Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi van velem?! Miért nem...

Mi van velem?! Miért nem visel meg az apukám halála?

Figyelt kérdés

Uhh, ez hosszú lesz, de kérlek ha van egy kis időd olvasd végig és ha tudsz, segíts.

15 éves lány vagyok, az apukám majdnem fél éve hunyt el.

Amikor megtudtam, hogy meghalt, nem éreztem semmit. De tényleg. Szinte nem is sírtam.

Aztán a temetésen mindenki sírt, az anyukám teljesen össze volt omolva, nekem meg csak egy könnycsepp se gördült le az arcomon. Ső, a szertartás közben eszembe jutott valami vicces amit előtte lévő nap olvastam, és majdnem elkezdtem nevetni! Itt éreztem először, hogy valami nem stimmel velem.

Aztán egy nap nézegettük a rokonokkal régi képeket, mindenki könnyezett, meg olyan dolgokat mondogatott,hogy most már jobb helyen van, meg hasonlók.

Én meg csak ültem és...és egyszerűen nem értettem, hogy most miért kell sírni.

Most gondolhatnátok, hogy ez azért van, mert:

1: nem szerettem az apukámat vagy hasonlók. Pedig ez nem igaz! Nagyon szerettem, és ő is engem. Remek család voltunk.

2: (amit pár rokon gondol) túl fiatal vagyok hogy felfogjam, mi is történt. Ez se hiszem hogy igaz lenne. Pontosan tudom,hogy mit jelent az, hogy meghalt, és hogy nehéz lesz apa nélkül felnőni.

3: annyira érzéketlen vagyok hogy még a saját szerettemm halála se visel meg.

És itt a másik bökkenő. Ha filmekben vagy könyvekben hal meg a kedvenc szereplőm akkor azon tudok sírni, és több napig szomorú vagyok. Ha egy kitalált személy elvesztése megvisel akkor egy valódié miért nem?

2017. aug. 8. 21:32
 1/6 anonim ***** válasza:
60%
Lehet, hogy akkoriban annyi stressz ért, hogy egyszerűen már fel sem tudtad dolgozni ezt a plusz rossz dolgot... Nem vagy rossz ember, ebben biztos vagyok.
2017. aug. 8. 21:38
 2/6 anonim ***** válasza:
15%
A hideg kirázott mire a végére értem.
2017. aug. 8. 21:39
 3/6 anonim ***** válasza:
56%

Szerintem később fog jobban megrázni.

Unokatestvérem sosem sírt, még akkor sem, mikor meghalt a nagymamája. Aztán egy kiránduláson direkt vett egy tábla csokit, hogy odaadja neki, majd otthon jött rá, hogy a mamája meghalt. Akkor sírta el magát először.

2017. aug. 8. 21:48
 4/6 anonim válasza:
76%
Hidd el,ez normális.Van,aki így dolgozza fel.Nem sír,nem érez semmit.Ez a normális.Szerintem.Jobb helyen van,szeretett téged,meg stb. Hiányozni fog előbb-utóbb.Én speciel ,mikor a legjobb barátom meghalt,nem éreztem semmit,nem fájt.De egy év után nagyon elkezdett fájni.Túltettem magam rajta,már csak jó emlékeim vannak róla.De az se baj ,ha nem fog fájni.Nem vagyunk egyformák,nem kell a barátok/családtagok elvesztését rögtön fájdalommal párosítani.De ha anyukád előtt mutasd azt ,hogy mennyire hiányzik,meg sírj,stb.,mert a végén elvisz egy pszichológushoz,mondván,hogy lelki trauma ért.Ha úgy érzed ,nincs szükséged pszichomókusra,akkor hiányt mutass a külvilágnak.Márpedig,amit látok a kérdésedben ,nincs szükséged pszichológusra.
2017. aug. 8. 21:50
 5/6 anonim válasza:
16 voltam, mikor az anyukám meghalt. Én sem tudtam sírni, valahogy csak ürességet éreztem. Eltelt pár év, és ez nagyon megváltozott. Most már, ha eszembe jut, akkor nagyon hiányzik, és bizonyos alkalmakkor sírok is... Lehet nálad is így alakul majd.
2017. aug. 8. 22:18
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, nagyon sokat segített.
2017. aug. 9. 09:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!