Szeretheti-e egy apa jobban az új párjától született gyermekét, ha a már meglévő gyermekeivel egyáltalán nem törődik?
Én édesapámnak már legalább 11-12 éve van új családja. Ott született egy kislány és két kisfiú. Kislány: 9 lesz a fiúk pedig 2 évesek lesznek. Eleinte 2 hetente voltunk apával, aztán 3 havonta aztán mióta kint élnek Írországba azóta nagyon ritkán találkozom velük. Amikor én gyerek voltam akkor se volt az a minta apa, de talán jobban foglalkozott velünk, mint most. Ha megyek is hozzájuk, akkor a 3 gyerek miatt megyek, hiszen ők arról nem tehetnek, hogy így alakultak a dolgok, de érzem, hogy minden sokkal másabb és ezt nem jó értelemben értem. Azért beszéltem eddig többes számban, mert van még egy édestestvérem is, aki velem és anyunkkal él. Ő most volt, kint apáéknál és engem is próbáltak kicsábítani hozzájuk. Azt persze sose mondták, hogy mikor jönnének el értem, mert én egyedül ugye nem tudok és nem is mernék repülőre ülni. Nem is bánom igazából. Ha itthon vannak, akkor találkozok velük és ennyi. Nem hiszem, hogy sokáig bírnám kint. Bocsánat, hogy ilyen hosszút írtam :)
21/F
Én is így nőttem fel. Apukám és anyám elváltak kábé 3 éves koromban. Apu kapott meg minket. Anyám nem keresett soha, eleinte mi látogattuk, aztán ez elmaradt. Új párjával még 2 gyereket csináltak. Őket felnevelte, törődött velük. Az első 3 gyerekét meg le se....
3 évvel később meg mikor meghalt a párja, elkezdett engem piszkálni, hogy miért nem keresem a kapcsolatot vele....
Sajnálom, de ez a vonat már rég elment.
Nevelőanyák jöttek és mentek az életemben, egyikkel se volt jó kapcsolatom.
Nagyon remélem hogy a lányaimnak ezt nem kell átélniük.
"én egyedül ugye nem tudok és nem is mernék repülőre ülni."
21/F
Bocs, de 21 évesen miért nem tudsz egyedül repülőre ülni?
Nálunk még csak nem is a saját gyerekei, hanem szimplán a mostohaanyám fiai, öket mégis imádja, engem meg le se szar.
Egyszer csak ugy mellékesen meg is jegyezte, hogy nagyon sajnálja, amiért lánynak születtem.
Jo tudni 20+ év után...
"Kedves 16. válaszoló. Azért nem tudok egyedül repülőre ülni, mert mozgáskorlátozott vagyok."
Értem, sajnálom.
Azt reméltem, hogy csak egy ok nélküli félelem tart vissza, amiben tudunk segíteni, ha felbátorítunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!