Mit gondoltok a névváltoztatásról?
Én a vezetéknevem biztos nem változtatnám meg, mert az a név a családomé, azt viselték az őseim, az nem csak egyedül az enyém. Azért hívják családnévnek. Egy plusz keresztnév felvétele viszont jó ötlet lehet, hiszen a keresztnév az egyedül a tiéd, az csakis hozzád tartozik.
Amúgy régen is előfordult, hogy az emberek felnőve szereztek még egy nevet, akár valamilyen érdem folytán, ami illett a személyiségükhöz. Tulajdonképpen a becenév is erről szól...
Én a helyedben meghagynám az eredeti nevem, és felvennék pluszban még egy nekem tetsző keresztnevet. Így nem "dobod el" a régi személyiséged, csak gazdagítod azt!
Amúgy milyen nemű vagy?
Én a vezetéknevedet biztos nem változtatnám meg, hisz jó eséllyel egyszer úgyis férjhez mész, és akkor felveheted az ő nevét (aki remélhetőleg nem Kiss, Nagy, vagy Tóth lesz :D) Keresztnévnek pedig valóban felvehetsz egy másodikat, illetve ha olyan a keresztneved tök egyedi becenevet is találhatsz ki esetleg :)
Meg hát nem tudom hány éves vagy, de gondolom van egy kialakult ismeretségi köröd, és ha nevet is változtatsz, az emberek ha Nagy Vivienként ismernek, úgyis Viviennek fognak hívni, mert x év alatt ez rögzült bennük
Nincs problémám a névváltoztatással. A vezetéknevem "lecseréltem" mikor férjhez mentem, a keresztnevem pedig már korábban megváltoztattam. Az eredeti neven becézett formáját vettem fel, amin 14 éves korom óta mindenki hív.
De ismerek olyat is, aki hivatalosan soha nem változtatta meg a nevét, csak egy ponttól egy teljesen más keresztnéven mutatkozott be és azon hívatta magát mindenkivel (pl Ilona helyett Zitának, de papíron semmi köze nincs a Zitához)
Megváltozott a személyiségem? Nem hiszem. Az életem viszont csak javult tőle, mert huszonpár év után végre nem tudnak szekálni a nevemmel.
Egyébként a vezetéknevemmel még elvoltam, de házasságkötéskor mindenképp el akartam hagyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!