Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyerektartás de ilyen áron?

Gyerektartás de ilyen áron?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Ti mit tennétek a helyünkben?Férjemnek első házasságából van egy húsz éves lánya.Anyuka már régóta ellenünk neveli,nem is láttuk május óta.Szerintem kizárólag azért jött hozzánk havonta egyszer,hogy ne váljon érdemtelenné a gyerektartásra.Egyetemre jár egyébként (hol halaszt, hol másik egyetemre készül..)és van bejelentett munkahelye is.Anyuka orvos,jól keres...mégis úgy érzezzük,szerintem jogosan,hogy csak mi tartjuk el a "gyereket". havi 80 ezer forintot fizetünk,a férjem fizijének 20%-át...(akkoriban,10 éve még százalékos megállapítás volt).

Autót is kapott tőlünk a gyerek.

7 éves kisfiút nevelünk a férjemmel...beadtuk a bíróságra a tartásdíj csökkentési kérelmet,fél éve de semmi.Mi tévők lehetünk még,hova fordulhatnánk?

2017. szept. 14. 12:28
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Az anyja bankszámlájára megy a havi összeg.És egyelőre gyerektartás,nem rokontartás (végülis mindegy minek nevezzük).

Ezért fordultunk bírósághoz : 1.tartásdíj csökkentése

2. a felnőtt gyermeknek utalhassunk,ne anyukának kelljen

A férjem régi autóját kapta meg.

2017. szept. 14. 14:02
 12/17 anonim ***** válasza:
91%
Augusztus végéig szünet volt a bíróságokon. Várjatok türelemmel, míg sorra kerültök.
2017. szept. 14. 14:16
 13/17 anonim ***** válasza:
58%
Ha 80 ezer a férjed fizujának a 20%-a, akkor azért nem keres rosszúl, gondolom Te is dolgozol, szóval a 7éves kisgyereknek sem kell nélkülöznie, sőt ő is lesz egyetemista, tőle gondolom nem fogod sajnálni...nem csak a közös gyerekre kell gondolni, a lány is az ő vére, ha megteheti támogassa.
2017. szept. 14. 16:49
 14/17 anonim ***** válasza:
49%

meg nem kell többes számban említeni az eltartást, nem te tartod el, hanem a férjed. Nem te fizeted neki a gyerektartást, és lefogadom, hogy nem a te keresetedből lett az a kocsi se fizetve.

Egyébként, ha a gyerek neki felróható dolog miatt nem fejezi be időben a felsőoktatást vagy nem úgy halad, akkor megtagadható tőle (anyjától) a gyerektartás (bár 20 éves korában talán még korai).

2017. szept. 14. 17:17
 15/17 anonim ***** válasza:
38%
Ne zavarjon, utolsó, hogy a házasságban közös vagyon van, amint jelenti, hogy ha a férj keres mondjuk 500at, a feleség meg 50et, a közös jövedelmük 550, ami konkrétan 275 fejenként így bizony az ő pénzéből is fizet
2017. szept. 14. 19:48
 16/17 anonim ***** válasza:
19%

mi van? Ingatlan, ingóság közös (amit a házasság alatt szereznek természetesen), a fizetésük nem az.. Ne légy sötét.

2017. szept. 14. 23:30
 17/17 anonim ***** válasza:
85%

Most ezen kár veszekedni kinek a pénze,de tény nálunk is "kozos kassza" van hiába Férjem dolgozik én gyeden vagyok(én is kapok azért 120 at)

Lényeg:lánynak utaljatok valahogy azt kénr elérni, mert már elmúlt 18 keres is. Azért nem lehet neki se rossza,ha havi 80at kap dolgozik és anyuka is esetleg fizet. Jelenleg hulyeségbek tunik már anyukának utalni.

2017. szept. 15. 12:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!