Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehetek, ha a párom nem...

Mit tehetek, ha a párom nem tud takarékoskodni?

Figyelt kérdés
26 éves nő vagyok. Párommal együtt élek már 3 éve. Nemrég kezdtük a saját életünket építgetni. Első lépésként megbeszéltük, hogy spórolunk, szeretnénk új bútorokat venni,majd egy kis esküvő, és gyerek..talán pár év múlva. Idén még akartunk egy szép nyaralást, mondván, hogy jövőre úgyis csak a spórolás lesz. De nem tudunk..inkább nem tudok félretenni, mert a párom elbulizza az egészet...mondván, hogy ha már ennyit dolgozik, akkor szórakoznia is kell...Egy részről megértem, és tényleg ő keresi meg a többletet, és sajnos olyan munkabeosztásban dolgozom, hogy talán hétvégén tudnék másodállást vállalni, de ezt nem szeretné. De persze ő már kocsiról, hatalmas TV-ről, hifirendszerről álmodik, de még 10 forintot sem tudtunk félretenni és ha így folytatja nem is tudunk. Nem tudom mit tegyek..kétségbe vagyok esve, mert minden tervem a jövőre nézve elúszik a szemem előtt. Hogyan tudnék hatni a páromra, hogy ezt ő is belássa végre????
2009. aug. 9. 17:43
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Jajjdenagyonismerős...

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nálatok is ugyanez a helyzet, de...

... de mikor a volt barátommal voltam, ugyanez volt, én takarékoskodtam, ő meg az összes pénzét szórakozásra költötte, és egy fillérje sem maradt hónap elejére. Aztán kirúgott. Szóval azért nem takarékoskodott a közös dolgainkra, mert nem tervezett velem hosszú távra.

Szerintem javasold neki, hogy minden hónap elején kössetek le egy fix összeget egy külön számlán, amihez nem nyúltok. Ha jól értem, a lakás-előtakarékosság nálatok nem játszik, de hátha van hasonló konstrukció, kérdezd meg a bankban. ha meg nem egyezik bele, vagy elbulizza a pénzét, és aztán rendszeresen tőled kér... hát akkor jobb, ha meggondolod, akarod-e ezt.

2009. aug. 9. 17:51
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Beszéljétek meg, hogy innentől kezdve mind a 2en letesztek fizetés után 5-5 vagy 10-10 ezer Ft-ot, aztán ahhoz semmiképpen nem nyúltok.

Nem hiszem, hogy ennyi összegtől ki kellene maradnia egy-egy buliból. Ha meg ez neki annyira tragédia lenne, akkor ne legyenek komoly tervei, éljen a mának. Az nagyon kevés, ha csak te akarod, hogy szebb legyen a ház, stb. A párom ugyanez, csak ő meg a kocsira költené a világ összes pénzét, ha tehetné. Remekül beosztja az én pénzemet is, pedig én keresek (sokkal) többet és még a baba is hamarosan érkezik. Én úgy csinálom mostanában, hogy mikor megkapom a pénzt elveszem, amennyi kell a gyerekre meg magamnak, aztán pislogjon...

2009. aug. 9. 20:22
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

A javasalom hasonló, mint a 20:22-é, csak forditva: mindenkinek legyen egy bizonyos összeg, amivel azt csinál,amit akar, a többi kapásból menjen egy külön számlára, ahol nem tud egyik se hozzányúlni.

Számold ki, hogy mennyi a háztartási költség, a havi rezsi stb. ezt elöször tedd félre erre a célra.

Havonta - megegyezés szerint és fejenként 10 - 15 - 20 ezer forintot kapjon mindenki, ami a "saját zsebpénze", a többi meg megy a külön számlára. Ha ezzel nem ért egyet, akkor nem sok esélyt látok a közös jövöre.

2009. aug. 10. 08:24
 4/5 anonim ***** válasza:
Én így tennék, amennyiben közösen kezelitek a pénzt: Összeírnám a kiadásokat. Elsősorban azokat, amelyeket csekken kell feladni, majd azokat, amiket másképp, de minden hónapban ki kell fizetni. Megbeszélném vele, mennyit szántok étkezésre, mosószerre, ruházkodásra, szórakozásra /mozi, strand, egyéb/. Ezeket is összegszerűen. Minden kiadás után jön a zsebpénzetek. Mennyit vár el ő és mennyit kérsz te. Most már csak az a kérdés, mennyi marad/na/, amit el lehetne tenni takarékoskodás címén. Meg fog lepődni, mert szerintem nem is látja át a kiadásokat, csak a magáét hajtja. Csak így lesztek képesek átlátni a közös gazdálkodást.
2009. aug. 12. 19:07
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha most nem tud takarékoskodni akkor a későbbiekben sem fog. Vannak sajnos ilyen típusok. Sajnos vagy elfogadod így vagy új pasi után nézel.
2009. aug. 14. 08:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!