Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti hogy reagálnátok erre?

Ti hogy reagálnátok erre?

Figyelt kérdés
Én és a férjem 8 éve váltunk el. A bátyám és a sógornőm 10 éve váltak el. Nálam is náluk is van 1 gyerek. A válás a bátyáméknál békésen , nálam veszekedéssel zárult. Az elmúlt években én és a bátyám újra házasodott, a bátyámnak lett egy kisfia, nekem 2 lányom az új házasságban. Mindketten boldog házasságban élünk. Volt férjemmel a közös gyermekünk miatt tartjuk a kapcsolatot, ahogy a volt sógornőm is a kislányuk miatt tartja a kapcsolatot a bátyámmal. Elmúltak a közös családi ünnepek, partik, de nagy ritkán én is találkoztam a volt sógornőmmel aki mindig kedves volt. Jó magam is kedvelem. Pár hónapja a volt férjem megkérdezte, hogy rosszul érezném magam, ha udvarolna a volt sógornőmnek (aki neki is a sógornője volt) Meglepett a dolog, de áldásomat adtam rá, végül is semmi közöm a volt férjem kapcsolatához. De rendesnek tartottam, hogy ő maga hozta fel. Később a volt sógornőm is megkérdezte, hogy mennyiben zavarna engem ha ők ketten egy párt alkotnának. Megkérdezték a bátyámat is, és neki sem volt kifogása, hasonló okokból mint nekem. Így felvállalták a kapcsolatukat, és ma egy párt alkotnak. Múlt héten a volt férjem eljött hozzám, és közölte, hogy nyáron szeretné elvenni a volt sógornőmet, de nem tudja, hogy a család többi tagja hogy reagálnának. Szerdán anyuéknál voltam, és szóba jöttek, így anyuéknak elmondtam, hogy egy pár lettek, és nyárra tervezik az esküvőt. Azóta anyám nem normális. Szó szerint zaklatja a volt férjemet, és volt sógornőmet is. Életemben nem hallottam az anyámat úgy káromkodni, és olyan rondán beszélni ahogy beszélt a telefonban. Egyszerűen nem értem a reakcióját. Ma a férjem már nem bírta a hisztijét, közölte vele, hogy neki ehhez semmi köze, ahogy egyikünknek sem. Na azóta én is egy undorító hányinger vagyok, aki engedi az egészet. Anyám közölte, hogy ha én és a bátyám nem teszünk valamit ez ellen, ő soha nem akar sem minket sem az unokákat látni. Közölte, hogy nem öröklünk semmit, kitagad minket. A vagyona, pénze nem érdekel. De nem értem, hogy miért bukott ki ennyire. Apám is hasonlóképpen reagálja le a dolgokat, csak ő a csendes fajta. Dühöng magában, mert anyám mellett nincs hangja.. Tényleg ekkora bűn ez?
2017. jún. 2. 23:43
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
9%

Beltenyeszet :D

Atyaeg de gaz a sogornod meg az exferjed is.

Szerintem ez hanyinger.

Ez csak annak nem furcsa aki maga is meglepne egy ilyet.

2017. jún. 3. 11:21
 12/19 anonim ***** válasza:
89%

"Beltenyeszet :D" - ?????

Semmiféle vérrokonság nincs a két fél között.

"Ez csak annak nem furcsa aki maga is meglepne egy ilyet." - ha úgy alakult volna, minden további nélkül, ugyanis semmi értelmes érv nem szól ellene, és csaknem gondolod, hogy veszni hagynánk a boldogságot két vaskalapos nagyszülő fanyalgása miatt... amikor közük sincs hozzá...

2017. jún. 3. 11:43
 13/19 anonim ***** válasza:
4%
Idióták vagytok itt sokan akinek ez normális :D
2017. jún. 3. 12:02
 14/19 anonim ***** válasza:
73%

Senki nem mondta, hogy a szitu átlagos. Azonban a kérdezőnek és a testvérének kell tudnia ezt elfogadnia, a történetben - a kotnyeles nagyszülőket leszámítva - mindenki teljesen korrekten viselkedett, tekintettel voltak egymásra kölcsönösen.

A házasulandó pár két egymás számára teljesen idegen ember, akik csak futólag ismerték egymást korábban, mert történetesen a házastársaik testvérek voltak.

Sok idő telt el a válás óta, hiszen mindkét oldalon második házasság, többedik gyerek van - ez nem két hét.

Szóval akkor, két idegen ember, akik sok-sok évvel ezelőtt futólag ismerték egymást, miért is ne randizhatnának egymással?

A korábbi családi viszonyok miatt nem megszokott a dolog, faramuci helyzet, ez tény. De se nem perverz, se nem gusztustalan a dolog, ráadásul a szitut felnőttek módjára rendezte le mindenki.

Szerintem inkább az a baromi szomorú, hogy te ezt a fajta - felnőttek módjára történő - helyzetkezelést csak idiótaságként tudod értelmezni. És bizony ez nem a többi válaszolóról állít ki szegénységi bizonyítványt.

2017. jún. 3. 12:08
 15/19 anonim ***** válasza:
8%
2017. jún. 3. 13:30
 16/19 A kérdező kommentje:

kedves 66 %-os.

Ne használj olyan szavakat amiről fogalmad sincs mit jelent. Beltenyészet.. Fogalmad sincs mit jelent ez a szó, de azért leírod.

A te reakciód hasonlóan primitív mint a szüleimé.

2 "idegen" ember akik bár sógori kapcsolatban voltak, de ezen kívül semmiféle vérkapcsolat nincs köztük. Nem unokatesók, nem testvérek.. 2 ember akik a régmúlt időben is elvoltak, csak akkor még semmi érzelem nem volt köztük. Még azt se mondhatom, hogy alig várták, hogy elváljunk, mert írtam, már rég lezajlott ez is.

Nem tudom miért jöttek össze, de jól elvannak. Igaz eddig se sűrűn találkoztam velük ( exférjem esetében csak akkor ha gyerek miatt kellett) nem valószínű, hogy közös kapcsolatban leszünk. Persze gyerekeink által hallunk majd híreket, de összejárni, partizni eddig se csináltuk.

Nem hiszem, hogy akár anyámnak, vagy neked 66%-os ítélkezned kéne felettük.

Mindenkinek köszönöm a választ, amiben megerősítettek abban, hogy lehet kulturáltan is hozzáállni a dolgokhoz, és csak remélni tudom, hogy idővel anyám is lenyugszik. Mondjuk ők amúgy sem fognak találkozni velük, mert válóperünk óta nem látták őket.

2017. jún. 3. 15:45
 17/19 anonim ***** válasza:
72%

Voltak ilyenek régen is, nem csináltak nagy ügyet belőle.

De hogy fog kitagadni benneteket? Milyen indokkal? És van miből?

2017. jún. 3. 18:44
 18/19 anonim ***** válasza:
57%
Azt nem értem hogy anyádnak MI A F@$Z KÖZE VAN hozzá, hogy a tesód és a te exed összejöttek? Milyen gondolatmenet alapján döntötte el hogy ebbe neki joga van beleugatni?? Egyszerűen nem értem? Ki neki ez a két ember? A gyerekei exei. Mi alapján formál jogot hogy beleszóljon? Most itt egy nagy rakat jelzőt tudok anyudra aggatni (apud szerintem csak kerüli a vitát anyáddal) úgymint begyöpösödött, unatkozó vén satrafa aki "mit szólnak majd az emberek" mentalitás mentén éli az életét. Az unokáit miért bünteti? Mert egy primitív , tudatlan tarack, aki századelő értékrendje szerint képzeli el a világot...SZÁNALOM!
2017. jún. 4. 06:08
 19/19 anonim ***** válasza:

"Közölte, hogy nem öröklünk semmit, kitagad minket."

Kérdező, hívd fel rá a figyelmét, hogy ha holtában is ki akarja röhögtetni magát a bírósággal, ám tegye, nektek ettől nem lesz rosszabb...

2017. jún. 4. 21:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!