Hova lehetne elköltözni otthonról egy fiatal párnak, hogy anyagilag a legjobban jöjjenek ki?
3 éve vagyunk együtt, a huszas éveink elején járunk és még mindketten tanulunk, de jövőre már valószínűleg dolgozni fogunk. Na szóval ebből adódik a probléma...
Tehát már nagyon szeretnénk elköltözni otthonról, mert nincs egy csepp magánéletünk sem, egyre kevésbé bírjuk a szülőket, de ebbe most nem megyek bele.
Szóval el kéne költözni amint munkába állunk mind a ketten, csak nem tudom hogy éri meg a leginkább. Albérletbe azért nem szeretnénk, mert ablakon kidobott pénznek tartjuk, akkor már inkább érdemesebb lenne hitelből "saját" házat /lakást venni, csak ugyebár az megint elég nagy kiadás lenne, nem tudnánk mellette megtakarítani, pedig azt nagyon szeretnénk.
Ki hogyan oldja meg aki hasonló cipőben jár?
Akkor viszont ha ilyen kicsi helyhez vagytok szokva, nem lesz gond kettecskén garzonban lakni.:)
Szóval jól kijöttök majd pénzben.
Igen, valószínűleg egy garzont fogunk kivenni, felénk is 50k körül vannak, elég lesz az kezdetnek. Amellett szerintem nem fog gondot jelenteni félretenni lakástakarékba, amit ha okosan kötünk meg 5 év után kisebb hitellel veszünk egy saját helyet..
Mindenkinek köszönöm a válaszokat!
Csokot fel ne vegyétek! Az is átverés!
Hitelt sem adnak, csak akkor, ha x ideje dolgozol, és befizettél cm ennyi önerőt. A THMmel meg simán át tudják vágni az embert, szóval nagyon meg kell gondolni.
Első körben valóban az albi lenne a legjobb, aztán meglátjátok!
INGATLAN?!
Mi a szarnak? Hogy aztán a büdös életbe ne tudjatok sehová menni, mert leköt, és max. áron alul adhassátok el?
Az ingatlan pont arra jó, hogy ott maradj a helyeden, mert kiadni nem épp szuper, eladni nem tudod, hitellel jutsz hozzá rossz esetben...
Nekem van, tök felesleges, mert külföldön élek, itt is alapítok családot, a teleken álló ház meg csak rohad le, mert a trágya közlekedés miatt ki nem veszik, eladni kb. feleáron lehetne... hagyjuk már :)
Mi egyébként albérletben vagyunk, a párommal ketten, szépen ki tudjuk gazdálkodni.
Mivel a munkánk rugalmas - értsd: a cégen belül átrakhatnak az ország másik végébe is ugyanarra a mkörre -, felesleges saját akármi, mert ha menni kell, akkor mit csinálunk vele? Oda egy csomó pénzünk.
Unokatesómék 34-36 évesen vették meg a lakást, mert eddig Hollandia-Magyarország között ingáztak.
CSOK: szép-szép, de három gyerek a feltétel (amit nem tudhattok, összejön-e). Ha nem, akkor kamatostul visszafizetitek, valamint ha elköltöznétek is, fizetnetek kell egy rakat pénzt.
Hitel: önerő kell hozzá, x év munkaviszony, és az árfolyamtól függően szívhattok vele, plusz, ha valamelyikőtök elvezsti a mnkáját, nincs olyan, hogy nem fizetitek. Ha belepusztultok is kell, míg le nem jár.
szted más hova megy, ha nem albiba?!
akkor maradjatok otthon és vegyetek majd pár év múlva hitelből.
Mi addig érdeklődtünk kollegák, ismerősök között, míg nem akadt áron alul egy albérlet. Így is gondban vagyunk mindig hó végére, de legalább a közös otthon összejött.
(Persze azért arra számíts, hogy ott a foga annak a bizonyos lónak, a baromi olcsó albérletnek nekünk is megvan az ára, sok a "rejtett hiba".)
Anyagilag legjobban egyébként úgy jöttök ki, ha marad mindenki otthon, de nyilván ez nem opció. :)
Családi segítség nélkül baromi nehéz, mivel a legalapvetőbb dolgokat is saját pénzből kell összekuporgatni, de én még mindig azt mondom, megérte.
Azért fáj kicsit a szívem, mert tudom, hogy így a saját otthon sokat fog csúszni, nehezebben tudunk félretenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!