Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Válás után vagyonmegosztás...

Válás után vagyonmegosztás nem 50-50%-ban?

Figyelt kérdés
Mindenünk közös szerzemény, bérből-keresetből. Ház, autó stb. Férjemmel megegyeztünk, ő nem kéri mindennek e felét, megvan az igénye, amit szeretne és nem többet. A bíróságon azt mondták, ilyen nincs, mindennek a fele. Ha közös megegyezéssel mégsem így szeretnénk, akkor mi van? Hallottunk már olyan válásról, ahol a férj pl. szinte mindent otthagyott a feleségnek. Az akkor hogyan történt? Muszáj ügyvédet fogadnunk (fizetnünk) hogy a közös megegyezéssel megfogalmazott akaratunk teljesüljön?
2017. szept. 4. 12:36
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
80%
A házasság intézményének pont az az egyik lényege, hogy az azon belül szerzett vagyon közösnek számít. Mindegy mennyi a fizud, és te mennyit adsz bele. Vannak kivételes esetek, pl öröklés, ami különvagyonnak számít. De az általános vagyonszerzés bizony megy a közösbe.
2017. szept. 4. 15:04
 12/17 kovpet ***** válasza:
50%

"NAV nem adóztathat meg az után, amit adózott jövedelemből vettél."

Na persze. Vettél már autót vagy ingatlant? Meg fogsz lepődni...

2017. szept. 4. 15:08
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Sima válópernél csak bediktáljátok, hogy vagyonjogi vitátok nincs, egyéni megállapodásotok alapján és kéritek a házasság felbontását.

Akkor szoktak kekeckedni, ha valamelyik fél kéri a bíróságot, hogy vagyonjogban intézkedjen, mert vitás a helyzet, ekkor van külön vagyonjogi tárgyalás, egyébként nincs.

Én is nemrégiben váltam, mi ketten mindenben megállapodtunk, ügyvéd sem kellett, ripsz-ropsz lement a történet, pedig jelentős ingósággal és két ingatlannal rendelkeztünk.

Valamit vagy ti, vagy a bíróság félreértettetek, mert ha ti meg vagytok egyezve, a bíróság nem áll neki akaratotok ellenére rendezkedni, hidd el!

2017. szept. 4. 15:08
 14/17 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó! Nagyon sokat segítettél. Az lehetett a gond, hogy egyedül mentem el. Ebből gondolhatták azt, hogy én mentem a saját elképzelésemmel. Ilyen esetben tehát az a legjobb, ha mindkét fél megy, írásba adva az elképzeléseit, kijelentik, hogy nincs közöttük vita és kész. Muszáj a gyerekelhelyezést külön tárgyalni? Mert nekem azt is mondták, hogy az külön tárgyalás. EGyik gyerek már nagykorú, a másik néhány hónap múlva az. Engem a láthatás része nem érdekel (tehát nem kötekszünk ebben a férjemmel,egyformán szeretjük a gyerekeket), abban biztosan meg tudunk egyezni.
2017. szept. 4. 15:26
 15/17 A kérdező kommentje:
Félre érthető voltam. Tehát engem a láthatás része azért nem érdekel, mert az sima ügy lesz, nem lesz vitás helyzet. Ezért nem értem a külön tárgyalást.
2017. szept. 4. 15:27
 16/17 anonim ***** válasza:
83%

13-as vagyok, örülök, ha segíthettem!:)

Igen, az volt a probléma, hogy egyedül mentél.

Ha a férjed nem tud megjelenni a vagyonmegosztás tisztázásánál, azaz, hogy ti már megállapodtatok erről, akkor küldjön maga helyett ügyvédet, aki a képviseletét ellátja, vagy közjegyző által hitelesített nyilatkozatot, hogy nem kéri a bíróságtól a vagyonmegosztást, egyéni megállapodásotok alapján.

(Mondjuk neked nem ártana ha lenne a birtokodban egy lista az aláírásával, hogy mikre tart igényt, a későbbi viták elkerülése céljából. Mondjuk egy mohó új csaj, ...?)

A gyerekkérdésben sem kell a bíróságnak rendezkednie, az egyik nagykorú, aki önálló döntéseket hoz, a kiskorúról kell ugyancsak nyilatkoznia, hogy az elhelyezésében és a láthatásában megegyeztetek ebben sem kéri a bíróság intézkedését. Ezt is beleveheti a közjegyzői nyilatkozatba, de a legegyszerűbb lenne, ha személyesen megjelenne.

2017. szept. 4. 15:51
 17/17 anonim ***** válasza:
9: namost akkor te azon keves nok egyike vagy, aki megszivja a rendszert, amit altalaban a ferfiak 99%a szokott megszivni.
2017. szept. 7. 11:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!