett is, ha tényleg szereted!
Nagyon tetszik, amikor magukat hívőnek valló emberek Istent játszanak... Papnak csak annak szabadna lennie, akit Isten szólított a hivatásra, és a leírtak alapján egyértelmű, hogy a barátodnál szó sincs erről. Ha valóban őszintén hívők a szülei, tudomásul kellene venniük, hogy a fiuk más hivatásra rendeltetett.
Ami egyébként egyáltalán nem rossz, hiszen nem is működne a világ, ha csak papok élnének benne...
Lehet hogy a szülei azért erőltetik mert ebben látják a fiúk jövöjének a biztositását, meg ezzel együtt a magukét is. Nem tud a párod visszamenni egy másik szakra és jelentkezni egy koleszba, vagy többed magával albérletbe.
Ő megszabadul a szüleitől és nem mondhatják hogy nincs végzetsége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!