Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megengednétek a 15 éves...

Megengednétek a 15 éves lányotoknak hogy kék legyen a hajvége ombrésan?

Figyelt kérdés
2017. jún. 5. 11:20
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
36%

#16 Suliban sok helyen vannak szigorú szabályok, pl. akár még a körömfestésre, sminkelésre vonatkozóan is. Ismerősi körben van ennyi idős kamasz lány, tudom. Már csak ezért sem engedném suli időben.

Én nem félek a fentebb emlegetett kipécézéstől, nyilván pont azért választja a kéket, mert ki akar tűnni a tömegből. Viszont nekem magamnak is voltak ilyen irányú gondolataim régebben (imádom a galaxis frizurákat!), és pontosan tudom, hogy nemcsak a színezők, de még a tartós hajfestékek is milyen problémával járhatnak extrém színekben.

Mivel a hajat nem lehet hetente festeni - különösen nem az emlegetett szívatásnál -, ezért kísérletezésre sokkal alkalmasabb a nyári időszak, mert ha esetleg tényleg penészzöld lesz a vége, amire nagy esély van (és az mondjuk szőkével jobban mutat, barnával tán annyira mégse...), akkor nem fog hetekig szégyenkezni a suliban. Ha van gyereked, tudod, milyenek a kamaszok. Én emlékszem még a saját gyerekkoromra, mennyire szégyelltem magam, ha nem olyan lett a hajam színe, mint ahogy terveztem, pedig én nem is voltam extrém, csak a vörös különböző árnyalataival kísérleteztem.

2017. jún. 5. 15:08
 22/38 anonim ***** válasza:
54%

Hogyne.

Semmi rosszat nem okoz neki.

Nem szabad túl rövid pórázon tartani a gyereket mert később 100x durvább dolgokat akar majd ha ennyit nem tehet meg a saját testével.

:)

2017. jún. 5. 15:10
 23/38 anonim ***** válasza:
41%

Vele egykorú vagyok, nyári szünetben, kéken, ombrésan szerintem ez oké.

Barátnőm 12 évesen, egészet lilára, suli időben.... aztán csodálkozott, hogy nem értek egyet a szülei nevelési módszereivel. Nagyon nagynak akart tűnni, akkor már rosszban lettünk, 11 éves korától járt rendszeresen plázázni, tiszta tumblr lett...

2017. jún. 5. 15:54
 24/38 anonim ***** válasza:
80%

15.5 lesz a lanyom szeptemberben

O zold hajat akar :-D

Mondtam neki h tolem ... Nem en leszek bohoc tole hanem o ...

2017. jún. 5. 16:12
 25/38 anonim ***** válasza:
59%
10éves fiam találta ki hogy megnövesztené a haját. Most hátközépig ér neki.
2017. jún. 5. 18:50
 26/38 anonim ***** válasza:
71%
Nekem a 19 éves nagylányom festette be kékesre a hajvégét,és bevallom nekem nagyon furcsa volt eleinte, aztán elfogadtam. Nem tetszik nekem, a hajfestéstől is tiltakozok mert nem egészséges, nem természetes. De mivel már nagykorú így nem köthetem meg a kezét, meg mégis csak az ő haja, azt csinál vele amit akar. A véleményem elmondtam, meghallgatta és ennyi. Harag nincs köztünk, nyilván ha 15 éves lenne csak akkor engedném ha ő spórolná össze magának rá a pénzt.
2017. jún. 5. 20:02
 27/38 anonim ***** válasza:
79%

Elég sokat változott a világ, pár éve kiírtam egy kérdést arról, hogy az anyám nem engedi meg 16 éves létemre, hogy egy kb 5 cm-es sarkú cipőt felvegyek a sulibálra és mindenki leqrvázott az oldalon :D Most meg csomóan azt írják a hajfestésre egy 15 évesnek, hogy ohh miért is ne, nyáron simán..Nem irigységből írom, csak tényleg fura xd

Egyébként én megengedném, még suli időben is, az iskolámban a 9.-esek közt láttam durvábbakat is..Van pl. egy 9.-es osztály az iskolámban, ami valamiért tele van emós meg rocker kislányokkal/kisfiúkkal és az egyik lánynak tiszta rikítós piros a haja, egy másiknak meg az egész kék. Meg van egy teljesen piros hajú fiú is köztük, akinek fél éve a hajvége zöld volt..:D Ezek után egy kék hajvég már egyáltalán nem olyan meghökkentő.

Ha viszont annyira szigorúak az iskolában, hogy megszólnák érte, max kimosod. Pár hónapja bementem a fodrászkellékesbe azzal, hogy hajszín eltávolítót keresek és a kezembe nyomtak egy Decolorvit Oxy Reload nevű cuccot (bocsi, képet nem találtam róla, ilyen szürke doboz és van benne két tubus, plusz a használati utasítás) és pont ma délután próbáltam ki, igaz, nekem sötétszőke az eredeti hajam és sötétbarnára volt festve és valamennyire már ki is volt kopva (bár szerintem a kék hamarabb kikopik), de szinte teljesen kiszedte a festéket. Csak egy nagyon kicsit, ha úgy esik rá a fény, látszik, hogy vöröses, de a vörös színt amúgy is kb, lehetetlen kiszedni a hajból, meg nem hiszem, hogy a kék hajfestékben pont vörös lenne..:D Szóval ha ilyen oxidációs hajfestékkel fested be kékre (hogy őszinte legyek, nem tudom, létezik-e ilyen, mármint eddig nem szándékoztam kékre festeni a hajam, úgyhogy nem néztem meg, milyen fajta kék festékek vannak), ezzel simán kiszeded, mire elkezdődik a tanév.

19L

2017. jún. 5. 22:20
 28/38 jafnrétti ***** válasza:
76%
Igen
2017. jún. 6. 12:46
 29/38 anonim ***** válasza:
61%
Nyárra megengedném, suliba nem.
2017. jún. 6. 13:16
 30/38 anonim válasza:
38%
Persze
2017. jún. 6. 16:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!