Elegem van abból hogy a szüleim bezárva tartanak. Mit tegyek, hogy lehetek szabadabb?
Sziasztok. 15 éves lány vagyok. Az a helyzet hogy anyumék semmit se engednek nekem... szinte bezárva tartanak nem engednek ki sehova stb...
15 éves vagyok most megyek pesti suliba.
Egész nap mindig a lakásba vagyok, barátnő nem jöhet át én nem mehetek át. Barátom nem lehet nem engedik, barátkozni nem engednek a szüleim. Osztálytársaktól etiltottak, magántanuló voltam....( most viszont nem leszek az természetesen) meg suliba hazafele anyum kísért elémjött, apu meg reggelente vitt. Szólt az osztályfőnöknek hogy különösen figyeljen rám. Bankettre nem mehettem, sose voltam barátnőknél, osztálykirándulásra sem mehettem. No meg most lett volna a gólyatábor, arra sem. (Sminkelni sem,de ezt megértem persze mert korai lenne ezzel nincs baj)
De kicsit unom,hogy egész nyáron bentvagyok nyaralni egy napra sem megyek... nem engednek olyan ruhába járni amibe én akarok, ők vesznek nekem (valami régi módit) egyébként sem vagyok a csavarogni akarok típus izé... szoknyába se engednek semmibe...
Mit mondjak nekik? Hiába beszélek velük... jövőre is lesz hogy bekisérnek az iskolába nem engednek barinőhöz és tiltják hogy barátkozzak... örülök hogy elengedtek egy messzebb iskolába, mert így is átakartak iratni máshova.. mit tegyek?
15/L
Én anyaként úgy gondolom,rettenetesen féltenek,és ezt sanos így kezelik. Biztosan úgy gondolják,nem eshet bajod,ha minden lépésedet ellenőrzik. Valami biztos van a háttérben,csak neked nem mondják el.
Saját pl: nagyimat megerőszakolták a kollégiumban. Ezért nem mehetett anyum egyetemre,intenzív félelmet és gyűlöletet nevelt belé a férfiakkal szemben,mindenhova kísérgette,meg engem is,kb mint a szüleid téged. A saját apjával sem hagyta egyedül anyukámat,és amikor öcsém született,szó szerint elrabolt engem otthonról(12 éves voltam akkor),azzal a szöveggel,hogy "nehogy apád berúgjon és csináljon veled valamit".
Szóval,az okát kéne megtudni,hogy miért ilyenek. Szoktál beszélgetni anyukáddal bensőégesebb dolgokról? Ha valami hasonló trauma van a háttérben,akkor talán megoldható,akár külső segítséggel is. Szerintem ez a helyzet a szüleidet sem teszi boldoggá.
"vagy mit tegyek."
Írd ki új kérdésben, mert itt elsikkad és a kutya se olvassa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!