Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Melyik a jobb? Egykének lenni...

Melyik a jobb? Egykének lenni vagy testvérrel lenni?

Figyelt kérdés
Nekem egy bátyám van. De mindig levegőnek néztem. Nem szerettem ha együtt voltunk. Mindig egykeségre vágytam, mert sosem lehettem egyedül magamba.
2010. máj. 19. 12:42
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Én imádom az öcsémet! Semmi pénzért nem cserélném le a gyermekkoromat! Sokmindenre megtanítottuk egymást, igaz, ez függ a szülők hozzáállásától is.
2010. máj. 19. 12:57
 12/23 anonim ***** válasza:

Nekem van egy 10 éves öcsém, én 19/L vagyok. Nagyon szeretem, imádom, és nem tudom mi lenne velem, ha ő nem lenne. Nagyon megértjük egymást a nagy korkülönbség ellenére is. Én nem szeretnék egyke lenni, így a legjobb számomra :)

"N"

2010. máj. 19. 12:58
 13/23 anonim ***** válasza:
12.56-os vagyok. Bár ha két bátyám lett volna, akkor valószínűleg "pasizni" is előbb kezdhettem volna... :) Sebaj, én csípem az öcsiket. :) (Még ha ők nem is hiszik így mindig. :))
2010. máj. 19. 12:59
 14/23 anonim ***** válasza:
Nincs testvérem, így nem is tudom átélni,milyen érzés ha volna.
2010. máj. 19. 13:04
 15/23 anonim ***** válasza:
Szerintem az a legjobb, ami velem történt: nekem egy bátyám van, aki 11 évvel idősebb, így én még csak 8 éves voltam, amikor ő egyetemre ment (200 km-rel arrébb), és innentől kezdve minden figyelem rám irányult. Én voltam az elkényeztetett kislány, és mindig mindent megkaptam. Igaz, sosem voltam követelőző, szóval nem én erőszakoltam ki pl. az új mobilt, hanem csak úgy megkaptam. Másfelől viszont sajnáltam volna (utólag), ha egyáltalán nincs testvérem, mert olyan kicsiként, mondjuk baba- meg oviskoromban biztos nem lett volna rám jó hatással. Hajlamos vagyok az önzőségre (még így is, de akkor fokozottabb lenne a dolog), és nálam pl. alap, hogy a pasim a tenyerén hordozzon (mert apukám is ezt csinálta velem világéletemben), és nem tudom, most mennyire lennék pénzéhes vagy akaratos, ha nem csak 8 éves koromtól kezdve kaptam volna ennyi kényeztetést.
2010. máj. 19. 13:05
 16/23 anonim ***** válasza:
Nekem egy bátyám és egy nővérem van. Régen a nővéremmel tök jól kijöttünk, most inkább a bátyámmal érzem jól magam. Mi sosem voltunk rosszban, de néha tényleg vágyom arra hogy egyke legyek.
2010. máj. 19. 13:05
 17/23 anonim ***** válasza:

4. vagyok...

Csak ahogy itt olvasgattam elfogott megint az a vágy, hogy hmmm milyen jó lenne, ha nővérem inkább bátyó lenne. Egy csomó barátnőmnek bátyja van, és tudnak velük fenyegetőzni meg a barátaik közül párt szerválni... :P

2010. máj. 19. 13:11
 18/23 anonim ***** válasza:
A kérdésed relatív. Mindkettőnek van előnye is és hátránya. Nekem nincs testvérem, jó volt így is, de örültem volna, ha van. :)
2010. máj. 19. 13:12
 19/23 anonim ***** válasza:

nekem egy két évvel fiatalabb húgom van, és egyáltalán nem szeretnék egyke lenni.

Nagyon jó hogy van testvérem, szeretjük egymást. Kiskoromban mindig volt kivel játszani,beszélgetni - ezért is jó volt, meg hát ugye nem éreztem magam egyedül :)

Sosem veszekedtünk - kicsiként sem (mondjuk ezt sokan nem akarják elhinni,de igaz:).

Szerintem jó,ha az embernek van testvére.

2010. máj. 19. 13:56
 20/23 anonim ***** válasza:

Nekem 3 lánytestvérem van. Én örülök annak, hogy nem vagyok egyke, mert úgy érzem a testvériség nagyon jó dolog, s megtanultam, hogy adni legalább olyan jó dolog, mint kapni. Emellett én például nem szeretek unatkozni, s ha testvéred van, van társaságod is. Emellett persze vannak pillanatok, amikor az ember egyedül akar lenni. Kellenek is ezek a pillanatok. Akkor félre kell húzódni, olyan helyre menni, ahol senki sem zavar s gondolkodni azon, amin éppen akarsz, vagy csak piheni, kikapcsolódni. Néha jó egy kicsit egyedül lenni, de csak egy kis ideig!

19/L

2010. máj. 19. 13:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!