Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Válás után megosztott gyerekfe...

Válás után megosztott gyerekfelügyelet? Egyik héten nálam másik héten nála! Vélemények?

Figyelt kérdés

4 éve egyedül nevelem a kislányomat,most 5 éves!

Az első 2-2,5 év könnyű volt,elég jól is éltünk.Mindig volt idő és pénz mindenre,ami FONTOS!Nem akarok a válságszidással jönni,de jócskán megugrott a lakástörlesztésem és ezzel egyenes arányban még a fizetésem is csökkentették.Sebaj vállaltam plusz munkát.

Aztán sajnos a kislányom betegsége miatt úgy kellett döntenünk,hogy csak délelött lehet bent az óvodában és fél 1re érte kell mennem.

Azóta,hogy elévgezhessem a 2 munkám 3kor kelek minden hétköznap és szombaton mindig,de sokszor vasárnapra is becsúszik egy-egy munka!

Kevesebb munkát nem vállalhatok,hisz ígyis sokszor sokmindenre már nemet kell mondanom,hogy maradjon mindenre,ami SZÜKSÉGES!

A kislányomra rettentő kevés időm marad és akkoris állandóan fáradt vagyok!Úgy érzem mindent megteszek azért,hogy tisztességben felneveljem,csak éppen a kicsi lelkével nem tudok eleget törődni!A szívem szakad meg,amikor azt kérdezi mikor jön értem apa az oviba,miért nem apa jön értem,miért te jössz megint.Még csak 5 éves,de elég okos ahhoz,hogy az elmúlt jó fél évben rájöjjön arra,hogy apa sose fáradt,apának mindig van ideje Rá,ha vele van.

Apa a szüleivel él semmi kötelessége lakástörlesztésre,rezsire,a hűtőszekrényfeltöltésére.Ott van a nagymama,nagypapa,dédik,nagybácsik,unokatesók mind telken belül,akiknek mindig van rá idejük,ahol nincs olyan,hogy legalább egy ember ne mondaná Neki azt,hogy gyere játszunk.

Én egyedül vagyok és ismeri már a szlogent,hogy „most nem lehet,mert anyának főzni kell”,”anyának be kell fejezni a munkát”,”anya fáradt”!

3 hete megáztam és megfáztam rendesen.Begyulladt a torkom,a fülem,aztán kötőhártyagyulladásom is lett.Teljesítményarányos mindkét munkám,így nem lehet,hogy ne dolgozzak.Tegnap már nem bírtam tovább és elmentem orvoshoz,aki közölte,hogy tüdő,arc és homloküreggyulladásom is van és majdnem 9.000Ftos gyógyszert és ínyekciót váltatott ki velem.Természetesen ma is dolgoztam és esélyem sincs,hogy holnap esetleg pihenhessek,gyógyulhassak!Viszont holnap elmondhatom újra kislányomnak,hogy „most nem tudok játszani,mert anya beteg”!

Senki nem kérdezi Tőle,de mikor megkérem,hogy mondja azt hogy szeret,akkor mindjárt hozzáteszi,hogy de apát jobban,mert….Kegyetlen érzés.

1,5 éve nem volt párkapcsolatom,Lassan egy éve nem is randiztam,már a barátaimat is „alig ismerem meg”.Legutóbb egyikük azt mondta,hogy „jesszusom,de tönkrementél”,jól esett,de igaz.

Szeretném,ha a kislányomból felnőttként is remek ember lenne,de egyedül már nem bírom,szerintetek rossz anya vagyok,ha csak minden 2. héten van velem,ha megosztom az apukával a gyereknevelést?

Akinek eddig szóbahoztam mind rossz ötletnek tartotta és azt mondták,hogy harcoljak tovább,hisz én olyan erős vagyok,de én már nem érzem magam annak!Jó anyának akarom érezni magam,de ez mégkevésbé van így!

Jólesett így kisírnom magam és megköszönném,ha írnátok őszinte véleményeket,vagy tapasztalatokat,hogy kinél,hogy működött a megosztott gyerekfelügyelet!

2010. máj. 22. 14:51
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, én nem mondtam, hogy az apa alkalmasabb - csak azt szerettem volna tanácsolni, hogy ne pusztítsd magad, mert a jelenlegi életmódod azzal egyenlő... Te írtad, hogy ott nagy család is van, gondolom, szeretik is a gyereket - miért ne vennéd igénybe a segítségüket? És hát tény, hogy az apa ráér - a gyerek nem fogja fel, mi van emögött. Miért ne használnád ki ezt a nagy ráérést (akár az általad felvetett módon, a váltott felügyeletben)?

És ne kérj azért bocsánatot, mert "magadra" akarsz némi időt - az, hogy rendesen kifekszel egy súlyos szövődményekkel fenyegető betegséget, nem önzőség! A gyerekednek is rosszabb lesz egy tartósan beteg anya mellett. Na és ha elkapja?

2010. máj. 22. 17:35
 12/13 anonim ***** válasza:
86%
Van egy barátnőm, akinél ez a felállás működik, má hosszú éves óta. Két-három éves volt a lányuk, amikor elváltak, és a kezdetektől egy etet itt, egy hetet ott tölt. Az anyának van új párkapcsolata, az apának nincs. Amikor kezdte a sluit a kislány, megkérdezték a szülők, hogy szeretné-e, hogy anyánál lakjon hétközben, apa pedig hétvégén jön. De a kicsi ragaszkodott ahhoz, hogy egy hetet itt, egy hetet ott. Ma már 16 éves, teljesen normális kamasz, sosem játszotta ki a szüleit egymás ellen, és náluk abszolút működik ez a váltott rendszer. Szó sincs gyerekdobálásról, meg hasonlókról. Ha mindketten működőképesnek tartjátok a helyzetet, próbáljátok ki.
2010. máj. 22. 19:25
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Már hogy is lennél rossz anya?! Lehet, hogy fontolóra venném, hogy kisebb, olcsóbb lakásba költözzek. Ha van rá lehetőség... Hisz látod, hogy Rád van szüksége a picinek.

Ha nem tudsz ebből lejjebb adni, akkor ezt a váltást nagyon szervezetten kell csinálnotok! Rosszat ne halljon tőled az apjáról és fordítva, ne kényeztessék el ott sem, mert ki fog játszani titeket egymás ellen idővel.

Figyelnetek kell a viselkedését, ahogy az óvodai gondozóknak is, hogy szükség esetén újragondoljátok.

Próbáld meg az életedben a rangsort átszervezni! Pl. háztartásvezetést minimalizáld, vagy tedd estére, hogy foglalkozhass a picivel!

Nem lennék a helyedben, ám biztos vagyok abban, hogy egy erős nő fog kijönni belőle!

2010. máj. 22. 22:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!