Miért utálhat ennyire a családom?
18 éves koromba már nem lakhattam otthon, anyám és nevelöapám miatt. Első utam külföldre vezetett, azóta is itt élek. Nekem nincsenek barátaim, nem vagyok az a barátkozós tipus, de ez nem is érdekel. Van egy férjem, rajta kívül senkim sincsen. Anyámék valamiért ki nem állhatnak, nem beszélnek velem, egyszer azt mondta, nem vagyok egyenjogú a többi testvéremmel (rajtam kívül van 4). Mindenkit támogat anyu, és szeret. Nagy az "összetartás" odahaza. Facebookon is csak a 4 gyerekéről beszél,rak ki képeket, stb.. én meg mintha, nem is léteznék, nem az ő gyereke lennék. Pedig nekem is az ismerősöm, nem ír rám soha, amikor én írok neki, akkor csak ritkán válaszol, egy két szóval. Igazából sosem volt jó kapcsolatunk, a testvéreimet mindig előnybe helyezte, én viszont soha nem járhattam sehova.( pedig én voltam a legjobb tanuló a családomból.) valamiért mégis utálnak, nem állnak velem szóba.
De vajon miért? Rá kérdeztem, és nem válaszolt. Soha semmit nem követtem el ellene. Nem tudom, mikor fogom ezt feldolgozni?! A mai napig sírógörcsöt kapok, ha eszembe jut, miért nem szeret a családom?!
Érthető, hogy ez nagyon megvisel, hiszen normális esetben a szűk család, különösen a szülők az a biztos pont, amibe akkor is kapaszkodni lehet, ha "összedől a világ". Az ősbizalom omlott nálad össze, ami mindig rendkívül fájdalmas. Amiben teljesen biztos vagyok, hogy nem a te hibád a kialakult helyzet. Hogy egy anya "jogosan" ne álljon szóba a gyerekével, ahhoz nagyon durva dolgot kell csinálni, tudnál róla... Anyukádnak lehet egy fájdalmas pont az életében, amit rád vetít ki, és téged büntet miatta: olyasmi dolgok, mint pl. esetleg nem voltál tervezett gyerek, vagy egy-egy vonásod emlékezteti valakire, aki bántotta, vagy a puszta jelenléteddel tükröt tartasz egy-egy rossz tulajdonságának. Csupa olyan dolog, amiről semmiképpen nem tehetsz, de ő nem elég érett és intelligens ahhoz, hogy ezt belássa (mint a részeg, aki elesik, és utána haragszik a lépcső élére, mert az "fejbe verte").
Az ilyen traumákat segítség nélkül feldolgozni nagyon nehéz, és akkor is hegekkel gyógyul (értsd alatta: bizonyos fájdalmas részleteket az ember mélyen elnyom magában, hogy ne kelljen szembesülni vele, ahelyett, hogy igazán megszabadulna a tehertől). Ennek a veszélye az, hogy bár a hétköznapokban adott esetben nem lehet látni semmit az illetőn, a fel nem dolgozott lelki sérülések csökkentik a személyiség terhelhetőségét, amikor valami baj történik (pl. munkahelyi probléma, haláleset stb.). Ezért is jó ezektől a "csomagoktól" szakember segítségével, végleg megszabadulni. Nem szégyen pszichológushoz fordulni, sőt, szerintem annak a jele, hogy az illető elég erős ahhoz, hogy a kezébe vegye az életét, szembe nézzen a problémákkal és változtasson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!