Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennétek a helyemben? A...

Mit tennétek a helyemben? A párom kettesben él az anyjával sok éve, semmi pénzért ott nem hagyná, összeköltözésről csak náluk lehetne szó.

Figyelt kérdés

Mindketten dolgozunk, 1 éve vagyunk együtt, én 29 vagyok ő 34, gyermek nincs. Szeretnék vele élni, de nem anyósommal egy háztartásban. A párom viszont hallani sem akar költözésről. Sem hitelt nem hajlandó fizetni, sem albérletet. Nincs egy fillér félretett pénze se és ez szerintem nem is fog változni. Hangoztatja, hogy szeretne közös életet de csak náluk tudná elképzelni. Nagyon szeretem, mégis a szakitást fontolgatom mert nem látok közös nevezőt. Ráadásul a párom tipikus anyuci pici fia, még az alsóneműje szinét is megbeszéli az anyjával, napi 30 telefon, rögtön ugrik ha kéri, mnindent együtt csinálnak, én meg valahol hátul kollogok a fontossági sorrendben :(

Szeretne gyereket, én is, de anyós nyakára nem fogok gyereket vállalni de nem érti meg, hogy én kettesben szeretnék vele élni. :(

Mit tehetnék? Hagyham el és keressek mást?

2017. jún. 1. 15:17
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
80%
Ha az anyja gondozásra szorul és csakis a fiára tud támaszkodni, akkor ok, érthető hogy ott akar maradni. Ha nem és te nem tudod/akarod az anyós közelségét valami okból bevállalni, a srác pedig semmilyen kompromisszumra nem hajlandó miattad csak a szakítás marad.
2017. jún. 1. 16:02
 12/35 anonim ***** válasza:
73%

"Ő az örökös? Mert ha igen, akkor én sem vennék fel hitelt másik házra..."

Ez komoly? Ha egyke lennél sose költöznél el a szüleidtől, csak mert egyszer, 20-30-40 év múlva a tiéd lesz? És addig semmi önálló élet.

Szakíts! Menthetetlen.

2017. jún. 1. 16:06
 13/35 anonim ***** válasza:
88%

Közöld vele, hogy vagy elköltözik veled albérletbe, vagy szakítotok.

Jobban jársz, ha még most lépsz, és nem fecsérelsz éveket, évtizedeket erre a palira.

2017. jún. 1. 16:07
 14/35 anonim ***** válasza:
20%

12# igen, nem vennék fel hitelt másik házra...

Nem értem, hogy miért is kellene a költözéshez hitelt felvenni....

Olvass, értelmezz

2017. jún. 1. 16:10
 15/35 anonim ***** válasza:
74%

14,.talán hogy megteremtsd a saját otthonod, és ne máséban (albérlet) élj?

Inkább várnál a "lepattanóra", azaz a szüleid halálára... szép! Vastaps!

2017. jún. 1. 16:23
 16/35 anonim ***** válasza:
6%

Ezt már Te mondod, és nem én..... sose állítottam ilyet...

Feltételes mód.....

Es saját lakhatásom van, saját házam 0 szülői segítséggel.... csak hogy elébe menjek a dolgoknak.

2017. jún. 1. 16:31
 17/35 anonim ***** válasza:
40%

"talán hogy megteremtsd a saját otthonod, és ne máséban (albérlet) élj? "

Mi ez az albérlet fóbia? Miért van ez Magyarországon és egyéb kelet-európai országokban miért ennyire fontos az eladósítás a saját lakás mánia miatt? Nekem nem egy ismerősöm szépen gyűjt, és majd nyugdíj előtti pár évben vesz magának tehermentes lakást. addig meg ott dolgozik, ahol munka van, nem gubózik be és sír hogy nincs munka. Én is öröklöm majd a szüleim házát, addig albérletben élünk párommal külföldön. Nem értem ezt a saját lakáshoz való mániákus ragaszkodást.

2017. jún. 1. 16:44
 18/35 anonim ***** válasza:
11%
hát azért valamilyen szinten megértem... vidéken sem olcsó egy jobb albérlet, megyeszékhelyeken meg pesten meg elég drága... ha lakás hitelt meg elvárná tőlem a párom, akkor én raknám ki a szűrét... vegyél te a nyakadba lakáshitelt
2017. jún. 1. 16:44
 19/35 anonim ***** válasza:
69%
Kidobnam meg ma.
2017. jún. 1. 16:50
 20/35 anonim ***** válasza:
71%

17, ha a szüleid is így gondolkoztak volna, nem lenne mit örökölnöd.

Egyébként amíg a törlesztőm a teljes futamidőre fixálva harmadannyi (!), mimt amit előtte albrletre kellett fizetnem... hülye lennék bérelni.

A lakást pedig ki lehet adni, ha mégis másmerre fújna a szél, de átlagember gyerekkel már nem nagyon ugrál.

2017. jún. 1. 16:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!