Egyik ismerősöm elhagyta a párját, aki öngyilkos lett. Szerintetek ezt hogy lehet feldolgozni?
A lány nagyon fiatal nem tudom pontosan, 17-18 a srác pedig 2o-22 volt, tehát előtte is ott volt az élet. Nagyon boldogok voltak, de valamiért (részleteket nem tudok) a lány szakított a sráccal, korrektül, nem megcsalás, ilyenek...a srác két nap múlva öngyilkos lett, azt mondta a szerelme nélkül nem élet az élet...
A lányt azóta nem láttam, de elképzelni sem tudom, hogy tudja ezt a dolgot feldolgozni...:(
Valószínű önmagát hibáztatja szegény,pedig nem tehet róla! Nagyon nehezen és hosszú idő alatt lehet kiheverni,de egy életre benne marad ez a tüske!
Az én nagy szerelmemet elütötte egy autó és meghalt. Én is magamat hibáztattam,pedig tényleg nem tehettem róla, nagyon sokáig depressziós voltam,gyógyszereket szedtem,alkoholizáltam,csak h ne jusson eszembe,de nem segített. Mai napig fáj,pedig már több éve történt. És a mai napig szeretem valahol mélyen a szívemben. De nem lettem öngyilkos,pedig tőlem örökre elvette az élet. Sok erőt a lánynak! Remélem van mellette most valaki!
nem...nem fenyegetőzött...a lány nem tudta...
habár utólag azt mondták régebben voltak a srácnak próbálkozásai, ezt most tudtam meg:-S
Vannak, aki AKARNAK öngyilkosok lenni. Nem kell neki ok, legfeljebb csak ürügy. Ha nem ezért, akkor azért. Tudom, nehéz most annak a lánynak. De azt mondom: ne vegy magára a felelősséget. Mindenki saját magáért felel. Nem ő ölte meg, még közvetve sem. Neki ez volt a sorsa.
Igaz, a lánynak viszont az volt a sorsa, (karmája), hogy valaki öngyilkos legyen mellette. Ez most egy helyzet, kihívás, amire jól kell válaszolni. Azzal kell válaszolni, hogy senki más karmáját nem vehetjük magunkra, csak a magunkét. Itt találsz kis lelki írásokat, többek között a karmáról is. De olvashatsz Szepes Máriától, vagy más spirituális íróktól is hasonlókat.(Balogh Béla pl.) [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!