Mit tegyek, hogy a barátnőm (élettársam) leakadjon a házasság témáról?
Az elején tisztáztam, hogy én nem akarom azt a nyamvadt papírt, elfogadta. Egyikünk sem vallásos, így ez sem volt szepont. Két éve együtt élünk, jól megvagyunk. Most ütött be neki ez a dolog. Egy héten többször is felhozza, vagy csak célozgat rá. Néha csak bevágja a durcát és ha kérdezem mi baja, akkor, természetesen semmi a válasz.
Mindezt azért mert a nagyanyja a fejéhez vágott valamit, amin nem tud túllépni. Olyasmit mondott neki, hogy kettőnkre nem lehet hosszútávon számítani, mert mi bármikor szétmehetünk, ha csak gondolunk egyet. Ezért ő nem is kezel minket együtt, egy családként, hiába élünk együtt.
Szóval a barátnőm azóta teljesen kivan. Most már mindenbe bele látja ezt a problémát. Szerinte a kollégái is kevesebbre tartják amiért csak barátnő és nem feleség. Eddig ilyen eszébe sem jutott. Mihez kezdjek vele?
Én nem akartam házasodni, illetve nem tartom fontosnak a házasságot. A párom fontosnak tartotta, ezért hozzámentem, mert vele terveztem az életemet, tóle akartam gyereket. Persze nem volt templom, nagy lagzi, de " hivatalossá"vált a kapcsolatunk. Férjemnek ez sokat jelentett, hát akkor miért ne?
Szóval az én olvasatomban, ha te ennyire ellene vagy a dolognak, akkor a kapcsolatorok tartósságában sem vagy biztos.
Akkor ezt mondd neki. Lehet kompromisszumot kötni, de tény, hogy a házasság egyfajta elkötelezettséget jelent, amire az emberek nagy részének szüksége van.
Kérdező, ha én 20 évesen azt mondom, hogy bármit megtennék hogy ne legyen gyerekem, 30 évesen meg azt, hogy bármit megtennék hogy legyen, akkor egyik alkalommal se hazudnék. Az ember változik, a világnézete változik, a vágyai változnak.
Szerintem abnormális, ha valaki felnőttként (értsd 30+) még mindig nem vágyik többre, mint egy kamasz....
Ennyi ostoba választ is rég olvastam.
Jol teszi a kérdező hogy nem érdekli nagymami mit akar először házasság aztán gyerek majd 2. gyerek utána meg hozzátok se fog szólni nagyi.Semmi köze a vénylánynak vagy kollégáknak hogy házasok-e vagy nem.
És igen kedves primitívek az csak 1 darab papír semmi több aki tényleg azt hiszi attól több/jobb az álomvilágban él.
Beszélgess el nagymamival kicsit emeltebb hangnemben ráfér.
A szo elszall...
Uriember nem kq tart hanem megnosul es tisztesseges modon felesege van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!