Rossz ember vagyok, amiért képtelen vagyok kimenni a temetőbe? Mit tegyek?
Édesapám váratlanul elhunyt fél éve egy baleset után. Életem legkeményebb időszaka van mögöttem, persze, még nincs vége... a temetés óta egyetlen egyszer voltam Apu sírjánál, akkor is összeomlottam. Képtelen vagyok odamenni. A nővérem és az Édesanyám hetente mennek gyertyát gyújtani, folyton kapom, hogy én nem segítek virágültetésben stb... egyszerűen nem akarok odamenni. Úgy érzem, szörnyű ember vagyok, mert nem segítek és mert illene a lányaként mennem... nem "hiszek" különben abban, hogy Ő most ott van, és nekünk kötelességből kvázi látogatnunk kéne a holttestének a maradványait, feldíszíteni virágokkal...
Legfőként viszont az a gond, hogy lelkileg nagyon megterhelő számomra.
Most mit tegyek?
Komolyan, van ember, aki a saját gyászában azzal van elfoglalva, hogy más hogyan gyászol, és azt méricskéli, meg megsértődik? Ennél nincs szánalmasabb a világon.
Édesapám nagyon régen elment. Nem, nincs lelkifurdalásom vele szemben, álomi kapcsolatunk volt, mégsem megyek ki a temetőbe soha. VISZONT heti szinten emlegetjük, velünk élnek a gondolatai, tanácsai, viccei, az élményeink. Ez esetben, szerintetek, nekem kellene pszichológushoz mennem, mert esetleg MÁSNAK nem tetszik, hogy nem megyek a temetőbe?
Hogy mi?!
Senkinek semmi köze más gyászához, és nem, nem a temetőbe mászkálás a fontos. Ha van túlvilág, akkor nincs ott senki, másutt van a lélek. Ha nincs túlvilág, akkor csak simán nincs ott senki. Azaz, azért kötelező (?) a temetőbe mászkálni, mert külsőség és mit mondanak mások. Hát ezek a mások törődjenek a maguk dolgával.
Az eszem megáll.
5-ös vagyok, őgy látszik, a sok birka jött pontozni :D
Nevetségesek vagytok, gyászolni csak temetőben lehet, vagy miaszar?
Én soha nem megyek temetőbe,se temetéskor,se halottak napján.
Nagyon demotiváló.
Nekem nem hiányzik az az életérzés.
Emiatt ne legyen lelkifurdalásod.
A temető eléggé semmi főleg manapság... az emberek főleg magukat mutogatni járnak oda nem is a halotthoz.
Kényszeres pénzverés is jelent van... egy sírnak nem ,,szépnek" kellene lennie mert minek? A lényeg aminek emléket állít, nem az hogy 1-2 millióért csináltatták.
Meg amúgy is... ha a lelke eltávozik a testből az már csak test marad:)
1. Hogy jó ember nem vagy az biztos
2. És még világgá is kürtölöd
3. Az mondod, hogy apukád most nincs ott temetőben, de képtelen vagy odamenni, hát otthon sincs ott meg képes vagy ott lenni, pedig ha valahol ott van akkor az a lakásotok.
Ott van apukád a lakás minden szegletében, ott van a tükörben, ott van az étkezőasztalnál, ott áll az ablak előtt és nézi esik-e kint, de ott van az ajtóban is, ott áll a hűtő előtt és nézi van e mit enni, a konyhában a tűzhelynél, a teraszon , a garázsban , de ha kinézel még a kapuban is láthatod mert ott van, mert ha a temetőben nincs akkor otthon van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!