Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennétek a helyemben? A...

Mit tennétek a helyemben? A párom kettesben él az anyjával sok éve, semmi pénzért ott nem hagyná, összeköltözésről csak náluk lehetne szó.

Figyelt kérdés

Mindketten dolgozunk, 1 éve vagyunk együtt, én 29 vagyok ő 34, gyermek nincs. Szeretnék vele élni, de nem anyósommal egy háztartásban. A párom viszont hallani sem akar költözésről. Sem hitelt nem hajlandó fizetni, sem albérletet. Nincs egy fillér félretett pénze se és ez szerintem nem is fog változni. Hangoztatja, hogy szeretne közös életet de csak náluk tudná elképzelni. Nagyon szeretem, mégis a szakitást fontolgatom mert nem látok közös nevezőt. Ráadásul a párom tipikus anyuci pici fia, még az alsóneműje szinét is megbeszéli az anyjával, napi 30 telefon, rögtön ugrik ha kéri, mnindent együtt csinálnak, én meg valahol hátul kollogok a fontossági sorrendben :(

Szeretne gyereket, én is, de anyós nyakára nem fogok gyereket vállalni de nem érti meg, hogy én kettesben szeretnék vele élni. :(

Mit tehetnék? Hagyham el és keressek mást?

2017. jún. 1. 15:17
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
75%
Én inkább lépnék és keresnék mást, de ez én vagyok. Látom, milyen apám anyuci pici fiaként... értünk, a saját gyerekeiért nem akart kiállni az anyjával szemben, amikor nyilvánvalóan nagyanyám viselkedett tahó módon. Én ugyan nem tervezek most még gyereket, de sosem lehet tudni, és nem akarnám, hogy a gyereknek azt kelljen átélnie, hogy jobban szereti az apja a nagyanyját, mint őt, és nem ő a legfontosabb. Meg kb. élni sem lehet úgy, hogy egy térben élek egy idősebb emberrel 24/7, aki ráadásul a párom anyja, és minden pici összeütközés fel lesz nagyítva...
2017. jún. 1. 17:02
 22/35 anonim ***** válasza:
32%
17# nem tudom te hol élsz, de ha valaki szeretne gyereket, akkor kéne egy 2-3 szobás lakás azért. Ami kb. 100-től kezdődik. Hülye lennék ennyit kifizetni havonta albérletre. Ennyiből a lakáshitelre is tellik, és legalább az enyém lesz egyszer. Mondjuk ha nem akarnánk gyereket akkor maradnánk az egy szobás albiba még pár évet és akkor vehetnénk egy pici lakást.
2017. jún. 1. 17:16
 23/35 anonim ***** válasza:
11%
20# egyetértek.
2017. jún. 1. 17:17
 24/35 anonim ***** válasza:
87%
18# inkább veszünk fel közösem hitelt, minthogy a szülőkkel lakjunk. Semmi jó nem származik abból. A boldogságunk és a lelkinyugalmunk fontosabb. És nem azért mert nem szeretjük a szüleinket.
2017. jún. 1. 17:20
 25/35 anonim ***** válasza:
84%
Fel se tettem volna a kerdest mivel erre egyertelmu a valasz!
2017. jún. 1. 17:44
 26/35 anonim ***** válasza:
34%
Akkor csak fizessétek a hitelt. Nem vagyunk egyformák szerencsére. Ha a párom hitelbe akarna belevinni, ott vége lenne a kapcsolatunknak. Gyerekkel is lehet albérletben lakni. Ahol most lakunk, ott is az emberek jó 60-70%-a bérli a lakást, nem a hitelt fizeti. Meg mi az hogy átlag ember nem ugrál? Dehogynem. Mi sem vagyunk agysebészek, sem mérnökök, átlag munkák van, mégis mind otthon, mind itt, több városban is éltünk már hosszabb-rövidebb ideig. El nem tudnám képzelni azt, hogy egy helyen éljek életem végéig. Hol maradnak akkor az élmények? Az nem élmény hogy csinálsz egy gyereket, aztán felneveled, majd meghalsz, ugyanabban a lakásban, nap mint nap ugyanott. Ez nekünk, természetünknél fogva nem menne. Elég sokan gondolkozunk még így.
2017. jún. 1. 18:15
 27/35 A kérdező kommentje:

Nem beteg az anyja, sőt nincs is egyedül sőt nagyon is aktiv, szervezi az életét programjait másoknak is nyaralások, munkák ez meg az. Mint egy jó fönök, kiadja az utasításokat. Ha odaköltöznék én sem lennék kivétel. Vitákat veszekedéseket meg nem akarok úgyhogy úgy döntöttem hagyom az egészet, úgysem rúghatok labdába az anyja mellett és semmiben nem áll ki mellettem, sőt kijelentette hogy nem tartozom a családjába oldjam meg a gondjaimat egyedül. Nem lehet rá számitani abszolút semmiben. Milyen pár az ilyen? Áááá

Sajnos megint beleválasztottam, ez az én szerencsém. De most már igyekszem nem pazarolni az időt mert már nagyon régóta szeretnék családot és meg kellene találnom az alkalmas jelöltet. Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a válaszokat! :)

2017. jún. 2. 09:17
 28/35 A kérdező kommentje:
Nem ő az örökös, az anyjának sincs része abban a házban amiben élnek, gyakorlatilag mindketten haszonélvezők.
2017. jún. 2. 09:24
 29/35 anonim ***** válasza:
13%

A hitelhez: nagynénémék ugy épitettek házat x éve.

A hitel hosszu lejáratú, igen ám csakhogy nagybátyám közben elvesztette a munkáját. A hitel viszont fizetendö, igy most 90ezerböl élnek, amiböl 40 csak a hitel, 50 marad a rezsi-kjára, ergo ho végén sokszor zsíros kenyeret esznek.

A lakást eladni igy nem lehet, meg amugy sem kapnának feleannyit sem, mint amiben van.

Megérte? Hát, rhadtul nem.

Kérdezö, hagyd ott a pasast még ma.

2017. jún. 2. 09:52
 30/35 anonim ***** válasza:
78%
Szakíts, ne pazarold az idődet.
2017. jún. 2. 12:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!