Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Normális, hogy ha rossz...

Normális, hogy ha rossz jegyet kapok nem járhatok edzésre?

Figyelt kérdés
Hetekig, honapokig nem járhatok. Szerintem ez hulyeseg. Eddig szerettem csinalni de mar nem mert nem tudok edzesre menni ezert le vagyok maradva es nagyon rossz. Szerintetek ez jo nevelesi eszköz? Szerintem nem. Ja és mindezt egy darab 2esért és egy darab 3asert. 14 eves vagyok

2017. okt. 17. 06:48
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
72%
Nos,nem a legjobb megoldás,de az ember általában azzal bünteti a gyerekét,amiről tudja vagy tudni véli,hogy majd változtatásra ösztönzi.
2017. okt. 17. 08:11
 12/22 anonim ***** válasza:
65%

Hát betegesen sokat törődsz valszeg a külsőddel. Heti 3 edzés elég lesz. Nem leszel okosabb ha kizárólag edzesen vagy.

A legtöbb sportoló is letett valamit az asztalra szellemi szempontból is, és emellett sportolnak kiemelkedően. Ez így értékesebb, mintha "agy nélkül" élnél.

Egy 14 éveseknek szánt tananyag még nagy százalékban az alapműveltséget gyarapítja.

2017. okt. 17. 08:21
 13/22 anonim ***** válasza:
54%
Normális! Az edzés és a sport ma divat, de a tanulás sokkal fontosabb. Mozogni, tornázni otthon is lehet, nem fogsz elhízni, ha nem jársz edzésekre. Én 6 évig kézilabdáztam, versenyekre jártunk, de az érettségi évében abba hagytam, mert a tanulás fontosabb volt. Még sem híztam el.
2017. okt. 17. 08:21
 14/22 anonim ***** válasza:
40%
Nekem nem normalis de nem en vagyok az anyad :-D
2017. okt. 17. 08:47
 15/22 anonim ***** válasza:
51%
Kettesekkel meg hármasokkal nem fognak fölvenni jó iskolába. Ha neked ez oké, megfelel az utolsó lecsúszott szakképpző is, ahol a diákok fele nem idén nyáron barnult, akkor mond meg anyukádnak. Gyárakba a szalag mellé mindig keresnek embert.
2017. okt. 17. 08:52
 16/22 anonim ***** válasza:
54%

Igen, mert ezek szerint nem tudsz tőle tanulni.

Szép dolog a mozgás, de hacsak nem élsportból akarsz élni, neked a tanulás az első, és a jó jegyek.

Az a munkád, abban kellene teljesítened, ami láthatólag nem megy.

Vagy ha valóban fontos neked, akkor tanulj jól, hogy járhass.

Én énekkaroztam heti 2x, vívtam heti 2x, sokszor négy-öt után tudtam csak leülni leckét írni, mégis 4-5-ös tanuló voltam.

2017. okt. 17. 09:14
 17/22 A kérdező kommentje:
Hat koszonom a valaszokat. Ez hogy ilyen sokan irtatok elhittette velem hogy valoban jo osztonzes. Tanulni fogok
2017. okt. 17. 13:02
 18/22 anonim ***** válasza:
29%

Felvételi évében a kettes tragikus jegy...igazad van, menj járj edzésre, középiskolának meg tárt kaprokkal vár egy szakiskola, vagy a városi gyűjtő, ahol a rossz tanulók vannak.

Igazuk van a szüleidnek, neked a tanulás a dolgod, az edzés az csak plusz. ha nem teljesíted a kötelességed akkor ne kelljenek a pluszok se.

2017. okt. 17. 13:30
 19/22 anonim ***** válasza:
34%
Utolsó vagyok. Nálunk is így volt, ameddig kitűnő voltam, járhattam úszni, lovagolni, rsg-re, de ha négyesnél rosszabbat kaptam volna saját hibámból(tehát nem betegség miatt nem tudtam tanulni) akkor én se mehettem volna. Így két legyet ütöttem egy csapásra, nagyon jó gimibe kerültem, és sportolhattam is. Hála a jó giminek, ahol volt a szeretett sportjaim közül kettő is, egy csomó pénzt megtakarítottunk, amit anyáék nekem adtak.
2017. okt. 17. 13:33
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ.

Ha a sport láthatóan a tanulás rovására megy mert mondjuk nem marad elég időd vagy energiád a tanulásra és emiatt lerontod a jegyeidet, az átlagokat, akkor igen, ez egy jó döntés. Ezt neked is be kell látnod, hogy ha a kettő nem működik egyszerre, akkor dönteni kell és jelenleg a tanulás fontosabb, mint az edzés. Az edzéssel az a probléma, hogy nagyon kötött mert megvannak az időpontok és ott ugyanúgy meg kell felelni, gyakorolni kell stb. és ezt nehéz összeegyeztetni az iskolai teendőkkel.

Ha pedig csak egy-két rosszabb jegyről van szó, ami "véletlenül" becsúszott mert akkor éppen nem tanultál eleget, nem ment jobban az anyag, akárhogyan is próbálkoztál stb. akkor szerintem ez baromság. Nyilván a tanulás fontos, de nem egy-két rosszabb jegyen fog múlni a jövőd, azt elhiheted nekem. Valamint még csak 14 éves vagy, egy gyerek, akinek kell a kikapcsolódás, szórakozás. Ugyanakkor én egyébként úgy gondolom, hogy az kortól függetlenül egészségtelen, ha valaki csak tanul, tanul és tanul és idővel ebbe szinte bele lehet betegedni... Én is ilyen voltam, folyton otthon gubbasztottam és tanultam, mintha azon múlna az egész életem, hogy hány pontot kapok a biosz dogára... Nem jártam el sehová, nem volt hobbim, szinte szabadidőm sem mert folyton csak tanultam és ennek meg is lett az eredménye, ami részben pozitív, hiszen jó jegyeim voltak és így több lehetőségem volt, ugyanakkor volt negatív is bőven.... Olyan voltam mint egy zombi, nem voltak barátaim, nem volt semmilyen hobbim vagy bármilyen tevékenység, amiben örömömet lelhettem volna, azt sem tudtam, hogy mit szeretnék vagy mi érdekel mert a tanuláson kívül soha nem csináltam semmit. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy szerintem az a fontos, hogy próbálj kialakítani egy egyensúlyt, ami számodra megfelelő. Legyen időd tanulni, hogy jó jegyeid legyenek és jó suliba mehess, ugyanakkor legyen szabadidőd is, amikor azt csinálhatsz, amit élvezel és szeretsz mert szerintem ez nagyon fontos, pláne, hogy szerintem az iskola rengeteg terhet és stresszt okoz a gyerekeknek.

2017. okt. 17. 15:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!