Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogy a barátnőm...

Mit tegyek, hogy a barátnőm (élettársam) leakadjon a házasság témáról?

Figyelt kérdés

Az elején tisztáztam, hogy én nem akarom azt a nyamvadt papírt, elfogadta. Egyikünk sem vallásos, így ez sem volt szepont. Két éve együtt élünk, jól megvagyunk. Most ütött be neki ez a dolog. Egy héten többször is felhozza, vagy csak célozgat rá. Néha csak bevágja a durcát és ha kérdezem mi baja, akkor, természetesen semmi a válasz.

Mindezt azért mert a nagyanyja a fejéhez vágott valamit, amin nem tud túllépni. Olyasmit mondott neki, hogy kettőnkre nem lehet hosszútávon számítani, mert mi bármikor szétmehetünk, ha csak gondolunk egyet. Ezért ő nem is kezel minket együtt, egy családként, hiába élünk együtt.

Szóval a barátnőm azóta teljesen kivan. Most már mindenbe bele látja ezt a problémát. Szerinte a kollégái is kevesebbre tartják amiért csak barátnő és nem feleség. Eddig ilyen eszébe sem jutott. Mihez kezdjek vele?

2017. júl. 22. 14:51
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem se várd meg amíg lesz aki szívesen elveszi!

:)

2017. júl. 22. 15:14
 12/40 anonim ***** válasza:
50%

Vedd el feleségül, akkor le fog akadni. A papírnak jogi következményei is vannak. Ez tudniillik szerződés arra, hogy viselheti a nevedet, a születendő gyerekei a Te gyerekeid is és a vagyonotok is közös. Egyébként lehet, hogy várandós, ezért sürgetné ennyire.

Ha meg nem akarod elvenni, szakíts Vele.

Ez a két lehetőség van.

2017. júl. 22. 15:15
 13/40 anonim ***** válasza:
60%

Egyetértek az első két válaszolóval. Ha én szeretek valakit, akkor számomra nem indok, hogy ez csak egy papír. Ha ilyen kis "semmiség", akkor miért nem lehet megtenni?

Persze, lehet, hogy 2 év után még korai lenne. Nem ismerem a kapcsolatotokat.

De ha nem akarsz elköteleződni komolyan, akkor ne takarózz ilyen szöveggel, hogy ez csak papír. Legyen benned annyi, hogy felvállalod, hogy részedről nem ilyen komoly (még) a kapcsolatotok.

Sajnos egyébként én saját bőrömön tapasztaltam, hogy valóban van ilyen, hogy pl. egy komolyabb munkahelyen nem vesznek olyan komolyan egy nem házas embert. Aki nem házas, azt valahogy nem tartják olyan megbízhatónak, komolynak. Nem mintha ebben lenne bármi logika, de hát ilyenek az emberek.

2017. júl. 22. 15:20
 14/40 anonim ***** válasza:
69%

A ķérdés mintha csak rólam szólna. 14 éve élek együtt valakivel és az anyja a mai napig így mutat be: "a fiam barátnője". Igaza van a kérdező párjának, az élettársakat nem veszik semmiben. Pl.itt a rokon házaspárok köszöntgetik egymást szülinapra meg névnapra, meg a párommal együtt én is köszöntöm őket, ők meg nem viszonozták még soha.

Ráadásul belementem abba már jópár éve, hogy otthon maradok szülni...de ebből sem lett semmi, mert a legkisebbb instabilitás jelére elvetéltem, pont azért mert azok, akik házasok, semmibe veszik az olyat, akit nem vett el a párja. Szóval észrevétlenül csúsztam bele valami kitaszított pária jellegű szerepbe -

Szerintem vedd el a lányt vagy hagyd békén. Ne rontsd el az életét, mint ahogy az enyémet is elrontotta egy házasodni nem akaró férfi.

(Miért mentem bele az együttélésbe? Szerelemből. Kár volt.)

2017. júl. 22. 15:42
 15/40 anonim ***** válasza:
25%

Igen vannak olyan igenytelen pariak akik beerik az elettars szerepevel.

Talan tobbet nem is erdemelnek...talan ennyire tartjak magukat.

A legtobb no feleseg akar lenni jogosan.

Ez a tisztelet jele a komoly szamdek jele

2017. júl. 22. 15:51
 16/40 anonim ***** válasza:
74%

Hagyd ott, mert láthaólag nem egymást keresitek! Ennyi a nagy titok.

Ő házasodni akar, te nem. A rábólintás csak megalkuvás volt a részséről, mellesleg mindenki más véleményére ad, minthogy kiálljon a sajátja mellett.

2017. júl. 22. 15:52
 17/40 anonim ***** válasza:
68%

Ha szereted, vedd feleségül. Ha nem, engedd útjára.

Hiszem, hogy igazi az a szerelem, ahol ország-világ előtt felvállaljuk, hogy egymáshoz tartozunk.Ez a házasság.

Nem, nem csak egy papír.

2017. júl. 22. 16:04
 18/40 anonim ***** válasza:
60%
A baj az, hogy vannak, akik nem tartják tiszteletben a másik embert. Nem attól kevesebb vagy több valaki, mert házas. Szeretet, megbecsülés, ez a fontos.
2017. júl. 22. 16:11
 19/40 anonim ***** válasza:
38%
Szeretet es megbecsules blblabla duma lathato jele az eljegyzes es a hazassag...
2017. júl. 22. 16:13
 20/40 A kérdező kommentje:

Bármennyire is nem hiszik el itt sokan, szeretem a barátnőmet! Ha nem szeretném, nem érdekelne ez a kérdés.

Nekem csak egy papír, de igen, taszít a gondolata. Taszít azért, mert elvárás! Felnőtt emberek vagyunk, nem akarok azért megtenni valamit, mert a nagyikának így tetszik, vagy mert a barátnőm kollégái ettől fogják őt elismerni.

Persze sejtem, hogy nem csak ez miatt van. Lehet, hogy tényleg ezt akarta végig, csak ezek robbantották ki belőle. Lehet, hogy az elején tényleg azért bólintott rá, mert azt remélte hogy majd én gondolom meg magam. De ha így van, akkor semmit sem vehetek biztosra, amit akkor megígértünk egymásnak. Ez sem tetszik! Miért ment bele, ha nem akarta? Miért nem lehet őszintének lenni? És ezután mi fog még jönni?

2017. júl. 22. 17:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!