Eljegyzési szándékra a NEM válasz másnak is egyenlő a szakítással?
A párommal beszélgettünk minap az eljegyzésről. Tudom, hogy már egy éve szeretné, de várt még vele, mivel fiatalok vagyunk, és tavaly kerültünk távkapcsolatba is.
Bármikor igen-t mondanék neki, biztos vagyok benne, hogy vele akarok élni...
Megkérdeztem, hogy mit szólna ha elsőre Nem-et mondanék, megkérdezné-e még egyszer majd valamikor később. (csak kíváncsi voltam a válaszára egyébként szándékszom igen-t mondani:) majd ha aktuális...) Azt mondta ha Nem-et mondanék azt szakításnak venné. Kérdeztem, hogy szakítana velem, ha NEM-et mondanék? Mire azt válaszolta, hogy nem ő szakítana velem, hanem én szakítanék vele, abban a pillanatban...
Látom, nagyon komolyan gondolja a dolgot...és bántaná ha NEM-et mondanék....Ti mit gondoltok erről? Férfiak nektek is egyértelmű szakítás a NEM? Lányok mi a véleményetek?
A kérdés mindössze csak fikció szintjén értelmezendő, a saját példám csak példa:)
20-L
Szerintem egyértelmű szakítás a nem. Ha nem akarod vele leélni az életed, akkor minek rabolnátok egymás idejét? :)
23/L
ha NEM-et mondassz,azzal azt mondod,hogy eszed ágában nincs hozzámenni valaha is
ha nem akarsz még igent mondani,de később lehet hogy igen,akkor mondd azt,hogy "szeretném ha ezt később megkérdeznéd,hogy átgondolhassam addigra" vagy vmi hasonlót
14:58 83% os:)
Mint mondtam a kérdésem nem rám vonatkozik, mi 3 éve vagyunk együtt és én lennék a legboldogabb ha végre kibökné és Igen-t mondanék:)
Köszönök minden választ! Egyébként teljesen igazatok van, úgy gondolom.
Mondjuk egy kitérő válasz szerintem nem értelmezendő szakításként, csak akkor a nőnek lennie kell valamilyen magyarázata, indoka stb.
Mondjuk azt hiszem a férfi büszkeségét nagyon sértené, ami valljuk be érthető...
A másik egyik válaszadó azt írta, hogy nem nagy elkötelezettség...hát nem tudom, számomra az, szóval én egy embernek akarok Igen-t mondani és amellett kitartani. nem úgy nekifutni, hogy ha szétmegyünk, szétmegyünk, kész...:)
köszi a válaszokat:)
15:03
Mondtam, nem kell rám értelmezni a kérdést:) Egyébként hadd döntsem el én azt, hogy mennyire, mire érett a kapcsolatunk. Túl vagyunk mi elég sok mindenen, megvan a tisztelet és a bizalom, ami azt hiszem manapság elég ritkaság számba megy...nem írom le, hogy miért érzem ennek a dolognak szükségét, mert nem tartozom magyarázattal.
Számomra az eljegyzés nem egy formalitás, hanem egy olyan dolog, aminek morális értéke van. Ami jelzi, hogy végre "kicsit jobban" hozzá tartozom. Nem érdekel a gyűrű, se a kő, se az arany, számomra lehetne egy rézdrótból is hajlítva ugyanazt jelentené...szóval nem kell elítélni mindenkit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!