Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek lányom párja egy...

Mit tegyek lányom párja egy gyogyulofélbenlévő drogfüggő?

Figyelt kérdés
Lányom féléve van együtt egy gyogyulo drogossal. Féltem töle a lányom. Hisz amikor megismerte még csak pár hónapja volt tiszta. Most tudtam csak meg h vele jár. Tény h eddig jol megvannak. De nekem nem szimpatikus eleve a srác.

2017. júl. 28. 11:59
 1/9 anonim ***** válasza:
77%
Ne szólj ellene semmit, de légy résen.
2017. júl. 28. 12:19
 2/9 anonim ***** válasza:
0%

Ha szólsz akkor csak téged tesznek felelőssé, hogy azért szokott vissza mert piszkáltad.

Ha visszaszokik és rászoktatja a lányod is, akkor baj van.

Lányodnak lehetne több esze is, ki fog így vele szóba állni, ha kiderül, hogy előtte egy drogossal járt.

2017. júl. 28. 12:21
 3/9 anonim ***** válasza:
28%
Intézményi kereteken belül gyógyul, vagy magától? A leszokóban lévő drogosok lesznek paranoinások, folyton attól rettegnek, hogy figyelik, üldözik őket. Ebben segít az intézményi leszoktatás.
2017. júl. 28. 12:30
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

utolsóval vitaba szállnék.. az intezmenyekben gyógyszerekre szoktatjak rá..az jobb???

milyen drogokat hasznalt a fiú???? azt tudod? nem mindegy miket hasznalt

2017. júl. 28. 12:34
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, szerintem ne szólj bele addig, amíg nem probléma kettejük között.

Nekem van egy ismerősöm, évekig heroinozott meg igazából mindenféle drogot kipróbált, nagyon keményen tolta. Elúszott 2 lakása, 1 nyaralója és szépen, lassan a barátai többsége is elfordult tőle, a drogos barátainak meg sorban ment tönkre az életük. Aztán amikor a legjobb barátjához ment volna pénzt kérni (ő egyébként az én párom) és már ő is elzavarta és azt mondta neki, hogy ez így nem mehet tovább, akkor valami megtört benne és magától vonult be rehabra. Közben megismert egy lányt, akinek mindent elmesélt az addigi életéről, tudta a lány, hogy éppen elvonón van és hogy milyen keményen drogozott, mégis úgy döntött, hogy esélyt ad neki. És milyen jól tette! :) Másfél évet volt bent a srác, úgy jött ki, hogy a csajjal mindent elintéztek (voltak rendőrségi ügyei is sajnos) és aztán összeköltöztek, 1 évvel később összeházasodtak és ma már van 2 gyönyörű gyerkőcük, boldogan élnek négyesben :)Szóval van ilyen is, adj egy esélyt te is ennek a srácnak, lehet, hogy tök jó dolog sül ki belőle. Ha pedig mégsem, akkor ne hagyd, hogy a lányodat is belekeverje ilyen dolgokba! Abban az esetben segíts a lányodnak, addig viszont ne szólj bele szerintem, nehogy magad ellen fordítsd a lányod. :)

2017. júl. 28. 12:36
 6/9 anonim ***** válasza:
*Amíg nincs probléma közöttük, bocsánat, elírtam.
2017. júl. 28. 12:37
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Olvass utána a témának. Talán megnyugtat, ha olvasol egy-két exdrogosról, akik már tiszták, és remek életet élnek.

Ott van pl Kiss Tibi, volt egy hosszú elvonón, azóta normális életet él, sokkal különbet, mint sokan mások.

Figyel arra, hogy nehogy visszaessen, új értékek szerint éli az életét.

Vagy Kubiszyn Viktor, Bajzáth Sándor, Szabó Győző...stb.

Hogy csak magyarokat említsek, akik ismertebbek.

Terapetaként diplomáztam addiktológiai szakterületen, ismerem a témát behatóan.

Egy tiszta függő is élhet normális és rendezett életet, nem biztos, hogy vissza fog esni, de benne van a pakliban. Viszont ezt csak akkor tudod meg, ha adsz neki egy esélyt.

nézd meg ezt elsőként:

https://www.youtube.com/watch?v=S1F7_xeFRf4

2017. júl. 28. 12:42
 8/9 anonim ***** válasza:

Milyen a lányod családi háttere? Volt valamilyen függősége az édesapjának (alkohol, játékszenvedély stb.)?

Ha igen a válasz, én itt kezdeném felgöngyölíteni az ügyet. A lányok az apjukhoz hasonló férfit választanak.

2017. júl. 28. 12:50
 9/9 A kérdező kommentje:

Tény, hogy ki lehet belőle gyógyulni és rendes emberek lehetnek.

Viszont mégis csak féltem őt tőle. Már találkoztam vele és pozitív csalódás volt, mert tényleg rendesen, kedvesen bánt a lányommal. De valahogy a múltja felett nem tudok szemethunyni. A mi családunkban nincs semmilyen függő még az ismerettségi körben sem. Tény hogy nem tilthatom el tőle, viszont előítéleteim elég erősek.

A fiú családja is eléggé zilált szóval még családképe is sérült. Apját nem ismeri, édesanyja könnyűvérű. Testvérei is elég problémásak

2017. júl. 30. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!