Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Eljegyzési szándékra a NEM...

Eljegyzési szándékra a NEM válasz másnak is egyenlő a szakítással?

Figyelt kérdés

A párommal beszélgettünk minap az eljegyzésről. Tudom, hogy már egy éve szeretné, de várt még vele, mivel fiatalok vagyunk, és tavaly kerültünk távkapcsolatba is.

Bármikor igen-t mondanék neki, biztos vagyok benne, hogy vele akarok élni...

Megkérdeztem, hogy mit szólna ha elsőre Nem-et mondanék, megkérdezné-e még egyszer majd valamikor később. (csak kíváncsi voltam a válaszára egyébként szándékszom igen-t mondani:) majd ha aktuális...) Azt mondta ha Nem-et mondanék azt szakításnak venné. Kérdeztem, hogy szakítana velem, ha NEM-et mondanék? Mire azt válaszolta, hogy nem ő szakítana velem, hanem én szakítanék vele, abban a pillanatban...

Látom, nagyon komolyan gondolja a dolgot...és bántaná ha NEM-et mondanék....Ti mit gondoltok erről? Férfiak nektek is egyértelmű szakítás a NEM? Lányok mi a véleményetek?

A kérdés mindössze csak fikció szintjén értelmezendő, a saját példám csak példa:)

20-L

2010. máj. 25. 14:54
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

16:13 csak azért válaszoltam úgy mert kb. te is úgy írtál.

A kérdésemben direkt jeleztem, hogy ne az én példám alapján válaszoljatok. Te meg egyből azzal indítottál, hogy csak húsz vagyok és hogy mennyire nem jelent nekem semmit a házasság. (mármint te általánosan írtál, hogy manapság). Kérdem én, mi jogon írogatsz ilyeneket nekem? talán belelátsz a fejembe, hogy nekem mit jelent? szerintem olyan elképzeléseim és gondolataim vannak a házasságról amiket elég gyakran nem akarnak észrevenni a 3o-on túli nagy és okos hozzád hasonló korban felnőtt emberek. De gondolom te belelátsz a vesémbe is és megmondod, hogy ez nem így van...:-S

Lehet, hogy 2o vagyok, de képes vagyok úgy szeretni és olyan párom van, hogy sosem tudok elég hálás lenni az égnek érte...amúgy házasodni nem most akarok, már mondtam...na de nyugodtan nevezhetsz arrogánsnak, én erre annyit mondok, hogy amilyen a mosdó...

na szép délutánt

2010. máj. 25. 16:31
 22/28 anonim ***** válasza:
16:24 -es válaszát olvasd el. Ő megírta neked a lényeget. Azért mert én azt írom, hogy 20 évesen nem való egy "igazi" eljegyzés, még akkor sem ha valaki nagyon nagyon komoly terveket és szerelmes álmokat kerget, jó nem kell "elhinni", én nagyokos felnőtt vagyok, én persze mindent tudok. Tapasztalatot osztottam meg veled csupán, bár nem kellett volna, mert szétszedted cafatokra és megsértődtél, hogy nem hiszek a "mindent elsöprő" szerelemben. De hiszek, és ahhoz nem ez a kérdés, hogy mit szól a "nemleges" lánykéréshez a fiú. Megbeszéli valaki a párjával, hogy még várjanak vele, a fiú elfogadja és ennyi. Na, neked is minden jót!
2010. máj. 25. 16:39
 23/28 anonim ***** válasza:
Én nem-et mondtam elsőre, de nem szakításnak szántam. Egyszerűen a párom úgy volt vele, hogy eljegyez biztos, ami biztos, de esküvőt nem akar még jó néhány évig. Én azért mondtam nemet először, mert ennek nem láttam értelmét. Nekem akkor van értelme az eljegyzésnek, ha záros határidőn belül (1 év kb.) esküvő is követi. Mivel nálunk erre nem volt esély, így nemet mondtam. Aztán 3 év múlva ismét megkért, akkor már igent mondtam és fél év múlva megvolt az esküvő is. 3 éve házasok vagyunk.
2010. máj. 25. 16:41
 24/28 A kérdező kommentje:

16:39

elolvastam, és meg is köszöntem. Lehet olyan hangnemben írni más álláspontot, hogy az "emészthető legyen", nem kell lehurrogni másokat, csak mert neked (sajnos) nem jött össze.

Körülöttem mindenki huszon-éveik elején házasodott, szüleim, párom szülei, nagyszüleim, mégis hosszú, tartós kapcsolatuk lett...nem irányadó az életkor, legalábbis ilyenkor már nem...nem 15 vagyok.

Amúgy meg igen, lehet, hogy nem jön össze, senki nem tudhatja a jövőt...de ameddig magabiztosak vagyunk nem kell lerombolni mindent, mert nem a rózsaszín ködből beszéltem...na minden jót:) még egyszer...

2010. máj. 25. 17:31
 25/28 A kérdező kommentje:

16:41

köszi a válaszod, igazad van:)

2010. máj. 25. 17:34
 26/28 anonim ***** válasza:

"Látom, nagyon komolyan gondolja a dolgot...és bántaná ha NEM-et mondanék..."

Az utolsótól véve az ötletet:

Mondd azt neki, hogy eljegyezhet, ha fél éven belül nyélbeütitek a lagzit. Akkor derül ki igazán, hogy mennyire gondolja komolyan a dolgot.

2010. máj. 25. 22:12
 27/28 A kérdező kommentje:
Mondom, nem kell rám vonatkoztatni a kérdést. Egyébként lagzit igyis-úgyis egyetem után tervezünk...:)
2010. máj. 25. 22:20
 28/28 anonim ***** válasza:
Én is csak "hipotetikusan" mondtam :-)
2010. máj. 26. 00:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!