Rossz helyzetbe kerültünk kisgyermekkel hogyan tovább mit csináljunk kit értesítsünk?
Szia!
Amit a többiek írtak: nézd át, van-e vmi állandó kiadásotok, ami nélkül elvagytok, illetve vmelyik "kötelező" kiadást meg tudsz-e oldani olcsóbb forrásból. Ha egy-egy ilyen, más cég cuccával kiváltható dolgot találsz normálisabb áron, azon tényleg óriási összegeket lehet visszafogni.
(pl.: a szomszédom talált egy helyi kisvállalkozást, akiknél a pelust veszi (egyébként már az anyukák vagy 15%-a, ami itt nem kevés). Tökéletesen elégettek vele. Nincs ugyan ráírva, hogy p.am.pers, vagy Li.ero, de majd 2 havi adag kijön egy havi márkás adag árából.
Vedd sorba a lehetőségeket: van vmi olyan "állandó" kiadásotok, amit, ha kiiktatnátok az életetekből, nem hiányozna, ellenben sok pénz megtakarítható a mellőzésével? Te főzöl a családnak?
Nem tudom, életképes tipp-e, de ha guglitól megkérdezed, talán kiderül, hogy van-e még olyan, a gyerek után járó pénz, kedvezmény, munkakeresési könnyítés...és bármi lehetőség, ami segít enyhíteni a jelenlegi helyzetet. Talán van még valami, amiről eddig nem tudtatok, így nem vettétek igénybe
pl.:" Google : gyermek után járó támogatások 2017"
És , igen: a bankkal is szóba kéne állni! Lehet, hogy amióta a mélyebb katyvaszba belekerültetek, talán született új lehetőség a terhek csökkentésére/átütemezésére/kiváltására...stb.
Itt sem találsz valami, nálatok alkalmazható megoldást?
A szoptatást viszont el ne hagyd, mert az immunvédelem alapozására/erősítésére jobb oltást meg 'tápszert' még nem találtak fel, mint az anyatermészet.
De próbálj utánakeresni, hogy valami otthonról végezhető lehetőséghez juthatsz-e.
Ha előrébb jutsz a problémamegoldásban, tedd itt közkinccsé, hogyan, lehet, más, hasonló helyzetbe kerülők is tippet kapnak.
Jó egészséget a család minden tagjának, kitartás!
Biztos találtok valamit, amivel könnyíthetsz a jelen helyzeten, illetve mielőtt mélyülne a krízis.
"A szoptatást viszont el ne hagyd, mert az immunvédelem alapozására/erősítésére jobb oltást meg 'tápszert' még nem találtak fel, mint az anyatermészet."
Ó, tényleg? És akinek nincsen elég teje? :)
akinek nincsen elég teje, annak is természetesen egészségben és boldogságban felnő a gyermeke. nem azt írta az előző válaszadó, hogy a tápszer nem jó, hanem, hogy az anyatej jobb. Pont. Evidencián nem kell vitatkozni, még akkor sem, ha valakit fájdalmasan érint, hogy bár szeretett volna szoptatni, nem tudott. Attól még nem kell eltagadnia tényeket.
A kérdéshez: minden jó tanácsot leírtak előttem, én azt szeretném kérdezni, hogy értetted a kérdésedben, hogy kit értesítsetek? Hogy kitől kérjetek segítséget?
Mondjuk a nagybevásárlásnál érdemes csak olyanokat venni, amik feltétlenül szükségesek. Nem tudom mire mennyit költötök, én is voltam ilyen helyzetben, leírom én mit csináltam:
Páromnak főztem kétnaponta, hogy ne a munkahelyen kelljen kaját vennie. A reggeli péksütik helyett szendvicseztünk. Olcsó tusfürdő, kézmosó, mosópor.
Sok piacon olcsóbb a zöldség, a gyümölcs és a hús mint pl. a Tescoban, így ott vásároltunk. Minimalizáltuk a kiadásokat, csökkentettük a telefonszámlát, ha tudsz módosítani (ha nincs hűségidő) a net vagy a telefonszámlán akkor azt is lejjebb lehet faragni (nekünk majdnem egy 10-essel sikerült).
Amikor akciós volt valami, akkor abból bevásároltunk stb. Elég sokat tudtunk így spórolni akkor, szóval nem hülye ötlet.
A másik? Nagymama van? 4 órás mellékállást (akár takarítást) nem tudsz bevállalni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!