Kamu oneletrajzzal engedned a ferjed munkatkeresni? Segitenel neki benne?
A ferjem probal munkat keresni egy ev kihagyas utan. Az oneletrajzaba kamu dolgokat ir. Tolem ker tanacsot mit irjon be arra az egy evre. En probalom lebeszelni de csak a vita van.
Azt akarja beirni, hogy vallalkozo volt ezalatt az egy ev alatt kulfoldon, pedig csak itthon ult.
Simán.
Mégis mit írjon be? Hogy otthon ült? Borítékolható, hogy sehova nem fogják behívni.
Olyat kell beírni, ami ellenőrizhetetlen.
Hagynám, úgyis ő szívja meg interjún.
De egy év tespedést nem hagytam volna.
Lásd be, azt valóban nem írhatja be, hogy otthon ült.
Ha kihagyja, akkor jó eséllyel rákérdeznek és akkor mit mond?
A külföldi vállalkozót ne írja be, mert annak nyoma van.
Azért valami elfogadható indok nem ártana, ha komolyan akar munkát találni!
Szakma és beosztás függő hogy mennyire néznek utána. Én is adtam már be kamu önéletrajzot és simán felvettek.
Sőt, van aki kamu végzettséget ad be. Persze nem szívsebész.
Attól függ, hova megy. Ahová azonnali kezdéssel keresnek egyszerű beosztásba, ott nem fognak szórakozni.
Pl elmegy a gyárba gépkezelni, senkit se fog érdekelni az előélete, majommunka.
Ha viszont IT területre megy(ahol 1 év kimaradás sokat jelent), akkor már gond lehet.
Részleges megoldás, ha egy haver cégét írja be munkahelynek az egy évre, aztán megbeszélik hogy ha felhívják, erősítse meg a dolgot. Mindegy ha nyoma nincs, rengeteg helyen be se jelentik az embert.
Nem érdemes kamu munkahelyet beírni. Utánanézhetnek. A külföldi vállalkozót meg pláne nem írnám be, ki tudja, ki látja meg az önéletrajzot, aztán másnap kopogtat nálatok a NAV, hogy hova adózott a vállalkozásából 1 évig...
Ráadásul interjún simán kikérdezik, hogy pontosan hol, mit, hogyan, kivel vállalkozott, mivel foglalkozott, stb... akkor meg 5 perc alatt le fog bukni.
Ha amúgy megvannak a képességei és megfelel a munkára és szimpatikus a főnöknek, akkor fel fogják venni, nem fog senkit érdekelni, hogy 1 évig nem dolgozott. Más is volt már munkanélküli X hónapig, van, aki évekig. Ha egy munkahelyre ember kell, akkor ez baromira nem érdekli őket.
Attól függ, hova küldi, és van-e a kamunak igazságalapja, ha egy picike is. Ha full kamut ír be, amivel 2 perc alatt le lehet bukni (pl. esetedben azt se tudja, a vállalkozást eszik-e vagy isszák, nem tudja a jogi hátterét, vagy hogy dolgozott Londonban, de ha megkérdezik tőle, hogy pontosan hol, melyik városrészben, hallgat, mint a sült hal, mert egyet sem ismer, nem tudja elég jól a nyelvet), az gáz. Az is, ha vmi nagyon pro céghez ad be pályázatot, mert akkor úgyis lenyomozzák.
Kisebb, hihető kamukban segítettem már páromnak. Párszor besegített ismerősének vállalkozásába neten eladni pár dolgot, arra beírtuk, hogy sales-es volt az XY Bt.-nél... van olyan jó viszonyban vele, hogy az falazzon neki. Meg meglévő munkahelyekhez több munkakört.
Akik hazudnak a főnöküknek, gondolom nem várják el hogy a munkahely egyenesen viselkedjen velük, ugye?
Kérdező: Ha a férjed ilyen hazug, akkor azt is megkérdőjelezném hogy nekem igazat mond-e.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!