Mit lehet tenni vele? Párom 34 évesen nem tudja felfogni mi a fontosabb. Mit tegyek vagy mondjak neki, hogy felfogja, hogy nem olyanokra kell költeni amire semmi szükség, hanem esetleg takarékoskodni?
Figyelt kérdés
2010. máj. 29. 12:54
1/11 anonim válasza:
Leht hogy felfogja, csak nem érdekli... Biztos, hogy egy gyerekkel akarsz élni?
2/11 anonim válasza:
Nem az anyukája vagy, felesleges nevelni. Tudja nagyon jól hogy mit kéne csinálni a pénzzel, csak nem akarja.
Egyet tehetsz, hogy külön kasszán leszel, és a tieddel azt csinálsz amit akarsz, ő is az övével amit akar, és hosszabb távra pénzügyileg nem tervezel vele. ennyi
3/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. A lényeget nem írtam. Van egy fél éves kisfiunk is. Most albérletben élünk és sok olyan dolog van amit nem ártana beszereznünk. És nekem nincs még végzettségem, hogy elmenjek dolgozni.
2010. máj. 29. 13:00
4/11 anonim válasza:
Egy 34 éves kisgerek mellé felelőtlenség volt még egyet szülni. Le kll fektetned a szabályokat, hogy mire költhet, mire nem, ha pedig nem tartja be, magadak teszel jót, ha otthagyod a fenébe.
5/11 anonim válasza:
Kicsit korai volt a gyerek, ha ilyen alapdolgokban sem tudtaok még megegyezni, mint a pénz. De most van két gyereked, sok sikert hozzájuk....:( Te hány éves vagy? Az érettségid megvan?
6/11 anonim válasza:
Korábban kellett volna gondolkodni, mielőtt egy kisfiúnak gyereket szültél. :-( Te nem fogod tudni felnevelni az anyja helyett, sajnos.
8/11 anonim válasza:
nekem is volt egy ilyen férjem, gyereket akart volna, de közben láttam, hogy simán éhenhalnánk, így sem volt pénzünk, mert minden hülyeségre elköltötte. Inkább elhagytam, nem mertem neki szülni. Aki ilyen, lehet, hogy ilyen is marad, nincs felelősségérzete.
9/11 anonim válasza:
Nálunk ez úgy működik,h először kifizetjük a kötelező dolgokat (rezsi,albérlet,hitel),bevásárolunk (kaja,itthoni dolgok,pelus)aztán ami marad abból veszünk vmit,kizárólag olyat,amire szükségünk van,mert pl elromlott,elhasználódott,elhordtuk (dvd lejátszó,tv, cipő,ruha) vagy olyat veszünk,amit közösen használunk 1bizonyos összegért,vagy mindketten veszünk magunknak vmit fele-fele pénzből. Hülyeségekre,haszontalan dolgokra nem költünk.
10/11 anonim válasza:
Olyan nincs hogy mi a fontosabb. Azért mert szerinted valami fontos, ő még gondolhatja máshogy. Mindenkinek más a fontosabb.
Neked sem kellett volna szülni amíg nem tanulsz meg valamit, na nehogy már te pattogjál otthonról amíg ő dolgozik és mindent te mondj meg ha még végzettséged sincs...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!