Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Feleségek, ha a férjeteknek...

Feleségek, ha a férjeteknek olyan a munkája, hogy 0,5-1,5 évre más országba, külföldi városba kell költöznie, aztán onnan tovább 1-2-3X fél évre, hogy érint titeket ha nem szeretnétek elválni a munka miatt, és ti is költöztök?

Figyelt kérdés

Feladjátok az addigi életeteket a férjetekért? Esetleg, ha gyerek is van, neki is költözések sorozatából áll az élete? Hogy megy az iskola?

A háztartást vezetitek?

Vagy mindig elvállaltok képzettség nélküli munkákat?

A szakmátokkal mi a helyzet?

2017. nov. 20. 15:46
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Ez attól függ, hogy mit szeretsz. Én imádok utazni, új boltokba járni, új emberekkel megismerkedni, számomra ez felfedezés, és boldogságot okoz. Nem rosszként élem meg, hanem örülök, hogy ilyen szerencsés vagyok, hogy újabb országokat ismerhetek meg. Ha nálad a honvágy az erősebb, akkor tényleg jobb, ha otthon maradsz, mert akkor biztos nem fog jól elsülni a dolog. Számomra a túrázás, kirándulás, múzeumba járás, piacra járás jóval izgalmasabb napi tevékenység, mint a "karrieremet" építgetni. Mondom ezt úgy, hogy mielőtt külföldre költöztünk, többet kerestem, mint a férjem.
2017. nov. 22. 13:06
 12/15 anonim ***** válasza:

Én mentem vele. Összepakoltunk, és irány a Közel-kelet. Gyerekek külföldieknek fenntartott suliba jártak, remekül beillszkedtek. A házunkat nem adtuk el, mert teljesen egyértelmű volt, hogy csak átmenetileg költözünk oda.

Soha nem éreztem, hogy nem az én életem. A munkám nem az életem, annyi más dolgot lehet csinálni. Ráadásul ott nem is jellemző, hogy dolgoznának a családanyák.

2017. nov. 22. 15:43
 13/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, kedvesek vagytok!

És nem is adjátok ki a lakásotokat/házatokat arra az időre, amíg külföldön tartózkodtok?

Azért a saját ház visszatartana. Néha jó költözni. Az albérlet pedig nem olyan személyreszabott, és így könnyebb továbblépni.

Ahol lakunk, az egyik szomszéd is külföldön él, vissza se néznek már, a lakás meg csak üresen áll. Beázott a plafonunk, mert folydogált a wc tartályukból a víz, a lefolyócsövük szigetelés nélkül volt, és szép lassan átázott az alsóbb szint. A szüleik jöttek megnézni, megcsináltatni.

Nem örökre szólna ez a vándor életmód.

5-7 év alatt fel lehet menni a csúcsra erről a szintről, ami most számomra érdekes.

Hogy lehet hitelmentes házra szert tenni 45 éves kor alatt? Mikor kezdtétek el a pénzgyűjtést? Megismerkedés után egyből lakáskassza? Bútorozott albérletben laktatok, és nem kellett háztartási gépeket venni? De az albérlet magában is elviszi a pénzt. Vagy a szülői házban tespedtetek a saját ház megvásárlásáig? Vagy örököltétek, vagy a rávaló pénzt örököltétek, ajándékba kaptátok, vagy a hozzátartozóitok perkáltak? És már nem is kell semmit visszafizetni? Szép, gratulálok:)

Ha én kapnám az ajánlatot, teljesen más érzéssel mennék. Akkor nem szégyellném magam, hogy csak megyek, mint egy házikedvenc.

De most már tudom, hogy a másik fél mit érezne.

Tudom, hogy lehet sok más dolgot is csinálni, mint a munkahelyen senyvedni, de ritka esetre gondoltam, amikor azt szereted, amit csinálsz.

Pl. a költözgetések is ilyen munka miatt történnek.

Am emlékszem, hogy pár évvel ezelőtt suliban több osztálytársam egyik, vagy mindkét szülője külföldön takarított (ahol csak az egyik szülő, ott nem tudom, h volt-e másik szülő, vagy elváltak, stb.), utalták haza a pénzt a gyerekeiknek, hogy fizessék a csekkeket, meg errearra.

Aki a leghosszabb választ írta, jól kitalálta azt az 5-22 éves gyerekes történetet. Pl. a 19-22 éves gyereke miatt nem menne, és a férjét sem engedné. De ha már külföldön élne/tanulna a gyereketek egyetemen, vagy a párjával albérletben?

Sokáig magatok mellett szeretnéd tudni, igaz?

És, ha 4 éves a gyerek, arról nem esett szó azt hiszem. Bocsi, érdekelnek a részletek :)

De ha már 23 éves, akkor elengednéd, had élje a saját életét, ugye?

Elnézést, lehet, hogy eltértem a tárgytól.

Beleéltem magam.

2017. nov. 23. 19:01
 14/15 anonim ***** válasza:

Mi hitelre vettük még Magyarországon a házat, aztán amikor külföldre költöztünk, kiadtuk, és a bevételből plusz némi extra hozzáutalásból fizettük a részleteket külföldről. Így a ház sem ment tönkre, és valamennyit visszahozott az árából.

Ha gyerek is van, aki már kifejezetten iskolás korú, több lehetőség is van. Nemzetközi iskolák, illetve magyar sulit lehet úgy, is végezni, hogy otthon tanul a gyerek (akárhol) és csak vizsgázni jár egy évben egyszer haza. Ismerek gyerekeket, akik így csinálták, általánosban is lehet ezt választani. De a legfőbb tényleg, hogy ne utáld ezt az életmódot, mi bármit mondunk, ha neked nem sikerül megszeretned, rámehet a kapcsolatotok is.

2017. nov. 23. 21:15
 15/15 A kérdező kommentje:

Tök jó, gratulálok!

Köszönöm, hogy megosztottad:)

Hasznos, amit mondasz.

Minden jót!

Black Friday

2017. nov. 24. 18:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!