A ti szüleiteknek van saját világképe? Mi az?
Anyukám az ellentétje. Szerinte neki ugy kell elnie, hogy senki ne mondja meg hogy ő mit csinál. Önálló, es általában nem fogad el senkitől semmit. (nem anyagiakban semmit hanem kritikat sem, otleteket sem..) Elég büszke. Mar nyugdíjas, van párja (egyébként sajnos özvegy hivatalosan) vagy 10-15eve. Jol elvannak de sosem fognak egymástól fuggeni. A pasija is hasonló. Van egy közös eletuk, van egy privát. (nem arra gondolok, h megcsalnak egymast, csak pl nekem 15ev alatt egyszer sem sikerült találkozni a pasi gyerekeivel vagy ilyesmi.. Persze anyám velük is joban van meg mi a tesómmal is joban vagyunk a pasival, de egyik se engedi a másiknak h pl a gyereknevelesbe beleszoljon)
Anyukád lehet mas világból jott. Nem szorult ra hogy önállóan dontson, vagy célt tuzzon ki, vagy kovessen valami celt. Az enyém raszorult, az is lehet hogy alapból o ilyen alkat az enyém meg nem. Amúgy en sem szeretem ha helyettem kitalaljak mi a jo nekem de ez nem mindig jo.
Én apám egy mocskos alkoholista volt, elég sajátos világképe volt.
Egyrészt benne is úgy élt, hogy a munka az a fizikai, kétkezi munka, minden más az nem munka. 6 éves koromtól 20 éven át azt hallgattam hogy "Tanulj fiam, mert te dolgozni sosem fogsz". Az, hogy napi 10 órában figyelek egy projektre, az nem munka ugye, bezzeg a kertben kapálás az az.
Másik hogy 25-30 éven át konkrétan nem dolgozott, otthon döglött és segélyen élt.
Számára az "Ház" volt a birodalom. Minden arról szólt, hogy fát kell vágni nyáron mert hogy télen ne neki kelljen, meg minden mondata az volt hogy mennyit dolgozik mert eteti a háziállatokat (amit mi etettünk munka/suli előtt, után), vágja a füvet, vagy épp havi egyszer kimegy a kertbe. Azt leszarta hogy mi egész nap tanulunk, dolgozunk, akkor is csak az számított munkának amit az ő kis birodalmában végzel.
Óvodáskorom óta azt hallgattam hogy "Neked fiam mikor lesz ilyen szép, nagy házad". Egyetlen dolog amit elért az életben az a ház volt. Azt is persze úgy mondta hogy ő dolgozott meg érte, ő építette a saját kezével. Azt nem tette soha hozzá, hogy a rokonok is adtak bele, anyám rokonsága jött építeni míg ő döglött részegen a kerti fa alatt. Azt sem hozta fel soha hogy 30 éves koráig a szüleinél lakott és zsíros kenyéren éltek, meg spóroltak mint az állat hogy legyen egy házuk. Bezzeg én 20+ éven át megkaptam hogy miért nincs már házam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!