Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tudok csinálni, ha anyu...

Mit tudok csinálni, ha anyu azt szeretné, hogy szinte mindent a kevés kis pénzemből intézzek magamnak?

Figyelt kérdés

Tanulok még, de ösztöndíjjal, mert szakmát tanulok.

Van pár ezer forint ösztöndíjam, és azt gondolja anyu ez olyan mint egy fizetés, ha felhozom, hogy nekem is ennek kellene valamit, (ez pl akkor, ha valamit kiveszek a hűtőből, és jön , hogy az kell tesómnak, vagy éppen párjának), a fejemhez vágja, hogy vegyek magamnak, van nekem pénzem, amit nem értek hogy gondolhat, nem fizetéssel azonos összeg, hogy nekem mindenre legyen pénzem.

Akármit megkívánok, jön, hogy vedd meg hozzá az alapanyagokat, stb...

Arról lövésem sincs , miért nem beszél, hogy akkor odaadja hozzá a családit, és az árvaságit, kb 40 ezer forint... Vegyek meg magamnak mindent, vagy rendszerint valami nem marad, és mondjuk valami sima vajas kenyér, vagy szalámit tudok max enni, de a 40 ezer forintot nem adja oda, hogy magamnak vegyek én alapanyagokat ahhoz amit megfőznék..Persze,mert így anyagilag megéri neki, elég kényelmes...

2017. aug. 29. 17:56
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:

Nálunk gyakorlatra nem jár pénz.

Miért vagdalózol olyannal ami nem igaz?

2017. aug. 29. 21:44
 22/34 A kérdező kommentje:
Ilyen iskoláról én is hallottam, jár gyakorlatra pénz, illetve ösztöndíj, de nálunk nem így van.
2017. aug. 29. 21:45
 23/34 anonim ***** válasza:
62%

Tényleg egyszerű!

Mondod neki, hogy akkor kéred az árvaságit is, a családi pótlékot úgyse adná oda mert akkor mi marad a vízre és a villanyra amit elhasználsz??

Sajnállak, emiatt!

Szerintem jól tanuld ki a szakmát, és keress állást majd lakást!

Kihagytam hogy te vagy az árca az neked jár!

2017. aug. 31. 08:25
 24/34 anonim ***** válasza:

Árva*

Úgyhogy akkor átiratni kell és ennyi

2017. aug. 31. 08:27
 25/34 anonim ***** válasza:
62%

Osszepakolsz elkoltozol

Ott azt eszel iszol amit szeretnel.

Kulon elsz akkor jar neked a csp es arvasagi.

Ebbol pont ehenhalsz.

Masik verzio sulit befejezed elmesz dolgozni magad ura vagy

Vagy eszed ami van es ha luxusra vagysz megvedzed magadnak.

2017. aug. 31. 08:48
 26/34 A kérdező kommentje:

Utolsó: Ne haragudj de ezt hogyan gondolod?

Sokan láttam idejöttek igazságot osztani, de én akármilyen más családot megnézek, nem ez a helyzet náluk, még azoknál sem akik gimibe járnak és egy forintot nem kapnak pluszba, még ruhát is vesznek nekik.

Velem mi lenne, ha még ez a 10 sem lenne?

2017. aug. 31. 09:22
 27/34 anonim ***** válasza:
17%

Legalább ne hazudj. Törvény szabályozza a gyakorlatra a pénzt és az nem ösztöndíj!

"Az összefüggő szakmai gyakorlatra kötelezően kifizetendő tanulói pénzbeli juttatás havi összege nem lehet kevesebb a hónap első napján érvényes minimálbér 15 %-ának 1,3 szorosánál. A minimálbér 127.500 Ft-ra történő emelése miatt a pénzbeli juttatás összege 2017. évben 24.863 Ft/hó."

Kamukirálynő.

2017. aug. 31. 09:28
 28/34 A kérdező kommentje:

?

Nem kapunk gyakorlatra pénzt mégegyszer mondom, meg van szabva mennyi ösztöndíjt kapunk az iskolától, állami intézmény nem fizet ösztöndíjt gyakorlatra, csak magánvállalkozások .

2017. aug. 31. 09:35
 29/34 anonim ***** válasza:
47%

Ne massal merd ossze magad

Neked ez jutott tanulj belole es turj legalabb extra motivacio hogy gyorsan befejezd a sulit

2017. aug. 31. 10:19
 30/34 A kérdező kommentje:

az is igaz, de ennél gyorsabban nem lehet.

Mindegy van ez a kevés, valamire elég.

2017. aug. 31. 12:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!