Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha lenne egy kisbabám, akkor...

Ha lenne egy kisbabám, akkor megtehetném azt, hogy a szüleimet nem engedem a közelébe?

Figyelt kérdés

A szüleim tönkretették a gyerekkoromat a napi veszekedésükkel. Verekedtek is, rendőröket is kellett rájuk hívni pár éve. Apa ki lett rúgva a lakásból, de anya később visszafogadta. Lelkileg bántottak, apa 1-2x megütött kb 15 évesen. Anya meg kiskoromban folytogatott meg fenyegetőzött stb. A lényeg, hogy rossz szülők, és mindezek után nem szeretném azt, hogy ha majd egyszer lesz gyerekem, megrontsák meg ilyenek.

Szerintetek megtehetném, hogy egyáltalán nem vinném el hozzájuk, nem mutatom meg nekik?

Előre köszönöm a normális válaszokat!

20/L

2017. nov. 7. 17:54
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Én is úgy tudom, hogy a bíróság megítélheti a láthatást, de ha ezeket elmondod a bíróságnak is, hogy anyád majdnem megölt, stb. akkor valószínűleg csak úgy ítélik meg, hogy el nem viheti a gyereket, csak ott nálad láthatja.

Mert ugye azt sajnos nem tudod bebizonyítani, hogy tényleg fojtogatott.

2017. nov. 7. 18:37
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Viszont, ha külföldre költöznél a gyerekkel, akkor még a láthatás megítélése esetén sem találkozhatnának vele, ha tegyük fel nincs rá pénzük, hogy kiutazzanak.
2017. nov. 7. 18:41
 13/18 anonim ***** válasza:
53%

Először is, nem bíróság, hanem gyámhatóság dönt.

Másodszor, sajnos az uralkodó álláspont az, hogy a nagyszülő akármilyen is, sajnos kap láthatást. Valószínűleg csak havi egy alkalmat és természetesen babánál csakis felügyelettel, de kap.

Nálunk 5 éves gyerek esetében kaptak az apai nagyszülők havi egyszeri telefonos kapcsolattartást (soha nem látták előtte). Persze a gyerek nem beszél velük, hiszen nem is ismeri őket.

2017. nov. 7. 18:43
 14/18 anonim ***** válasza:
19%
Nem teheted meg mert jogilag egy hónapban egy nap làthatàs jàr a nagyszülőnek és ezt meg is itéli a bírósàg.
2017. nov. 7. 19:12
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha pl. külföldre költözöl, és nem tartod velük a kapcsolatot, nem is kell tudniuk, hogy van gyereked!
2017. nov. 7. 19:16
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

en is igy gondolom mint az utolso. de meg ha nem is koltozol kulfoldre, hanem

csak messzebb toluk es nem tartod senkivel a kapcsolatot, foleg vele nem akkor nem is kell tudnia, hogy van unokaja.

az en anyum elettarsa majdnem lelokott a lepcson, szerencse hogy a korlatot el tudtam kapni idoben, anyum meg csak ott allt es a ferjenek adott igazat, aki mindig is gyulolt engem meg a hugom. ekkor voltam 18 eves. 1 hettel kesobb koltoztem el toluk, azota se tartom veluk a kapcsolatot. Hugom szerint most azt mondja mindenkinek hogy neki csak egy lanya van, hugom. ha lesz gyerekem nem is fog rola tudni. nem akarom hogy szegeny gyerek egy olyan ember kozeleben legyen aki utotte-verte a lanyait, kiabalt veluk es azt mondta mindenkinek hogy banja hogy megszulte oket es inkabb valasztja az elettarsat mint a lanyait.

23/l

2017. nov. 8. 14:43
 17/18 anonim ***** válasza:
Ha nem lehet hivatkozni érdemtelenségre, akkor köteles vagy biztosítani nekik a láthatást (ha jól tudom, havi 1x pár óra, és te is ott lehetsz). Ha lehet érdemtelenségre hivatkozni, akkor megteheted, hogy nem engeded őket a közelbe. Sztem az már elég indok rá, hogy bunyó volt és apádra ki kellett hívni a rendőrséget - ha a rendőrségnél komolyan veszik a munkájukat, ennek kell, hogy legyen bizonyítéka is.
2017. nov. 9. 09:29
 18/18 anonim ***** válasza:
Te döntésed. Milyen kérdés ez? Milyen törvény vagy kényszer lenne nagyobb a gyermeked felé sugárzott, tiszta jó akarásnál?? O.o O.o?????
2017. nov. 9. 11:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!