Mit tehetek, ha a párom nem tud takarékoskodni?
Jajjdenagyonismerős...
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nálatok is ugyanez a helyzet, de...
... de mikor a volt barátommal voltam, ugyanez volt, én takarékoskodtam, ő meg az összes pénzét szórakozásra költötte, és egy fillérje sem maradt hónap elejére. Aztán kirúgott. Szóval azért nem takarékoskodott a közös dolgainkra, mert nem tervezett velem hosszú távra.
Szerintem javasold neki, hogy minden hónap elején kössetek le egy fix összeget egy külön számlán, amihez nem nyúltok. Ha jól értem, a lakás-előtakarékosság nálatok nem játszik, de hátha van hasonló konstrukció, kérdezd meg a bankban. ha meg nem egyezik bele, vagy elbulizza a pénzét, és aztán rendszeresen tőled kér... hát akkor jobb, ha meggondolod, akarod-e ezt.
Beszéljétek meg, hogy innentől kezdve mind a 2en letesztek fizetés után 5-5 vagy 10-10 ezer Ft-ot, aztán ahhoz semmiképpen nem nyúltok.
Nem hiszem, hogy ennyi összegtől ki kellene maradnia egy-egy buliból. Ha meg ez neki annyira tragédia lenne, akkor ne legyenek komoly tervei, éljen a mának. Az nagyon kevés, ha csak te akarod, hogy szebb legyen a ház, stb. A párom ugyanez, csak ő meg a kocsira költené a világ összes pénzét, ha tehetné. Remekül beosztja az én pénzemet is, pedig én keresek (sokkal) többet és még a baba is hamarosan érkezik. Én úgy csinálom mostanában, hogy mikor megkapom a pénzt elveszem, amennyi kell a gyerekre meg magamnak, aztán pislogjon...
A javasalom hasonló, mint a 20:22-é, csak forditva: mindenkinek legyen egy bizonyos összeg, amivel azt csinál,amit akar, a többi kapásból menjen egy külön számlára, ahol nem tud egyik se hozzányúlni.
Számold ki, hogy mennyi a háztartási költség, a havi rezsi stb. ezt elöször tedd félre erre a célra.
Havonta - megegyezés szerint és fejenként 10 - 15 - 20 ezer forintot kapjon mindenki, ami a "saját zsebpénze", a többi meg megy a külön számlára. Ha ezzel nem ért egyet, akkor nem sok esélyt látok a közös jövöre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!