Válás után vagyonmegosztás nem 50-50%-ban?
"NAV nem adóztathat meg az után, amit adózott jövedelemből vettél."
Na persze. Vettél már autót vagy ingatlant? Meg fogsz lepődni...
Kedves Kérdező!
Sima válópernél csak bediktáljátok, hogy vagyonjogi vitátok nincs, egyéni megállapodásotok alapján és kéritek a házasság felbontását.
Akkor szoktak kekeckedni, ha valamelyik fél kéri a bíróságot, hogy vagyonjogban intézkedjen, mert vitás a helyzet, ekkor van külön vagyonjogi tárgyalás, egyébként nincs.
Én is nemrégiben váltam, mi ketten mindenben megállapodtunk, ügyvéd sem kellett, ripsz-ropsz lement a történet, pedig jelentős ingósággal és két ingatlannal rendelkeztünk.
Valamit vagy ti, vagy a bíróság félreértettetek, mert ha ti meg vagytok egyezve, a bíróság nem áll neki akaratotok ellenére rendezkedni, hidd el!
13-as vagyok, örülök, ha segíthettem!:)
Igen, az volt a probléma, hogy egyedül mentél.
Ha a férjed nem tud megjelenni a vagyonmegosztás tisztázásánál, azaz, hogy ti már megállapodtatok erről, akkor küldjön maga helyett ügyvédet, aki a képviseletét ellátja, vagy közjegyző által hitelesített nyilatkozatot, hogy nem kéri a bíróságtól a vagyonmegosztást, egyéni megállapodásotok alapján.
(Mondjuk neked nem ártana ha lenne a birtokodban egy lista az aláírásával, hogy mikre tart igényt, a későbbi viták elkerülése céljából. Mondjuk egy mohó új csaj, ...?)
A gyerekkérdésben sem kell a bíróságnak rendezkednie, az egyik nagykorú, aki önálló döntéseket hoz, a kiskorúról kell ugyancsak nyilatkoznia, hogy az elhelyezésében és a láthatásában megegyeztetek ebben sem kéri a bíróság intézkedését. Ezt is beleveheti a közjegyzői nyilatkozatba, de a legegyszerűbb lenne, ha személyesen megjelenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!