Sógornőm erőszakos, vagy csak én látok többet ebbe?
Még csak a terhességem elején járok, de a sógornőm kijelentette, hogy neki maradt több zsáknyi baba- és gyerekruhája a 10 éves gyereke után,és ő ezeket oda hozza nekem. Mondtam neki, hogy köszönjük, de egyelőre nem is tudnám hova rakni, illetve nem szeretném a babám első ruháit használt ruhákból összeállítani. Szeretnék új ruhákat venni, persze nem eszetlenül, de nem is kizárólag használt ruhákat adni a kisbabámra. Egyáltalán nem vagyok ellene turkálóknak, magam is járok és vásárolok használtruha üzletben, de az első babámnak azért szeretném, ha szép új ruhát lennének.
Ráadásul sógornőm elmesélte a szülését, és, hogy ő neki az anyja, tehát az én anyósom mekkora segítség volt a szülőszobán, illetve a férjem ha nem bírja majd a szülést, akkor ő az anyukáját ajánlja. Na már most nekem van anyukám, akire inkább számítanék abban a helyzetben, illetve a férjem kemény férfi, biztos vagyok benne, hogy végig velem lesz.
Azt tudni kell, hogy egyáltalán nem jó a viszonyunk, másik társadalmi rétegből származom, nehezen fogadtak el. Kb évente kétszer - háromszor találkozunk ünnepeken. Ezért nem is értem, hogy most a terhességem miatt ennyire fontos lettem.
Hogyan állítsam le, már az elején a tolakodó megjegyzéseket és a 10 éve rakosgatott ruhákat?
Ha már szépen elmondtad neki h nem kéred a rzhákat, és nem értette meg, akkor nyomatékosan közöld vele h nincs rá szükséged.
Az elgondolkodtató h szerinte evidens h anyósod bemegy a szülésre ha a férjed nem bírja 😱 pedig mint írtad, van édesanyás.
Én jóban vagyok anyóssal, de kb utolsók közt lett volna aki bejöhet.
Úgy voltam a a férjem nem bírja ( én is kizártnak tartottam és tényleg nem volt gond) akkor ne legyen ott senki!
Nyugidtan mond el sógornődnek, h neked is van anyukád stb....
Hidd el, addig vagy fontod, amíg benned van a baba, aztán újra le se sz...nak.
És pont így kell közölni, hogy neked is van anyád, az ő anyját pedig eszedbe se jutna behívni. A ruhák szintén. Köszi, de nem kell. Csak fölfogja.
Az az igazság, hogy ha már van "indok" hogy érdeklődnek felőlem, szeretném ezt a viszonyt fenntartani, mivel évek óta nem is keresnek, csak nagyon ritkán találkozunk. Azt gondolom, hogy ha megfogadom a tanácsaikat és segítségüket, akkor talán elfogadnak. Bár már így a terhesség elején nagyon nehéz helyzetbe hoztak.
Amúgy tudom, hogy a leendő újszülött miatt nőtt az érdeklődés irányomba.
Erőszakos picit.
De én azért atnézném a ruhákat, lehetnek jók is közte, a többit meg elvinnem segélynek.
Szóval inkább csinálnál mindent úgy, ahogy mondják, ahelyett, ahogy szeretnéd, ha kell, csak hogy elfogadjanak olyan emberek, akikkel semmi közös nincs bennetek, és igazából tojnak rád.
A te döntésed, én nem erőlködnék. Akkor viszont miért akarsz máris visszautasítani mindent? Ha nem hagyod őket belepofázni, nem fognak ám sokáig erőlködni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!