Megengednétek a 16 éves lányotoknak hogy egy egész rózsát tetováltasson a csuklójára?
Nem engedném.
De nem csak tiltanám hanem beszélgetnék is Vele a tetoválásról. Elmondanám:
1. Életre megmarad. Csak komoly plasztikai műtéttel lehet eltávolítani, akkor sem nyomtalanul.
2. A készítése fájdalmas. Begyulladhat és komoly fertőzéseket lehet kapni a készítése során.
3. Eredetét tekintve, primitív népek használták okkult babonák részeként. A háborús felhasználás (amit valaki említett) ugyan nem az eredete, de kétségtelenül olyan felhasználása volt; ami okkal fokozza a tetoválás rossz hírnevét.
4. Az modern európai kultúrába a deviáns magatartás jelképeként/eszközeként került.
Nem. A tetoválás nem játék, nem is tiniknek való.
Ha elmúlt 18, akkor már nem szólnék bele, de akkor is elszomorítana, ha könnyelműen bánna a testével. Én minden tetoválásom előtt éveket vártam, hogy teljesen biztos legyek benne.
"Nem kell, hogy tetsszen, de ne szóljatok már bele abba, ha valaki varrat magára valamit! Semmi közötök hozzá.
"
Te drága, nem valaki, hanem egy 16 éves gyerek. Semmi közünk hozzá? :) 18 alatt írásos szülői engedély nélkül meg sem csinálják.
És mi ebben a maradiság? Lassan mindnekinek valami gagyi tucat minta van aplikálva a testére, mint valami birkák, követik egymást.
Én se engedném a 16 éves lányomnak.
Ettől függetlenül amint betöltöm a 18-at az első dolgom lesz magamra varratni egy mintát.:) És nyilván saját költségemre .Ritka sok primitív ember van itt.Komolyan mondom néhányan a tetoválást már olyan szinten pocskondiázzák,hogy az szörnyű.Értem én,nem mindenkinek tetszik,nem mindenki nézi jó szemmel.De könyörgöm ne általánosítsunk már!
"Minek az??
Azt hiszed úgy jobban fogsz kinézni?
Az a baj,hogy önbizalom hiányod van,testkép zavarod,mint az összes tetkósnak. De ne aggódj,ez ma népbetegség. De persze csináltasd meg! Te dolgod."
Milyen testkép zavarról beszélsz te?Arra nem gondoltál,hogy rengeteg ember nem azért csináltat tetoválást,mert hogy az "olyan menő",meg hogy "ronda vagyok és segít rajtam"?Hidd el,SOKAN egy SZIMBÓLUMNAK,egy JELKÉPNEK egy EMLÉKNEK fogja fel!Én is,rózsát fogok magamra varratni.És nem azért mert önbizalomhiányos vagyok,hanem mert számomra kifejez valamit!Egy olyan dolgot,egy olyan gondolkodásmódot,amire büszke vagyok,és szeretném ha elkísérne egy életen át!Ritka primitív módon gondolkozol,de nem baj...."te dolgod"...:)
"Tudod,hogy mi a tetoválás eredete?
A háborúban jelölték vele az embereket,akiket tutira ki is végeztek. Olvass utána! Aztán varrasd fel azt a rózsácskát a csuklódra!"
Csak már nem abban a korban élünk!És baromira nem azt jelenti a tetoválás mint akkoriban!És mi jogon kezdesz el ilyen stílusban a kérdezővel beszélni?Gondolkozz már ember!Amíg nem lesz 18 addig a szülei is beleszólnak,de amint azt betölti nyugodtan megcsináltathassa ha még mindig szeretné!Az ő dolga,az ő teste!Majd ha a te testrészedre varrattatja azt a mintát,akkor nyugodtan szólj,szapulj bárkit is!De addig hallgass,hidd el bölcsebb leszel!
"Gyermekem,ne legyél tömeg.
Minden k**va ilyennel mászkál,mindenkinek meg lesz rólas a véleménye.
De csináld csak,majd rájössz,fiatalon jól mutat,de 30 évesen már elég idétlen"
Gratulálok!Ezzel több millió embert "krváztál" le.:)Mindenkinek meg lesz róla a véleménye?És azt ki nem sz.rja le?Hogy más mit gondol róla???NEKI tetsszen az a lényeg.Nem másnak csináltassa,hanem magának.Másnak lehet nem jelent semmit,de neki valószínűleg igen!Én se pártolom a hirtelen fellángolásból érkező tetkókat,de azt amit már eltervezett,és már meg is csináltathassa,akkor tegye!Mi közöd hozzá?
Magyarán,van akinek tetszik van akinek nem.DE könyörgöm ne legyetek már ilyenek!Kérdező!Amint fent írtam,nem,nem engedném.Ennek ellenére ha betöltöd a 18-at,és szeretnéd,jól átgondoltad nyugodtan csináltasd meg!
Én is megfogom,de a helyedben nem a csuklómra csináltatnám.Hanem mondjuk a vállamra,vagy egy olyan részemre,amit a ruha elfed.Így a munkában se lehet vele problémád.
Addig is gondold át,van rá még időd bőven.És ha később is szeretnéd nyugodtan csináltasd meg azt a rózsát!:) És ne hallgass az ilyen rosszindulatú emberekre!(tisztelet a kivételnek)
Tudom,most le leszek pontozva,de ez az ÉN VÉLEMÉNYEM!Bocsi...:)
Ha megengeditek, én más oldalról közelíteném meg a dolgot.
Művészeti végzettségem van, így megfelelő rálátással, határozottan tudom azt állítani, hogy a tetováló szalonok jó részében, teljesen dilettáns -rajzolni alapszinten sem tudó- emberkék "alkotnak" borzalmakat, pusztán pénzkereset céljából.
Csak rá kell nézni egy-egy tetoválásra, és könnyen belátható, hogy jó részük messze nem egy időtálló, művészeti alkotás.
A közelmúltban volt is az egyik tv csatornán egy sorozat, ahol elbaltázott tetkókat próbáltak hozzáértő művészek helyrehozni.
Persze mindenkinek lelke rajta.....
"Művészeti végzettségem van, így megfelelő rálátással, határozottan tudom azt állítani, hogy a tetováló szalonok jó részében, teljesen dilettáns -rajzolni alapszinten sem tudó- emberkék "alkotnak" borzalmakat, pusztán pénzkereset céljából. "
Nem ismerem az összes tetoválószalont, abban az egyben, amiről nyilatkozni tudok, mindkét srác művészeti egyetemet végzett, nem alapfokon rajzolnak.:-) Egyikőjük családi barát, több képem, grafikám, kézzel festett designbútorom van tőle. Abban egyetértek, hogy ha valaki tetkót akar, legalább tájékozódjon előtte arról, hogy kivel érdemes megcsináltatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!