Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Férfiak! Ti elvennétek feleség...

Férfiak! Ti elvennétek feleségül egy olyan nőt, aki kijelenti, hogy sosem fog főzni rátok, mert nem tud?

Figyelt kérdés
2017. okt. 14. 19:56
1 2 3 4 5 6
 21/58 anonim ***** válasza:
59%

A válaszolók jó része igencsak eltéveszti az évszázadot.

Már nem az járja, hogy

"Nékem olyan asszony kell, ha beteg is, keljen fel.

Főzze meg a vacsorát:

Úgy várja, várja, úgy várja, várja,

Úgy várja haza az urát."

2017. okt. 14. 21:16
 22/58 anonim ***** válasza:
25%
Az évszázad nem kifogás arra, ha valaki egy lusta disznó. Ugyanis a kérdésben szereplő nő meg sem próbál megtanulni főzni. Előre kijelenti, hogy nem tud és soha nem is fog tudni. Az ilyen ha tetszik, ha nem, akkor sem pozitív minta a gyerek számára.
2017. okt. 14. 21:36
 23/58 anonim ***** válasza:
75%

Ugyan nő vagyok, de hogy hozzámennék-e egy ilyen emberhez? Igen is, meg nem is. Attól függ, hogy hogyan hangzott el az a bizonyos kijelentés.

Ha próbált már főzni és tapasztalatból kímélne meg a főztjétől, ám legyen. Meg lehet osztani a házimunkát máshogy is.

Ha életében nem főzött még és nem is akar, notórikusan kijelenti, hogy soha nem fog, akkor viszont felejtős.

Van az a felállás, hogy egyikőnk sem tud főzni, akkor életünk végéig éttermi koszton tengődünk, míg valaki csak beadja a derekát? Ha eltöröm mindkét karom, szendviccsel fog hetekig etetni?

Vécét pucolni se szeret senki, sem én, sem a férjem, mégis valakinek meg kell csinálni.

Az ilyesmi csak akkor lehet kifogás, ha a másik félnek elfogadható a helyzet.

Ha a feleség/férj 12 órában dolgozik, a párja meg 4-ben, akkor elég szép lenne, ha még főzni is neki kéne, mert a másik meg se hajlandó próbálni.

Szóval lényeg a lényeg: én szeretek, jól tudok főzni, valószínűleg férfi létemre is így lenne. Ha a munkakörülmények elfogadhatóvá tennék ezt a felállást (értsd: nem én hajtom ki a belem, míg ő otthon tesped és semmit nem csinál), akkor szívesen elvállalnám, cserében ő végezhet nekem kevésbé fekvő házimunkát. Minden más esetben elhajtanám.

2017. okt. 14. 22:06
 24/58 anonim ***** válasza:
81%

Én nem tudok főzni (tapasztalat... rengetegszer próbáltam) és nem hiszem, hogy hozzámennék egy olyan emberhez, aki nem fogadja el ezt a hiányosságomat. Cserébe tudok festeni, fúrni és néhány villanyszerelési dolgot.

Azok pedig, akik szerint azért néhány levest, pörköltet stb., tudnia kell főzni valakinek, azok meg tudják ezrket csinálni?

2017. okt. 14. 22:15
 25/58 anonim ***** válasza:
55%
A sok "meg se próbálod", "csak azért mondja, mert nem akarja" válaszolónak mondanám: én például nem érzem az ízeket. Ilyen is van. Innentől elég érdekes lenne, ha nekem kéne főznöm...
2017. okt. 14. 22:18
 26/58 anonim ***** válasza:
68%

Én nem értem, hogy miért probléma az, hogy valaki nem szeretne megtanulni főzni.... Ennyiből olyanokat is lehetne kérdezni, hogy "hozzámennétek-e olyanhoz, aki nem tud biciklizni?" stb.

Értem én, hogy picit sántít a hasonlatom, hiszen a a biciklizés nem alapszükséglet, míg az evés az, ugyanakkor ez már a 21. század és nem csak az a megoldás létezik, hogy a férfi dolgozik, megkeresi a pénzt, majd az asszonyka pedig bevásárol és megfőzi az ebédet. Nem értem, hogy miért nem lehet ezen túllendülni és elfogadni, hogy egyszerűen vannak olyan nők és férfiak, akik nem tudnak főzni és nincs is hozzá semmi affinitásuk, hogy egyáltalán megtanuljak. Nyilván ma már van rengeteg szakácskönyv és a neten is lehet találni recepteket, videókat, lehet követni az utasításokat stb., de ha valaki már eleve úgy áll hozzá, hogy ez csak egy feladat, amit le kell tudni, akkor az a végeredményen is meg fog látszódni...Vannak olyanok, akik szeretnek főzni, érdekli őket, akiknek ez egy kikapcsolódás, hobbi, ugyanakkor vannak jócskán olyanok is, akiknek csak nyűg, teher, házimunka és semmi érzékük nincsen hozzá, nem látják és nem érzik a különbséget az ízek, színek, állagok között.

Én úgy gondolom, hogy itt is tökéletesen működik a munkamegosztás, tehát a pár azon tagja főzzön, aki tud, van rá ideje és szeret is főzni. Ha pedig esetleg a pár egyik tagja sem tud főzni és nem is szeretne megtanulni főzni vagy esetleg nincsen rá ideje, akkor ma már meg lehet ezt oldani másképp is (amennyiben meg tudják oldani anyagilag). Az éttermi kaja is lehet olyan jó, finom, bőséges, mint az otthoni, csak meg kell találni, hogy mi az, ami a fogunkra való. Például a testvérem felnőtt nő, de nagyon ritkán szokott főzni, csak egyszerűbb ételeket (pl. tészta) tud elkészíteni, a párja viszont tud főzni, sütni. Ugyanakkor mivel hétköznapokon mindketten dolgoznak és este 7 környékén érnek haza, amikor már fáradtak, egyikük sem fog nekiállni főzni, hanem külön-külön megoldják az étkezésüket napközben (rendelnek kaját vagy ha van idejük, akkor beülnek valahova enni), otthon pedig már csak max. szendvicset esznek.

2017. okt. 14. 22:27
 27/58 anonim ***** válasza:
32%

Képmutatás ezerrel. Nők egymás közti egyik leggyakoribb sértegetése,hogy a másik főzőtudományát (vagy annak hiányát) kritizálják. Most meg mindenki hű de elfogadó,mert a férfiak elvárásairól van szó. Amúgy meg folyton megy a "milyen nő az,aki nem tud főzni".

Férfiként még csak ha utalsz arra,hogy nem tudsz főzni,már is életképtelen sz.r alak vagy és kihasználod a nőket. De most itt mindenki egy választható női életcélként állítja be ezt.

Tudat alatt meg a legtöbb nő egyenesen élvezi,ha süröghet foroghat a konyhában és a főztjét elismerő dicsérettel fogadják. Nagyon torz ideológia kell ahhoz,hogy nem is egy nő,de úgy egy ember ilyeneket jelentsen ki,hogy ő márpedig soha nem fog főzni,még a szeretteire sem mit képzelnek...szóval a válasz nem,eszem ágában sincs ilyen nőkkel ismerkedni,házasodni.

2017. okt. 14. 23:48
 28/58 anonim ***** válasza:
96%
Talàn még tetszene is én finnyàs vagyok magamnak csinalok gyorsan valamit azt cső
2017. okt. 15. 00:31
 29/58 anonim válasza:
20%
Nem venném el, csak ha megtanulna. A gyerekeimnek anya kell. Nekem pedig asszony.
2017. okt. 15. 06:35
 30/58 anonim ***** válasza:
37%

Nem, nem kéne olyan nő, aki meg sem probálja.

Én tudok főzni, meg ha valami nem megy, nem feladom hanem igyekszem megoldani.

Aki ilyent kijelent, az vszeg a munkához is igy áll hozzá, és .indenben a kifogásokat keresi.

32ffi

2017. okt. 15. 07:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!