Kétszer elhagytam, el akartam válni de visszakönyörögte magát. Van valaki aki a tud nekem tanácsot adni hogy mitévő legyek? Vagy van-e valaki olyan aki esetleg ilyen helyzetben volt? Hogyan jutott ki belőle?
Nagyon nehéz kilépni a verbális bántalmazás bűvköréből, sokszor évekbe telik.
Az exbarátnőm repertoárja is hasonlókból állt, ígérgetés, kényeztetés (pár hétig), megfélemlítés, zsarolás, gyerekekkel fenyegetőzés (nem látom őket többé), bűntudatkeltés.
Az első lépés tudatosítani magadban, hogy ez nem fenntartható és egészséges kapcsolat, a szeretet nem ilyen és az élet így nem élhető. Gondold át a férjed tetteit, a fájdalmas pillanatokat, mindazt amit okoz neked és a gyerekeknek. Mérgesnek kell lenned, hogy lépj. Fejezd be a tettei mentegetését (nem úgy gondolta, megváltozik, jobb lesz), ennél csak rosszabb lesz. Itt a cselekvés ideje.
Dokumentálni kell azokat, amiket mond és tesz.
Én elkezdtem diktafont hordani magamnál, hogy felvegyem mindazt a mocskot amit a rohamai alatt a fejemhez vágott az ex (néha a gyerek előtt). Majdnem 1 napnyi felvételem lett 1 hónap alatt. El kell menteni a fenyegető mailjeit, üzeneteit. El kell kezdeni felkészülni az anyagi függetlenedésre, azaz külön számlát nyitni, közöset megszüntetni, spórolni.
Utána lehet menni ügyvédhez az összegyűlt dokumentációkkal, ő majd eligazít. Nem szabad spórolni rajta, mert rengeteget segíthet. A dokumentáció ahhoz kell, hogy ne tagadja le a nevét is a bíróságon, mert le fogja és megpróbál hülyének beállítani. Egy gyilkossággal fenyegetőző embert nem szabad a gyerekek közelébe engedni és távoltartási végzést is kell kérni ellene. Túlzásnak tűnhet, de hidd el hogy nem az. Egy instabil ember veszélyes és fel kell lépni ellene, éppen ezért a hivatalos ügyek intézésénél se maradj soha kettesben vele, mindig legyen ott legalább egy férfi tanú, lehetőleg olyan aki meg tud védeni, ha baj lesz. A bántalmazók mindig erősek a párjukkal szemben, de gyávák a jó fellépésű harmadik féllel szemben.
Nagyon fontos, hogy ne maradj a bántalmazóval egy háztartásban, szóval irány a párod lakása. Ezt csak félszívvel ajánlom, mert sosem jó ötlet egyik ember házából a másikéba menekülni, inkább ajánlott az albérlet amíg a dolgok stabilizálódnak. Ne feledd, neked kell talpra állnod és ezt az önállósodás sokkal jobban elősegíti.
Félelemből ne mondj le az anyagi juttatásokról, tehát a fenyegetőzés miatt ne hanyagold a gyerektartást, az a gyerekek érdeke. Ha kap is láthatást az ex, akkor is felügyelettel lesz a fenyegetőzés miatt (+ pont a dokumentációnak), ettől nem kell félni.
A gyerekeknek ne hazudj, ne túlozz nekik és ne hallgass el dolgokat, úgyis tudják. Mondd el nekik hogy miért történik minden, főleg ha elég idősek hozzá. Nem kell ostorozni az exet, de védeni sem, sőt.
Sok sikert.
"Kedves" 12. Az a baj, hogy annyira korlátolt az agyi kapacitásod, hogy nem tudod elképzelni, hogy te is kerülhetsz olyan helyzetbe, ahol nem feltétlenül te kedvedre alakulnak a dolgok. Bárki kerülhet kiszolgáltatott helyzetbe, még te is, egy pillanat müve az egész.
Vagdalkozol össze-vissza anyagi dolgokról, pedig itt szó sincs ilyenröl. Itt egy lelki terrorban tartott anyáról van szó és a gyermekeiröl, akiket félt és akikért felelöséggel tartozik. Itt nem csak a saját életéröl kell dönteni, az viszonylag egyszerü. Itt a gyermekeinek a jövöje is a tét. Tudja, mit kell tennie, csak bátorítani kell, hogy ki merjen lépni az agresszív férje hatása alól, nem pedig leidiótázni magadat fényezve.
Amikor nincs otthon, akkor pakoljatok össze és tűnjetek el!
És a legfontosabb: Utána soha ne menjetek vissza!!!!
ma 10:47-nek.
Nem tudom honnan veszed, hogy lúzer vagyok, de én pontosan tudom az írásodból, hogy te egy ostoba nőszemély vagy! Annyira üresfejű idióta, hogy kár a szót rád fecsérelni.
ennyit erről. Szánalmas vagy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!