Megkérdezhetem, hogy tegezhetem-e?
Én 20 éves vagyok, egy 45 éves "anyóssal" megáldva. :) Másfél éve vagyunk együtt a párommal, de nem tegezem a szüleit, ő sem az enyémeket. Mindig arra neveltek, hogy amíg egy felnőtt nem mondja azt, hogy lehet, addig meg kell adni a tiszteletet a "magázással". Én konkréten éppen ezért sosem kérdeznék rá.
Pl apu a mai napig magázza a nagyszüleimet (a saját szüleit is), és neki ez a természetes. A mai világban ez már nem így működik, és gondolom ha komolyabbra fordulna a dolog, nálunk is megszűnne a magázódás, de már fura is lenne ha nem "csókolommal" köszönnék :) A kapcsolatunk amúgy nekünk is közvetlen, elég jó, attól hogy tegezném nem hiszem hogy bármi változna! :)
Várd meg,amíg ő ajánlja fel,előtte semmis esetre se hozd fel a témát,esetleg sértődés,haragszomrád lehet belőle.
Nos igen,mielőtt még valami jóindulatú szópárbaj partnerem kedvesen megjegyezné,én is tudom,hogy nem véletlenül van annyi százalékom,amennyi,elvégre briliáns vagyok! :-)
Ötlet: Ha a te szüleiddel beszélsz erről, és utána a párod tegezheti őket.
Második lépés: Ha a te szüleid az idősebbek, akkor az ő szüleivel ihatnak pertut. Utána, már rajtuk a sor... Persze, ha a te szüleid a fiatalabbak, akkor nem árt megvárni az ő lépésüket.
Előző vok. Nálunk teljesen összevissza van a dolog a rokonságban. Van olyan rokon, aki pertut ivott a testvéremmel. De velem nem. (hanyagságból) Utána évekig magáztam. A szüleimmmel egykorú, ők tegeződtek egymással. Majd hirtelen átváltottam tegezésre. Észre sem vette, hogy váltottam.
Másik rokonnál mindenki tegeződik mindenkivel. A 60 éves nagyszülő a testvére 7 éves unokájával. (Unoka-nagyszülő? Vagy hogy nevezik?)
Másik rokoni ágban az idősebb (70 feletti) rokonokat (anyós, testvér anyósa) van aki magázza.
A nagynénémmel csak érettségikor tegeződtünk le. Negyvenhez közel viszont tegeződünk a 12 éves unokahúgommal, és ezt természetesnek tartjuk.
Még mindig én.
Az öcsém feleségének szülei az előzőleg említett mindenkivel tegeződő rokonok. Mi is engedtük a tegeződést természetesen. Viszont a húgom exanyósa és exapósa idősebb, ezért a húgom magázta őket, ha jól tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!