Hány éves kortól és hogyan lehet nevet változatni?
Meg szeretném változtatni a vezetéknevemet családi okok miatt, illetve a 2. keresztnevemet elhagyni, 1. keresztnévnek K betűs nevet szeretnék a mostani 1.keresztnevemet meg talán megtartom 2. keresztnévnek de lehet h nem, azért akarok a keresztnevet is mert a féltesóim monogramja KK és én kilógok a sorból...
Ilyen alapos névváltoztatást lehet csinálni? Még az érdekelene h mennyit kell érte fizetni.
Köszönöm előre a segítséget!
Bármikor, csak 18 éves kor előtt mindkét szülő beleegyezése kell. 18 éves kor után erre értelemszerűen nincs szükség.
"azért akarok a keresztnevet is mert a féltesóim monogramja KK és én kilógok a sorból... "
Ha ezzel indoklod meg, akkor nem.
10e illeték, plusz az összes irat cseréjének költsége. Mindkét szülő beleegyezése szükséges hozzá, akkor is, ha külön élnek, amennyiben kiskorú vagy. Azt nem árt tudni, hogy ha a szüleid elvaltak és apad nevétől akarsz szabadulni, ez később ok az erdemtelensegre, így kérhető a tartasdij megszüntetése -nagykorú esetén- illetve erre hivatkozva az oroksegbol is kitagadhat
#3 az apém lemondott rólam és több éve nem keres.. Inenntől kezdve nem nagyon érdekel ez a része..
Az hogy a keresztnevemet is meg szeretném változtatni annak nem csak ez az oka, a vezetéknév amire váltok cs-re végződik és a mostani keresztnevem cs-vel kezdődik, szóval nem fér össze a kettő.. Egyébként úgy tudom meg lehet változtatni ha nem tetszik ..
'apad nevétől akarsz szabadulni, ez később ok az erdemtelensegre"
Ez baromság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!