A párom szülei azt akarják, hogy lakjak náluk ingyen - elfogadhatom ezt?
Egyetemista lány vagyok, a párommal bő 2 éve vagyunk együtt, nagyon jó a kapcsolatunk, és a szüleivel is nagyon jól kijövök, kedveljük egymást. Ők sokkal közelebb laknak az egyetemhez mint a szüleim: eddig koleszos voltam, de szóba jött, hogy hozzájuk költöznék, onnan be tudnék járni könnyen, és a párommal is "kipróbálhatnánk" az együtt lakást.
A dolog átmeneti lenne, még 1 évem van a suliból, addig lennék ott, illetve utána amíg nem lesz megoldva a külön lakhatásunk.
Számomra evidens volt, hogy ezért majd valamennyivel beszállok náluk a költségekbe, de a "anyósék" hallani se akarnak róla.
Ilyenkor mi a teendő? Elfogadhatom ezt, hogy ingyen lakjak náluk? Vagy tukmáljak rájuk azért valamennyit? Ti mit tennétek?
Beszéld meg velük, hogy az önérzeted úgy diktálja, valamennyi összeggel hozzájárulj a lakhatásodhoz.
Nagyon szívesen odaköltöznél, és értékeled a felajánlásukat, de rosszul éreznéd magadat, ha nem járulhatnál hozzá a költségekhez.
Írnál példát, hogy milyen problémákra gondolsz?
Ma 11:59-cel vagyok.
Milyen problémák lehetnek? Ha valakivel heti néhány órát vagy együtt, az teljesen más mint a napi több óra. Az ember természetszerűleg vágyik a saját élettérre és a saját szabályokra. Amikor valakivel együtt élsz, akkor a szabályokat egyeztetni kell és ez még egy kapcsolatban sem egyszerű, nemhogy szülőkkel. Ilyenkor vagy enged az ember vagy nem, de a kompromisszum nehéz.
Az én szüleim is kedvesek, de megvan a sajátos stílusuk amit soha nem akarnék megismertetni a párommal tartós együttlakás során. Én inkább utaznék többet és ezzel nem vagyok egyedül.
Nem biztos, hogy gond lesz. Főleg, ha külön lakrészetek van. ha elfogadod, hogy kvázi gyerek sorban vagy a pároddal eggyütt, és nem akarsz rendezkedni, úgy viselkedni, mintha a saját lakásod lenne, akkor simán ellehettek. A koleszban többet kell alkalmazkodni, ott még saját szobád sincs.
Vásárolj be néha és ne engedd, hogy kifizessék.
Élelmiszert, vagy mosóport (olyant, amit ők használnak, stb.)
A tesóm is élt egy évig anyósával együtt, külün lakrészük sem volt, csak szoba, és nem volt semmi surlódás. Egyáltalán nem törvényszerű, hogy legyen. És ugye csak 1 évről van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!